10 decembrie 2014

Balul Halatelor Albe: o seară de poveste

O seară magică, parcă ruptă dintr-un basm, aşa poate fi descrisă a XII-a ediţie a “Balului Halatelor Albe”, un eveniment monden mult aşteptat, devenit deja o tradiţie în municipiul Câmpina. Un eveniment rafinat, care adună laolaltă, de 12 ani, cadre medicale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, oameni politici, mici şi mari întreprinzători. 


Cel care a făcut şi face în continuare posibilă această manifestare este doctorul Călin Tiu, preşedintele Fundaţiei Medis, care doreşte în acest fel să le ofere cadrelor medicale câteva ore de relaxare şi de voie bună, departe de agitaţia spitalelor, a cabinetelor, departe de boli şi probleme.   Ca în fiecare an, foaierul Casei Tineretului a fost locul de desfăşurare a acţiunii. Trebuie să recunoaştem că de această dată spaţiul a fost amenajat impecabil. Încă de la intrare îţi luau ochii doi copaci artizanali îmbodobiţi cu sute de luminiţe, falduri de satin  îmbrăcau tavanul şi pereţii, iar pe jos se întindea un covor verde care parcă te invita să dansezi. Zeci de Crăciuniţe, plantele specifice acestei perioade a anului, tronau în vase decorative amplasate pe mesele special pregătite pentru invitaţi, iar lumânările aşezate în sfeşnice înalte, împodobite cu flori, dădeau o notă de eleganţă evenimentului. Invitaţii şi-au putut bucura papilele gustative cu bucate şi băuturi alese, pentru toate gusturile, din care nu au lipsit preparatele de post. 


Startul la distracţie l-a dat chiar dr. Călin Tiu, gazda acestui eveniment, care a ţinut să rostească câteva cuvinte de bun venit invitaţilor, făcând apoi loc formaţiei Alesis, care i-a delectat pe cei prezenţi cu piese muzicale de toate genurile. Nu au lipsit din program momentele coregrafice, pline de eleganţă şi stil. De asemenea a fost organizată şi o tombolă unde norocoşii au putut câştiga tablouri, obiecte decorative speciale pentru sărbătorile de iarnă şi multe altele.
Dacă la parterul Casei Tineretului distracţia era în toi, la etajul 1 veselia îmbrăca cele mai frumoase forme. Acolo avea loc “Balul Hălăţelelor Albe”, ajuns la a III-a ediţie. Copiii cadrelor medicale participante s-au distrat în voie, au alergat şi s-au jucat, au fost pictaţi pe feţe şi au mâncat pizza special comandată pentru ei. Atmosfera a fost întreţinută şi de animatori îmbrăcaţi în personaje de poveste. 


Grandoare, eleganţă şi rafinament aşa poate fi etichetată şi ediţia de anul acesta a “Balului Halatelor Albe”, un adevărat succes şi încă o realizare minunată pentru organizatori.


“Anul acesta, Fundaţia Medis a organizat pentru a douăsprezecea oară evenimentul de final de an compus dintr-un simpozion medical şi Balul Halatelor Albe. În cursul zilei de vineri, 5 decembrie, medici din Câmpina şi nu numai au fost invitaţi să participe la prezentările incluse în simpozionul «Prevenţie şi terapie în recuperarea medicală», coordonat de către d-na profesor Adriana Sarah Nica, director al Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Bucureşti. Din partea Fundaţiei Medis a fost prezentată o lucrare referitoare la experienţa centrului nostru în ecografia de sân. Un suport logistic semnificativ a fost oferit de catre 11 companii medicale ce au organizat standuri de prezentare pentru medicamente şi aparatură medicală. Cu ocazia acestei întâlniri, Fundaţia Medis a acordat premiul pentru anul 2014 pictorilor Amalia Suruceanu, Cristina Popescu şi Marius Grecu, pentru generoasele lucrări efectuate la Spitalul Municipal în cadrul proiectului «Câmpina în Culori». Balul s-a bucurat în acest an de un interes peste media celorlalte ediţii. 


Într-un decor mult prelucrat, formaţia Alesis a făcut ca seara să pară scurtă, dansatorii neîndurându-se să plece nici după miezul nopţii. În paralel, copii s-au distrat împreună cu zâne, piraţi şi clovni în propriul lor bal, ajuns şi el la a treia ediţie. A fost o seară ca o poveste de iarnă, pe care o vom relua în decembrie 2015, când vă aşteptăm din nou cu alte surprize” - ne-a declarat dr. Călin Tiu, la finalul evenimentului. 
Andreea Ştefan 

Un comentariu:

  1. Haideți s-o ajutăm! : http://alexandrabianca.org/2014/12/08/ea-este-bianca-si-are-nevoie-de-ajutorul-tau/

    RăspundețiȘtergere