18 noiembrie 2014

Atmosferă de “faliment” pe şantierele Câmpinei

Vineri, 14 noiembrie, în jurul prânzului, şantierul deschis de societatea Concivic Slobozia în cartierul Câmpiniţa părea o zonă mai degrabă abandonată decât una în care se lucrează contra timp pentru reabilitarea infrastructurii edilitare. Utilaje abandonate, mormane de pietriş, trotuare blocate şi nici urmă de muncitori. Ne-am interesat prin vecini şi am aflat că lucrătorii neplătiţi de aproximativ două luni au părăsit zona până când îşi vor primi drepturile salariale. “Eu pot să înţeleg şi situaţia acestor oameni care nu şi-au primit banii pentru munca lor, însă noi, cei care locuim şi ne desfăşurăm activitatea în această zonă, întâmpinăm mari greutăţi. Autorităţile locale trebuie să ia urgent măsuri cu această societate care a creat atâtea probleme în Câmpina” - a declarat un locuitor din zonă.


Din păcate, am mai spus şi cu alte ocazii, administraţia locală nu este parte contractantă a acestor lucrări şi nu poate face mare lucru într-o asemenea situaţie, cel mult o sancţiune suplimentară pentru o firmă ce s-a dovedit în repetate rânduri incapabilă să ţină pasul cu rigorile unui proiect de asemenea anvergură. 
Vă reamintim că Primăria Câmpina a sesizat în repetate rânduri atât HidroPrahova, operatorul regional prin intermediul căruia se derulează lucrările, cât şi Consiliul Judeţean. Din câte se vede, fără efect, din moment ce măsurile se lasă încă aşteptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu