22 decembrie 2015

Conferinţă inedită la Colegiul "C-tin Istrati": «Viaţă, nu droguri!»

Miercuri, 16 decembrie, începând cu ora 13.00, în Amfiteatrul Colegiului “Constantin Istrati" a avut loc o nouă conferinţă pentru liceeni. De data aceasta, tema evenimentului au constituit-o drogurile! 
„Am ales această temă deoarece teribilismul stupefiantelor face multe victime printre tineri”, ne-a declarat dr. Nicolae Geantă, promotorul evenimentului. „De multe ori în licee vin medici sau poliţişti să vorbească despre droguri, numai că dânşii vorbesc doar tehnic. Adică din cărţi, din ce au citit sau au văzut. De data aceasta am adus pe cineva care timp de 12 ani a stat cu cocaina în nas. Când medicii i-au spus că peste două săptămâni va muri, prietenul meu a fost salvat de Hristos. E o minune. Marian poate vorbi tinerilor din experienţă, nu din citite”, a mai declarat Nicolae Geantă. 


În faţa largii audienţe formată din peste 80 de tineri şi profesori, cărora li s-a alăturat şi directorului colegiului, prof. Ion Necula, Marian Mocanu şi-a mărturisit experienţele vieţii „de şmecher” dar şi pe cele ale vieţii schimbate. 
Absolvent al liceului de muzică şi al Conservatorului, bucureşteanul Marian Mocanu este unul dintre marii violonişti ai României, un “Paganini de România”, după cum l-a prezentat Nicolae Geantă publicului prezent. După o oră de mărturisiri, a urmat o jumătate de oră de întrebări ale tinerilor şi altă jumătate de oră de recital la vioară. Colindele interpretate de Marian Mocanu au fost acompaniate de liceeni, care au gustat la maxim evenimentul. „A fost una dintre cele mai reuşite conferinţe organizate în liceul nostru de domnul Geantă”, ne-a declarat Tudor Georgeta, elevă în clasa a XII-a, care a şi prezentat colegilor o comunicare despre „moartea albă”. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu