23 decembrie 2014

Tamara Sofi, o câmpineancă cu etichetă de vedetă

Pe Tamy (numele de scenă) o cunosc de ani buni. Niciodată nu i-am admirat doar vocea, ci am admirat-o pe de-ntregul, ca om. Este energică, cu o atitudine mereu pozitivă şi cu un suflet foarte frumos. Are multe calităţi şi mereu şi-a dorit să-şi valorifice talentul şi să facă o carieră în muzică. Ambiţioasă cum este din fire, iată că, făcând paşi mici, dar siguri, Tamara Sofi îşi construieşte zi de zi visul transformat în realitate. Este câmpineancă şi ne mândrim cu ea! Round ‘n’ Round, Siente la Vibra, Teach Me, Tu amor, Acolo, Yarabi sunt câteva dintre piesele din portofoliul artistei, piese difuzate atât pe posturile de radio, cât şi pe canalele tv de muzică.   


- Pentru început, ne poţi spune câteva cuvinte despre tine şi despre muzica ta?
- Despre mine nu sunt foarte multe de spus, mai degrabă m-aş caracteriza în câteva cuvinte: sunt o persoană sociabilă (uneori prea sociabilă), încăpăţânată, perfecţionistă şi perseverentă! Muzica mea, de-a lungul timpului, a avut mai multe influenţe, fie ele balcanice, dance, pop sau chiar retro, unele dintre ele ajungând în cele mai bune topuri de specialitate, atât la noi cât şi în străinătate!
- La ce vârstă ai cântat prima dată pe o scenă?
- Aş spune că am început să cânt la vârsta de 9 luni, când fredonam la perfecţie (asta susţin părinţii mei) “Hora unirii”, apoi mai serios au urmat: în 1992, Tip Top Minitop - locul 1 Câmpina, Tip Top Minitop - locul 2 Bucureşti, iar de atunci lista poate continua cu fel de fel de concursuri, emisiuni etc.
- Acum trăieşti în Bucureşti, însă locurile natale au avut vreo influenţă în dezvoltarea ta pe plan muzical?
- Întotdeauna am iubit Câmpina şi o iubesc în continuare, pentru că acesta este locul în care mi-am dezvoltat simţul, atât muzical, ca şi interpretă, dar şi de compozitor. Am lucrat în trecut cu câteva studiouri din Câmpina care mi-au oferit şansa de a-mi dezvolta această latură a compoziţiilor.
- Care a fost momentul de debut? Ce este diferit acum faţă de atunci?
- Debutul meu, dacă îmi aduc bine aminte, a fost pe scena Casei Tineretului, sub îndrumarea domnului Marcel, binecunoscutul sunetist al Casei Tineretului şi a Ruxandrei Brezeanu, care şi-a pus amprenta asupra tehnicii mele vocale! Diferenţa ţine de experienţa între atunci şi acum. Anii de studiu şi de “rodaj” şi-au spus cuvântul, drept dovadă că de la Casa Tineretului am ajuns, câţiva ani mai tarziu, pe cele mai mari scene ale ţării, Eurovision, Callatis etc.
- Ţi-ai descoperit un nou talent, cel de compozitor. Când s-a întâmplat şi în ce context?
- În 2007 l-am întâlnit pe Costi Ioniţă şi prin intermediul lui am început să lucrez linii melodice pentru cântăreţi cunoscuţi cum ar fi Celia, Blaxy Girls, Dya etc. S-a întâmplat, pur şi simplu, ca el să-mi pună un negativ şi mie să-mi iasă acele linii melodice. Cred că este o chestiune, fără lipsă de modestie, nativă şi nu dobândită.
- Ce fel de muzică îţi place să compui cel mai mult?
- Grea întrebare, pentru că am compus absolut orice fel de muzică, începând de la Liviu Guţă şi Costi Ioniţă şi terminand cu Celia, dj Sava, Stella, Mandinga etc.
- Există artişti care îţi cântă compoziţiile?
- (Râde) Evident, începând cu mine!
- Care este, până acum, cea mai memorabilă experienţă din cariera ta?
- Memorabile sunt toate, pentru ca am avut trăiri aparte cu fiecare dintre ele, dar să spunem că cea mai memorabilă a fost participarea la Eurovision (de 3 ori) şi faptul că, aflându-mă în altă ţară, mi-am auzit piesa la radio.
- Ce înseamnă muzica pentru tine?
- Muzica înseamnă viaţa mea. Scurt şi la obiect.
- Care sunt cei mai aprigi susţinători ai tăi?
- Cu siguranţă mama şi iubitul meu!
- De curând te-ai întors din Dubai. Care a fost scopul călătoriei?
- Am îmbinat utilul cu plăcutul, în sensul că am fost şi în vacanţă şi am şi filmat noul meu videoclip, ce va fi , sper, lansat în ianuarie!
- Şi dacă tot vorbim de planuri de viitor, pe când şi un concert la Câmpina?
- Îmi doresc foarte mult acest lucru şi aştept o  invitaţie.
- Un mesaj pentru cititorii noştri şi pentru fanii tăi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
- Le doresc, simplu, tot ce îmi doresc mie şi anume, să fie sănătoşi, luminoşi şi să nu uite să zâmbească, indiferent de situaţie. Dumnezeu are grijă de noi!
Andreea Ştefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu