22 iunie 2016

3200 de câmpineni vor primi ajutoare alimentare de la UE

Serviciul de Asistenţă Socială începe de miercuri, 22 iunie,  distribuirea ajutoarelor alimentare, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr.799/2014, privind implementarea Programului Operaţional Ajutoarea Persoanelor Defavorizate.
Distribuirea se va face la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, corp A, situat în  b-dul N.Bălcescu, nr.45 (fosta Cantină), conform unui grafic de distribuţie,  pe categorii de beneficiari.  Prima tranşă cu alimente va fi livrată către Municipiul Câmpina în zilele de 17 şi 21 iunie 2016. De aceste alimente vor beneficia persoanele care au dreptul la venit minim garantat şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei. Direcţia Poliţiei Locale va aduce la cunoştinţa beneficiarilor Programului Operaţional, individual, data la care sunt programaţi să ridice produsele alimentare. Ceilalţi beneficiari, în funcţie de graficul de livrare a următoarelor tranşe de alimente, vor fi programaţi în perioada imediat următoare.


Toate persoanele beneficiare vor primi câte 2 cutii cu conţinut identic. Fiecare cutie cuprinde: 1 kg făină, 2 kg mălai, 1 pungă paste făinoase, 2 l ulei, 1 kg zahăr, 1 conservă carne de vită, 1 conservă pateu de ficat, 1 kg orez, 1 conservă pastă de tomate, 1 pungă de fasole boabe.
Potrivit legii, categoriile de persoane la care vor ajunge aceste produse alimentare  sunt: famiile şi persoanele singure, cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat;  familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei; şomerii cu o indemnizaţie lunară de până la 450 de lei şi şomerii înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj; pensionarii din sistemul public de pensii, cu o pensie de sub 450 lei/lună; pensionarii sistemului public de pensii beneficiare ai indeminizaţiei sociale, al căror venit se află sub 450 de lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederii Legii nr.49/1991, privind acordarea de idemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelelor de război, ale căror venituri sunt sub 450 lei/lună.
 Moştenitorii beneficiarilor, care au decedat până la data distribuţiei ajutoarelor alimentare, nu pot primi ajutoarele la care au avut dreptul beneficiarii respectivi până la deces.
Pentru a ridica produsele alimentare menţionate anterior şi pentru ca acest sistem de distribuire să funcţioneze corespunzător, beneficiarii sunt rugaţi să se prezinte în perioada în care sunt planificaţi. De asemenea,  ei  trebuie să deţină, în mod obligatoriu, invitaţia, buletinul sau cartea de identitate. 
La nivelul municipiului sunt înregistrate 3.200 de persoane cărora le sunt destinate aceste ajutoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu