25 noiembrie 2014

Vinovată că şi-a dorit un trai mai bun pentru copilul ei

Drama unei tinere din Bobolia care se zbate între viaţă şi moarte într-un spital din Germania

“În viaţă trebuie să fii lucid şi prevăzător. Prietenia unora este mare cât un cal troian. Abia aşteaptă să le primeşti darul ca mai apoi să-ţi intre sub piele şi să devii victima lor.” – Ionuţ Caragea

Acest citat conturează perfect povestea cutremurătoare pe care urmează să o citiţi. 
Mulţi dintre noi nu suntem străini de poveştile unor tinere fete plecate în străinătate pentru a lucra cinstit, care sunt  păcălite şi obligate să se prostitueze. Tot mai multe femei cad victime traficului de fiinţe umane, sunt umilite, exploatate şi tratate ca nişte sclave. Sunt atrase prin diverse metode, dar tiparul rămâne cel clasic în mare parte. Pleacă pe posturi de menajere, dar ajung “jucării” sexuale. 
Aceasta este şi drama Ioanei, o tânără  în vârstă de 20 de ani, din satul Bobolia, mama unui băieţel minunat în vârstă de un an şi jumătate. Povestea a început în luna ianuarie a anului curent, când Ioana a primit un telefon de la prietena ei, aflată în  Germania, care  îi propunea să i se alăture, pentru că i-ar fi găsit un loc de muncă, menajeră la acelaşi hotel la care ar fi lucrat şi ea, dar şi în diferite case particulare. De asemenea, a asigurat-o că va locui cu ea într-un apartament închiriat, că va avea toate actele în regulă şi că vor lucra în schimburi, trei cu trei luni, iar în cele libere va putea veni în ţară să-şi viziteze familia. Ioana şi “buna” ei prietenă se cunoşteau din liceu, aceasta din urmă fiind mai mare cu doi ani, de loc din Măgureni şi plecată în Germania cu un an mai înainte.Reacţia Ioanei după acest telefon nu a fost una nechibzuită, ea sfătuindu-se cu părinţii şi cerând permisiunea acestora pentru plecare. Mama, doamna Graţiela, a fost cea care i-a spus: “Copilul este prea mic, pleci mai încolo”, amânând în acest fel plecarea.
În luna februarie, Ioana primeşte al doilea telefon, cu aceeaşi propunere, dar şi de această dată oferă un răspuns negativ “bunei” sale prietene, care nu se dă bătută şi o sună pe Ioana şi în luna martie. Însă, de această dată, prietena câştigă, iar Ioana primeşte consimţământului familiei pentru a pleca. Fiind o mămică tânără şi responsabilă, singură, pentru că tatăl copilului a părăsit-o când a aflat că este însărcinată, şi având un foarte mare sprijin moral şi multă iubire din partea părţinţilor şi rudelor, Ioana visa şi îşi imagina că această plecare va aduce puţină bunăstare în familie şi va îmbunătăţi traiul micuţului. Trebuie menţionat un aspect foarte important: mama ei nu lucrează, iar tatăl munceşte zilier, dacă are noroc şi găseşte ceva. Toată familia trăieşte din indemnizaţia pentru creşterea copilului. “Mami, mă duc să fac bani, să aibă băieţelul meu o viaţă mai bună decât am avut eu”. Prin aceste cuvinte şi-a motivat Ioana plecarea, prin aceste cuvinte şi-a făcut loc speranţa în sufletul ei şi cu gândul la un viitor luminos, pe 13 martie a plecat în călătoria ce avea să devină coşmarul vieţii ei.
Biletul pentru călătorie, cu destinaţia Leipzig, a fost achitat integral de către “buna” prietenă. Aceasta a întâmpinat-o pe Ioana la autogară şi a condus-o “acasă”. Teamă, panică şi lacrimi multe au invadat-o pe biata fată în momentul în care a văzut că “buna” prietenă nu locuia singură, ci cu soţul ei, Robert, un proxenet fără măsură, ce are un mandat de arestare pentru crimă în România şi interdicţie în vreo trei ţări europene. Din clipa în care a păşit în acea casă, Ioana nu a mai fost scăpată din ochi de acesta. 
Mama ei povesteşte printre suspine şi cu lacrimi în ochi cum a simţit, încă de la primul telefon, că fata nu este bine şi ceva se întâmplă cu ea. Chiar în Săptămâna Mare a Paştelui, doamna Graţiela a mers la Poliţia din Câmpina şi a făcut o plângere, rugând să se ia măsuri pentru că fata ei este în pericol, însă nimeni nu s-a ocupat de cazul ei. Şi nu este de mirare... La noi, în posturi, oricare ar fi ele, te odihneşti, nu munceşti! Convorbirile telefonice erau rare şi sunau telegrafic. Ioana, plângând: – “Sunt bine, dar îmi este dor de băiat şi de voi.” Mama: – “Dacă nu este bine, vino acasă.” Puţine cuvinte îi putea rosti Ioana mamei şi doar câteva reale. În rest, totul era dictat de Robert. Acest rău întruchipat era pe urmele ei tot timpul şi fiecare mişcare, fiecare gest sau cuvânt, toate îi erau monitorizate. 
În fiecare zi era obligată să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi şi i s-au făcut poze speciale pentru site-urile pornografice. Ceea ce ridică un semn de întrebare este faptul că şi “buna” prietenă era supusă cam aceluiaşi tratament, deşi cei doi se căsătoriseră în România şi aveau împreună şi un copil în vârstă de aproximativ 3 ani.
După numai două luni, Ioana a fost mutată la Nürenberg. Şi acolo a fost tot timpul sechestrată, abuzată şi tratată cu cea mai mare duritate şi răutate. Nici convorbirile cu părinţii nu mai existau. “De ce vrei să vină acasă? E majoră.” - Robert vorbea în locul Ioanei de când o auzise pe doamna Graţiela cum îi spunea fetei cu disperare în glas că sună poliţia. Au urmat serii întregi de înjurături, ameninţări şi batjocoriri la adresa părinţilor Ioanei, care timp de două săptămâni nu au ştiut nimic de ea. Aceştia au primit veşti abia după ce a fost din nou mutată, de această dată la Köln. Şi aici, în case special închiriate pentru prostituţie, era supusă unor clipe de coşmar.
În a doua zi de miercuri din luna august, doamna Graţiela i-a spus soţului: „Dacă fata nu sună de ziua copilului, înseamnă că s-a întâmplat ceva. Şi dacă nu sună până luni, mă duc la poliţie.” 
Furtuna s-a dezlănţuit asupra familiei. Mama nu a mai ajuns la poliţie, pentru că în ziua de sâmbătă, un echipaj se afla la uşa casei aducând o veste terifiantă. Fata lor, singura la părinţi, fusese bătută şi maltratată cu bestialitate, zbătându-se între viaţă şi moarte pe un pat de spital din Köln. Tragedia s-a întâmplat pe 31 iulie, însă familia a fost anunţată abia după trei săptămâni. Poliţia din Germania a informat Vama, cei de acolo au transmis Poliţiei din Ploieşti şi apoi a fost anunţată Poliţia din Poiana Câmpina. Surprinzător este faptul că ambulanţa a fost chemată de „buna” prietenă, iar detectivul care se ocupa de caz a dus-o pe aceasta la secţia de poliţie pentru a da o declaraţie pentru cele întâmplate, dar nu a putut s-o aresteze preventiv pentru că nu avea suficiente dovezi. Atât ea cât şi Robert au dispărut şi sunt puşi sub urmărire prin Interpol. 
După aflarea veştii, cu sufletele pline de durere, disperaţi, terminaţi de suferinţă, părinţii nu-şi doreau decât să strângă banii necesari şi să plece să-şi vadă copila. Cu ajutorul rudelor, doamna Graţiela a ajuns în Germania la finele lunii august. Copleşită de cele mai negre sentimente şi de instinctul de negare, printre rugăciuni şi lacrimi, femeii i-au trebuit ore bune pentru a găsi puterea să intre în salon. Şocul a fost de proporţii incomensurabile. Ioana nu mai era Ioana. Era de nerecunoscut. Fusese bătută şi lovită cu sălbăticie în cap şi era în comă. În scrisoarea medicală eliberată de Clinica Universitară Köln se specifică următoarele: „Pacienta a fost găsită într-un bordel, pe podea întinsă, de medicul de urgenţă, cu o anizocorie (anomalie congenitală constând în inegalitatea celor două pupile) şi apărare la stimuli de durere nespecificată (GCS8). De la informarea noastră la Urgenţe până la internare, starea s-a înrăutăţit la GCS3.”  (GCS =  Scorul Glasgow = Aprecierea severităţii unui traumatism cranian. GSC se calculează prin evaluarea reacţiei oculare, verbale şi motorii a pacientului traumatizat şi prin însumarea punctajului obţinut la fiecare dintre aceste 3 categorii. Valoarea normală este de 15 puncte. Un scor sub 8 este definitoriu pentru comă, iar o valoare de 3 defineşte areactivitatea completă. Scorul Glasgow minim este 3. )


Şederea mamei în Germania a fost scurtă, de numai o săptămână, motivul fiind puţinii bani de care a dispus. În cele şapte zile, femeia nu s-a mişcat de lângă Ioana. I-a vorbit mereu, aşa cum doar o mamă ştie s-o facă, a încurajat-o prin mângâieri, i-a fost alături şi a aşteptat-o când a ieşit din operaţie, tânăra suferind trei intervenţii chirurgicale pe creier. 
Părăsind Germania cu speranţa că nu-şi va piarde fiica definitiv, doamna Graţiela  a revenit în ţară cu scopuri bine definite. A cerut din nou ajutor Poliţiei Câmpina, dar şi de această dată fără vreun efect. Pe de altă parte, trebuia să aibă grijă de nepoţel şi trebuia să strângă cât mai repede bani pentru a pleca din nou. După aproximativ o lună şi jumătate plecarea a devenit posibilă şi asta datorită generozităţii oamenilor din sat şi preotului Constantin Muşat. „Mă aflu doar de trei ani aici, iar pe Ioana am cunoscut-o când se pregătea să dea bacalaureatul şi rămăsese însărcinată. Înainte de naştere şi după s-a spovedit de două ori. Eu pot să vă spun despre ea că este o fată foarte serioasă şi că şi-a dorit foarte mult copilul. Până în momentul în care a plecat mi-a spus că vrea să-i asigure un trai decent micuţului. Când am aflat vestea, am solicitat oamenilor din sat să ajutăm familia. Ştiu că suma pentru o plecare ajunge în jur de 600-700 de euro. Noi o singură dată am reuşit să strângem 1200 de lei. Aceşti bani au fost strânşi de la oamenii din sat. Doar într-o duminică s-au strâns 500 de lei! Este o parohie slab cotată financiar, dar oamenii au fost foarte mişcaţi de caz şi imediat au reacţionat, fără prea multă pregătire din partea mea” - ne-a declarat preotul Constantin Muşat.  
La mijlocul lui octombrie, mama şi doi unchi ai Ioanei pornesc din nou la drum. De această dată situaţia financiară le-a permis să stea doar cinci zile, cei trei dormind noaptea în maşină. Ioana se afla tot în comă. Medicii au rămas stupefiaţi când doamna Graţiela le-a arătat fotografii cu Ioana înainte de tragedie. Fata era de nerecunoscut. Această plecare a adus, totuşi, şi o mulţumire sufletească familiei. Ioana nu a fost singură de ziua ei de naştere, pe 16 octombrie. Mama şi cei doi unchi au părăsit spitalul abia seara, cu destinaţia România. 
La nici două săptămâni de la întoarcere, la uşa casei avea să se prezinte un echipaj al Poliţiei de Criminalistică din Ploieşti, care a informat familia că aflaseră despre acest caz cu două săptămâni în urmă, făcând şi precizarea că pot fi contactaţi oricând, mai ales dacă ceva pare suspect. Investigaţiile continuă, dar nici până în prezent nu se ştie ce s-a întâmplat cu adevărat. 
Între timp, o veste bună aduce un zâmbet pe chipul celor dragi de-acasă. Ioana a ieşit din comă, dar nu mişcă, nu vorbeşte, nu se ştie cât este de conştientă şi plânge întruna. A început să mănânce puţin, dar este hrănită artificial în continuare. De două, trei ori pe săptămână este scoasă la aer, în curtea spitalului. Atât se ştie în prezent despre starea ei, familia fiind informată o dată pe săptămână.

Ioana are nevoie urgentă de mama ei

Este nevoie de foarte mult timp şi multă răbdare, pentru că recuperarea este lentă şi grea, iar rezultatul este necunoscut, Ioana rămânând cu multe sechele. Este şi mai greu pentru ea, neavând pe nimeni drag alături. A fost furată prieteneşte din casa părintească şi de lângă copilul ei şi acum îndură clipe de coşmar, vinovată fiind doar pentru că şi-a dorit o viaţă mai bună. În schimb, a fost chinuită. Mama trebuie să ajungă la ea URGENT! Medicii care o tratează au confirmat că prezenţa mamei este extrem de importantă în această perioadă. De la oamenii din sat sunt slabe şanse să se mai strângă bani. „Sunt foarte săraci, mulţi sunt pensionari şi şomeri şi este foarte greu” - ne-a spus preotul Constantin Muşat. 
De aceea redacţia noastră face un apel umanitar pentru a ajuta o mamă disperată să ajungă la fiica ei, pentru a o ajuta pe Ioana să o aibă alături pe cea care i-a dat viaţă, pe cea care o poate face să treacă mai uşor peste tot, oferindu-i dragostea, alinarea şi susţinerea de care are nevoie. 
Oricine doreşte să contribuie cu o sumă de bani, cât de mică, se poate adresa familiei la numărul de telefon: 0724-145.712 (d-na Graţiela). 
Este strigătul de ajutor al unei mame disperate. Haideţi să îl auzim cu toţii şi împreună să-i alinăm durerea. Cine are copii, sigur înţelege, cine nu, sigur nu rămâne indiferent. 
Prin intermediul publicaţiei noastre doamna Graţiela le mulţumeşte din suflet tuturor medicilor şi personalului medical care au avut şi au în continuare grijă de fiica dânsei, mulţumeşte, de asemenea, avocatului (propus din oficiu de către statul german) care luptă şi face posibilă îngrijirea Ioanei, acesta apelând la fundaţii şi asociaţii care pot acoperi costurile de spitalizare, deloc reduse.

Pentru a nu se crea disensiuni, contul care a fost pus la dispoziţie de către redacţia noastră nu mai este valabil. Doamna Graţiela, mama Ioanei a deschis un cont personal: 

RO87 RZBR 0000 0600 1727 7728
Raiffaisen BANK Câmpina, strada 1 mai, bloc12G, parter. Cei care vor să ajute, pot dona direct în contul familiei. Va mulţumim pentru înţelegere!

Andreea Ştefan

55 de comentarii:

 1. PRIMARIA ARE POSIBILITATEA LEGALA SI DATORIA MORALA SI CIVICA SA INTERVINA

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu stiu ce poate face Primaria dar din punct de vedere civic cred ca noi toti, inclusiv Primaria, ar trebui sa facem mai mult pentru PREVENIREA unor astfel de cazuri. Toti aspiram la mai bine, si este normal sa fie asa. Tinerii nostri ar trebui insa sa fie preveniti de ce poate sa li se intample si care sunt pericolele care ii pandesc. Trebuie sa fie informati si cui se pot adresa in caz de probleme. Trebuie sa cunoasca uzantele tarii unde vor sa emigreze. Noi toti trebuie sa incercam sa prevenim astfel de drame. Primariile trebuie si ele sa se implice in educatia tineretului, sa duca campanii de informare si sa asigure conditii de viata decente comunitatilor pe care le deservesc.

   Ștergere
 2. creati un articol si cu pozele celor doi sa distribuim cu toti pe facebook sa ii gasim Florentina Tanase este ea pe facebook si el robert tanase

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. https://www.facebook.com/robert.tanase.129

   Ștergere
  2. https://www.facebook.com/floymihaela18/about?section=relationship

   Ștergere
  3. https://www.facebook.com/floymihaela18

   Ștergere
  4. https://www.facebook.com/floymihaela18/photos

   Ștergere
  5. Nu va lasati pacaliti de tot felul de binevoitori...cum sunt cei de mai sus care isi lasa conturile lor de fb. Singura si cea mai reala varianta este sa sunati la redactie sau direct pe d-na Gratiela. Dar chiar si aici, ,,d-na Gratiela'' poate fi pusa sa ii ia locul mama vreunui ticalos. Cred ca cea mai buna varianta ramane sa sunati la redactia unuia din posturile tv ptr a va da un cont real. Romania a ajuns in asa hal incat nu mai ai incredere in nimic si in nimeni. Doamne ajuta sa fie bine!

   Ștergere
  6. si mai are individul un kont pe fb.
   https://www.facebook.com/robert.tanase.54?fref=ts

   Ștergere
 3. Doamna Andreea Stefan, sunt o simpla persoana din Diaspora din Austria si intamplator mi-a parvenit pe pagina unde sunt admin, postarea stirii dvstra.
  Facand cunoscuta povestea acestui copil, Multi dintre romanii care sunt in Germania vor sa ii vina in ajutor.
  Va rog din suflet sa imi dati niste date mai concludente...este voie sa fie vizitata, i se pot lasa bani...es poate intra la ea... o legatura fizica, Mama, unchi, var care au un cont de Fb si putem lua legatura...orice informatie care ne poate fi de folos in ajutorul ei.
  Ca Mama si om, va multumesc anticipat ptr un raspuns, Monica Staufner - Austria

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua!
   Cred ca puteti comunica cu mama Ioanei prin contul FB al Ioanei "ioana ioana facebook" sau prin contul sau personal "gratiela condea facebook". Asa va faceti o idee si despre Ioana. O zi buna.

   Ștergere
  2. 0724-145.712 (d-na Graţiela).

   Ștergere
  3. 0724-145.712 (d-na Graţiela).

   Ștergere
 4. MIinunat gest.Dar pe langa acest gest ar fii foarte benefic sa urmariti cazul lui robert care merita tras pe roata ca in timpul rascoalei de la 1848...jigodie de om...adica nu stiu cum poate fii numit...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ca bine zici,sa fie tratat si el si panarama aia de femeisa ce au putut face unui suflet,animale de Congo ,pusi injug ,macar sa ii gaseasca si sa ii traga la raspundere dur de tot,au copil impreuna dar nu s-au gandit la Ioana ca are un copil si ea ,doamne nu lasa asa fa dreptate ,te imploram toti domane,Ioana sanatate multa,insanatosire grabnica si sa de-a domnul sa ajungi din nou sa.ti vezi copilul cu ochii tai,amin

   Ștergere
 5. cum se numeste buna ei prietena???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Florentina TANASE din Magureni, Prahova

   Ștergere
  2. Tanase Florentina din Magureni Prahova care la randul ei este mama unui copilas pe care la abandonat va rog din suflet gasiti acesti criminali si trageti la raspundere

   Ștergere
 6. Daca are cineva poze cu cei doi Indivizi sa le posteze sa le distribuim si noi! Criminali nenorociti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. poze gasesti aici: https://www.facebook.com/robert.tanase.129

   Ștergere
 7. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=386579421498302&set=a.105179009638346.9181.100004387417449&type=1&theater

  RăspundețiȘtergere
 8. Prieteni buni,oameni buni,care i cunoasteti pe caini astia denuntati,maine poimine poate fi alta fata in mainile lor....daca aveti poze distribuitile pe facebook si noi mai depatre poate fi prinsi asa,poate trece pe langa noi si nu i cunoastem,eu o cunosc pe ioana e o fata cuminte,respectoasa cu zambetul pe buze,cei care o cunoasteti stiti cum este,haideti sa o ajutam sa gaseasca criminali nenorociti...

  RăspundețiȘtergere
 9. Buna seara! Ceea ce va pot spune este ca nu poate fi vizitata. Daca doriti sa faceti o donatie, aveti contul afisat mai sus, iar pentru mai multe informatii, cel mai bine este sa o contactati pe mama Ioanei la numarul de telefon 0724-145.712, doamna Gratiela. Multumim dumneavoastra si tuturor celor care sunt alaturi si vor sa ajute aceasta familie.

  RăspundețiȘtergere
 10. jigodiile
  https://www.facebook.com/floymihaela18/about?section=contact-info
  https://www.facebook.com/robert.tanase.129?pnref=friends.search

  RăspundețiȘtergere
 11. gasiti si nr de telefon al mamei Ioanei mai sus

  RăspundețiȘtergere
 12. De ce dabea acum sa aflat cind tinara este internata de pe data de 31.07????? In ziarele Germane este catalogata drept "prostituata"..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da asa este am vazut si ziarul cu articolul, eu lucrez langa este un hotel ca camerista , in dimineata acea mi a spus seful ce sa intamplat si ca este Romanca , tot el zicea ca sunt multe Romance acol , am citit acum articolul cica un turc ar fi lovito .... parca nu as crede ( mereu este um bwm ultimul tip cu nr de Constanta . Sa nu fie mana de Roman acol )

   Ștergere
  2. Te rog da-ne si noua mai multe detalii, in ce oras s-a intamplat, si daca tot esti sub semnul anonimatului, ai putea sa spui si numarul BMW-ului...M-AM UITAT PE fb proxenetului , si da are un bmw

   Ștergere
  3. CE CONT DE FACEBOOK ARE PROXENETUL POLITIA INTREABA !

   Ștergere
  4. https://www.facebook.com/robert.tanase.54?fref=ts
   https://www.facebook.com/robert.tanase.129

   Ștergere
 13. La Ce spital e??știe cineva

  RăspundețiȘtergere
 14. poate presedintele poate face ceva..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce să facă președintele ? îți dai seama cîte curve ar aștepta să fie salvate ! de ce sa dus la acel TIGAN nenorocit.

   Ștergere
  2. De ce le numesti curve? Daca ai citit postarea, vezi ca fata nu a stiut la ce se duce, si invitatia a venit de la o prietena, deci nu o poti acuza. Daca a ajuns batuta, inseamna ca nu a facut treaba cu placere, ci a opus rezistenta. Altfel nu ajungea batuta la spital.

   Ștergere
 15. https://www.facebook.com/robert.tanase.129

  RăspundețiȘtergere
 16. Da,chiar CUM SE NUMESTE BUNA PRIETENA????ca ea merita rastignita:(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Florenina TANASE din Magureni, Prahova

   Ștergere
 17. https://m.facebook.com/robert.tanase.129?_rdr Acesta jigodie e Robert

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vorbim toți aiurea și nu facem nimic ! aceste jigodi au facut mereu cum și ce au vrut .pînă cînd nu vom fi uniți și vom fi un popor dzbinat de LAȘI ,aceste JIGODII vor face cea ce vor în această țară de lași.

   Ștergere
  2. Dumnezeu sa-i pedepseasca pentru cea ce au comis in special pe Prietena eii .aceasta nu este prietena.

   Ștergere
 18. MULTA SANATATE BUNUL DUMNEZEU SA-O AJUTE SA SE FACA BIN BUNUL DUMNEZEU SA-I DEA MULTA SANATATE LA TOATA LUMEA ESTE CEA MAI BUNA SANATATE MULTA SUFLET BUN

  RăspundețiȘtergere
 19. nu mai conteaza acum cine si cum important e sa o ajutam atat pe ea cat si pe acel ingeras mic..sambata voi merge si eu la Spital ,pe Facebook nu o gasesc pe doamna Gratiela le ofer casa mea unde sa gazduiasca cat au nevoie si cat pot financiar as dori sa dau de doamna pe Facebook va rog

  RăspundețiȘtergere
 20. proxeneti sau proxenete acesti indivizi au un copilas impreuna , ar fi trebuit sa isi dea seama ca ceea ce iau facut lui Ioana se va intoparce impotriva lor, nu sau gandit niciodata ca ii poate fi luat copilul ? ca cei de la protectia copilului au tot dreptul asupra lui ca lau lasat ca pe un caine si ei au plecat in germania sa distruga viietile bietilor oameni? vas ruga ca primaria sat magureni sa ia constatare de aceasta fapta sa ii aduca in fata tribunalului ptr abandonul unui minor si sa raspunda ptr fapta facuta. Domnilor vas ruiga sa vedeti lucrurile asas cum sunt, daca ati fi dvs in locul doamnei Gratiela? Daca fata dvs ar fi acum in locul Ioanei?

  RăspundețiȘtergere
 21. Aceste este FB doamnei Gratiela:

  https://www.facebook.com/robert.tanase.129?pnref=friends.search#!/gratiela.condea?fref=ts

  RăspundețiȘtergere
 22. Atît cît vom fi un popor dezbinat de lași ,acesti indivizi vor continua sa faca ce vor in aceasta tara de lasi ! toti buni la dat cu parerea dar a ajuns timpul sa trecem la actiune fratilor.

  RăspundețiȘtergere
 23. Nu va lasati pacaliti de tot felul de binevoitori...cum sunt cei de mai sus care isi lasa conturile lor de fb. Singura si cea mai reala varianta este sa sunati la redactie sau direct pe d-na Gratiela. Dar chiar si aici, ,,d-na Gratiela'' poate fi pusa sa ii ia locul mama vreunui ticalos. Cred ca cea mai buna varianta ramane sa sunati la redactia unuia din posturile tv ptr a va da un cont real. Romania a ajuns in asa hal incat nu mai ai incredere in nimic si in nimeni. Doamne ajuta sa fie bine!

  RăspundețiȘtergere
 24. as dori un nr de tel. corect sa pñot lua legatura cu D-na Grasiela

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nr tel. doamna Gratiela: 0724 145 712

   Ștergere
 25. Biata de ea sper ca se va face bine. sa ii dea dumnezeu sănătate. și criminalii sa răspundă pentru faptele lor

  RăspundețiȘtergere
 26. cum se numeste saitul cu pricina......adica unde este dovada ca ele se prostituau.....vreau s avad cu ochii mei.......astept raspuns...mersi

  RăspundețiȘtergere
 27. Ar fi cazul sa-si ia toate inima in dinti si sa-i bage la puscarie pe proxenetii astia 2 : pe grasanca de Florentina si pe recidivist . Daca se ocupa cu asa ceva , exista urme , exista dovezi , exista convorbiri de pe celularele lor , exista amenintari . Nicio crima nu-i perfecta , iar jegurile astea nu pot conta o vesnicie ca amarata aia e o leguma si nu poate vorbi . Daca vroia prostitutie asa cum speculeaza ei, ar fi fost in viata , ar fi trimis bani acasa, nu ar fi plans in telefon . Bunastarea de pe fetele celor 2 criminali se vede : au masina , sunt imbracati, ea e grasa de plesneste, nu e batuta , nu e oparita ...le merge bine .

  RăspundețiȘtergere
 28. Numai comentarii in necunostinra de cauza!
  Fata asta stia sigur ce va face acolo , a pkecat de buna voie, cat de orost sa fi sa crezi ca la 20 de ani te angajeaza cineva menajera! Deci ea stia ce va face adta este clar! Cititi presa locala din Köln si asteptati fi alizare anchetei , iar apoi trageti concluziile! Pe orice sait untru cad numai .donati donati si iar donati! As fi donat daca acesti bani erau in contul unei Fundatii dar de ce sa donez in contul acedtei femei?
  Dansa refuza irice ajutor in afara de banii!
  doreste decat bani ya plece cu , cumnati cu masina in Germania!
  O mama disperata se urca in primul avion si zboara la copilul sau dar aici e alta situatie
  se asteapta pana se umple contu si pkeaca cu masina cu neamurile.....pe banii cui?

  RăspundețiȘtergere
 29. Cum de acest Robert Tanase mai este liber ??
  Are condamnari pe banda rulanta in Romania pentru santaj si constituire grup infractional de catre tribunalele din Ploiesti si Brasov : 4 ani cu executare . De ce nu e expulzat din Germania ca sa fie inchis in tara , sa-si execute pedepsele ????

  RăspundețiȘtergere
 30. bha....tiganu ala de robert a facut ceva...nu trebuie sa fii procuror...sau cine stie ce scolit..sa-ti dai seama de anumite chestii cind toata lumea stie ce si cum merge prin romania si germania...tiganca aia si cu tiganu ala bulnagiu, au vrut sa profite de ea sa faca bani...chiar asa sa fi de prost ca biata ma-sa lu tiganca aia de florentina sa nu realizezi ce si cum? eu sint sigura ca ma-sa lu florentina stie ce si cum...dar nu recunoaste....pai tiganu ala spurcat are fata de constructor? ala-i peste direct....personal pe el vreau sa il torturez tot restu vietii lui...pentru ca moartea e prea usoara pentru el..si pe cotoroantza aia curva ordinara de florentina as lua un lant as lega-o de un stilp si as bate la ea pina i se face sete....as lasa-o sa bea apa apoi as bate-o iar..si tot asa pina o sa fie in starea aia de agonie...apropiata cu moartea....dar s nu moara...ca vorba aia...ti-as da o bataie sora cu moartea......sa ma pish pe ei de tigani!

  RăspundețiȘtergere
 31. Asemenea scursuri ordinare merita bagati in inchisori pe viata si sa ii pui la munci silnice pina la epuizare si moarte

  RăspundețiȘtergere