03 februarie 2015

Liberalul Mihai Ungureanu nu mai este viceprimarul comunei Băneşti

Joi, 29 ianuarie, a fost o zi de pomină pentru administraţia locală băneşteană. Pe ordinea de zi a legislativului local a figurat şi proiectul de hotărâre în urma căruia viceprimarul liberal Mihai Ungureanu (ales în 2012 pe listele USL) urma să fie schimbat din funcţie, la presiunea majorităţii social-democrate din consiliu. 


Ceea ce trebuia să fie un simplu vot s-a transformat într-un război al declaraţiilor şi o hărmălaie generalizată provocată de mai mulţi cetăţeni prezenţi la şedinţă, care nu s-a încheiat decât odată cu apariţia forţelor de ordine şi a acţiunii acestora de evacuare a sălii de şedinţă, mai ceva ca în scenetele lui Caragiale. Cele două tabere, susţinătorii şi contestatarii lui Ungureanu, şi-au aruncat în faţă acuze grave de corupţie şi ameninţări făţişe cu DNA-ul. Fiecare tabără avea probe despre cealaltă tabără. 


După mai bine de două ore scandaloase, Mihai Ungureanu a fost demis cu votul majorităţii simple, prilej pentru cel înlăturat din funcţia publică să scrie a doua zi, pe un site de socializare, următorul mesaj, însoţit de câteva fotocopii: “Cu regret va anunț ca în sedinta de aseară am fost demis de cei 7 consilieri PSD și de un consilier independent. Motivele invocate au fost doua plingeri împotriva mea pe care le fac publice pentru a va da seama și dumneavoastră de veridicitatea acestora. Urmatorii mei paşi vor fii acționarea în justiție a tuturor celor care au contribuit la demiterea mea și a fabricării de motive mincinoase“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu