30 noiembrie 2010

Consiliul Local a respins proiectul centrului de afaceri al lui Victor Bercăroiu

- pentru a doua oară consecutiv -

Respingerea pentru a doua oară consecutiv a proiectului privind realizarea unui centru de afaceri în zona Pieţei Centrale a ridicat şi mai multe semne de întrebare decât la finele lunii trecute, la prima „confruntare” pe marginea acestui subiect.
Reamintim că, atunci, după o dispută acerbă între Victor Bercăroiu (patronul firmei Mercantis, cea care doreşte să construiască respectivul centru de afaceri) şi consilierul pedelist Marian Nistor, director al Pieţei Centrale şi principalul opozant al acestui proiect, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea proiectului. În absenţa pesediştilor Ion Dragomir şi Horaţiu Zăgan, au votat în favoarea proiectului pedeliştii Lucian Cercel şi Gheorghe Sandu, iar primarul Horia Tiseanu a transmis atunci: „Dacă ar fi fost toţi colegii la şedinţă, votul era mai concludent, având în vedere că au lipsit doar două voturi pentru aprobarea proiectului.
Acum, când a venit rândul acestui proiect, nimeni nu a avut nimic de spus şi s-a trecut direct la vot: 7 voturi „pentru”, nici unul împotrivă şi 10 „abţineri”! Surpriză! Lucian Cercel şi Gheorghe Sandu nu au mai votat în favoarea proiectului, exact cele două voturi care ar fi dus la aprobarea investiţiei! Iar primarul Horia Tiseanu nu a mai făcut nici un comentariu. În schimb, Horaţiu Zăgan a punctat cu mult subînţeles: „Într-adevăr, s-a demonstrat acum că, dacă veneam data trecută, proiectul trecea!”
Mai trebuie amintit că proiectul aflat în discuţie presupune realizarea unui centru de afaceri de către firma Mercantis BIG, controlată de fostul deputat PSD Victor Bercăroiu. Este vorba de o construcţie nouă, modernă, care ar urma să fie realizată pe terenul aparţinând societăţii în cauză, cu îndeplinirea tuturor cerinţelor solicitate de certificatul de urbanism eliberat de Primăria Câmpina. De la bugetul local nu se va cheltui nici un leu, iar singura „treabă” a administraţiei locale era să aprobe Planul Urbanistic de Detaliu.

De ce şi-au schimbat votul Cercel şi Sandu?

Este, poate, întrebarea esenţială a subiectului în discuţie. Dacă în urmă cu o lună, consilierii PDL Lucian Cercel şi Gheorghe Sandu au votat „pentru”, de această dată au preferat să se abţină. De ce? Ar fi câteva posibile explicaţii... S-au mai gândit, ceea ce este, totuşi, foarte puţin probabil, sau – cel mai sigur – au respectat un vot impus la partid. Dincolo de toate acestea, ar mai fi de discutat un aspect. Nu se poate să respingi un proiect fără nici un fel de discuţie. Doar aşa pentru a-ţi arăta puterea... portocalie.
A doua zi după şedinţa Consiliului Local l-am contactat pe Victor Bercăroiu, care a preferat să nu comenteze – pentru moment – subiectul, promiţând ca în zilele următoare să aibă un punct de vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu