22 decembrie 2015

Un premiu al Academiei Române a venit la Câmpina

Puţini concetăţeni de-ai noştri îl cunosc pe domnul Viorel Cernica. El este profesor universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Filozofie, Departamentul de Filosofie Practică şi Istoria Filosofiei. A publicat 16 volume (ca unic autor) - monografii filosofice, studii filosofice, eseuri filosofic-literare şi un volum de poezie - o mulţime de capitole în cărţi de specialitate şi sute de articole din domeniul logicii, al istoriei filosofiei şi al fenomenologiei, orientare căreia i-a dedicat ce mai mare parte din reflexia sas asupra lumii. Despre activitatea sa prodigioasă poate fi consultat şi site-ul Universităţii (http://filosofie.unibuc.ro/viorel_cernica/). 

 

Cea mai nouă veste despre domnia sa vine de la Academia Română, care a anunţat deunăzi Premiile pentru anul 2013. La Secţiunea XII. Filozofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie, Premiul „Mircea Florian“ s-a acordat lucrării „Judecată şi timp. Fenomenologia judicativului”, autor Viorel Cernica, apărută la Iaşi, Editura Institutul European. 


Este, poate, încă un argument pentru adevărul aserţiunii, adesea exprimată ironic: Câmpina are cei mai mulţi intelectuali la mia de locuitori. Şi dacă îl credem pe Albert Einstein (inteligenţa este o constantă; din păcate populaţia planetei este în creştere) şi constatăm că populaţia oraşului a scăzut, ar însemna că vom avea mai mulţi oameni inteligenţi şi care să aducă onoare urbei.
Felicitări, Viorel Cernica! Şi nu uita că nu am mai avut academicieni la Câmpina de mai bine de un secol! 
Pentru conformitate,
Florin Dochia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu