31 mai 2016

Elevii Liceului Energetic se întorc triumfători din America!

Echipa CADON a câştigat locul I la concursul de informatică American Computer Science League

Povestea lor a început în luna decembrie 2014, odată cu cea de-a 37-a ediție a concursului internațional de informatică adresat elevilor de liceu, organizat de American Computer Science League. Cei cinci elevi de la Liceul Energetic din Câmpina (Rareș Dumitrică, Victor Alexandru, Denis Cărăuș, Cătălin Oancea și Gabriel Năstase), îndrumați de profesorul coordonator Denisa Stoicescu, au participat la Concursul internaţional de informatică ACSL All Star Contest, care a avut loc în data de 23 mai 2015, la Liceul Timber Creek HS, Orlando, Florida (SUA). Informaticienii, elevi de clasa a X-a M la acel moment, s-au constituit într-o echipă solidă, numită CADON, titulatură ce reprezintă, de fapt, inițialele numelor de familie ale fiecărui membru. Câmpinenii au concurat cu elevi din întreaga lume, anual participând la acest concurs peste 200 de licee din America (SUA și Canada), Europa și Asia.  Cu toate că nu a fost o competiție ușoară, echipa CADON a ocupat în 2015, la prima participare, locul al 12-lea dintr-un grup de 48 de echipe, fiind selecționată pentru finala din mai 2016. 


Pentru a se putea prezenta a doua oară la acest concurs, cei șase elevi de la Liceul Energetic (între timp s-a mai adăugat echipei şi Andreea Aldescu) au beneficiat din nou de ajutor financiar din partea Consiliul Local. Anul trecut, municipalitatea a finanţat deplasarea în America a elevilor și a profesoarei  lor cu 33.000 de lei. Aceeași sumă a fost propusă și anul acesta de către consilierul liberal Florin Frățilă, președintele Comisiei de cultură, educație și învățământ din Consiliul Local, care a inițiat, în ultimul moment, un proiect de hotărâre supus dezbaterii colegilor săi. Promovarea în regim de urgenţă a proiectului de hotărâre a avut la bază cererea Liceului Tehnologic Energetic, trimisă târziu la Primărie, unde a ajuns pe data de 18 aprilie 2016, prin care conducerea liceului solicita Consiliului Local o sponsorizare pentru o nouă participare a celor șase elevi (însoțiți de profesoara îndrumătoare) la Concursul internaţional de informatică ACSL All Star Contest, care, de data aceasta, urma să aibă loc tot în SUA, dar într-un alt stat, în localitatea Nashua din New Hampshire. 


Suma necesară pentru acest concurs s-a ridicat la 12.000 de euro (53.000 de lei), ceea ce înseamnă că municipalitatea s-a angajat să suporte mai mult de jumătate din costurile totale.
O investiţie cu folos a comunităţii câmpinene, din moment ce tinerii informaticieni s-au clasat de data aceasta pe locul I in competiţia care reuneşte elevi de liceu din toată lumea. Suntem mândri de ei şi îi aşteptăm acasă cu această performanţă extraordinară. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu