27 ianuarie 2015

Întâlnire de suflet pentru suflet la Club Femina

“Sufletul se vindecă? Avem nevoie de psihoterapie? Dacă da, atunci când? Este diferenţă între psihic şi suflet? Psihodrama, un exerciţiu de autocunoaştere şi vindecare”. Aceasta a fost tema care a constituit baza întâlnirii din această lună a membrelor Clubului Femina. Dezbaterea a fost coordonată de psihologul Diana Avram şi s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în incinta Casei de Cultură „Geo Bogza”.
Consistenţa subiectului ales a creat o mare de emoţii printre doamnele şi domnişoarele prezente, femei extraordinare de altfel, cu poveşti de viaţă desprinse parcă dintre coperţile unor cărţi, femei puternice, care indiferent de profesia lor, de statutul lor social, ştiu ce vor de la viaţă, ştiu că indiferent cât este de greu, orice problemă are o rezolvare. 


În cele peste două ore, participantele la „şedinţa de terapie în grup” au fost provocate de către psihologul Diana Avram la dialog şi invitate printr-un joc cu zaruri la o dezvăluire a identităţii lăuntrice, lucru pe care, în general, evităm să-l facem chiar faţă de noi înşine.
Participarea la starea de sănătate a sufletului este, probabil, cel mai important lucru pe care îl poate face omul în viaţa lui. „S-a întâmplat pentru a treia oară să avem un gen de discuţii despre suflet, despre trăirile noastre şi să atingem subiecte delicate. Şi vreau să spun că de fiecare dată am încheiat aceste întâlniri cu o stare de spirit bună. Viaţa ne oferă atât de multe posibilităţi pentru a ne simţi bine, a trăi bine, încât putem să trecem peste faptul că sufletul are cicatrici” – a mărturisit emoţionată Irinel Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei ProCâmpina, în cadrul căreia activează şi Clubul Femina. 
Clubul Femina a fost înfiinţat de către Asociaţia Pro Câmpina în 2012 şi are ca scop principal promovarea femeii în societatea câmpineană. Doamnele şi domnişoarele interesate pot afla amănunte accesând pagina de web: http://www.clubul-femina.procampina.org
Andreea Ştefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu