22 iunie 2016

Administrația Tiseanu bifează un nou parc pentru copii

Săptămâna trecută, în prezența primarului Horia Tiseanu și a unor reprezentanți ai Consiliului Local și ai executivului municipal, a fost dat în folosință Parcul Durbac, situat în cartierul Câmpinița, în apropierea magazinului Recaș. 


Acest loc nu mai fusese reamenajat de câteva decenii, dar chiar și în vremurile sale bune din perioada comunistă, imediat după prima sa inaugurare, el nu arăta mai bine decât acum. Dotările sale actuale și moderne (nu doar în mobilier stradal, ci și în aparate pentru dezvoltarea musculaturii), au atras numeroși tineri de toate vârstele: copii preșcolari însoțiți de părinți și bunici, școlari, elevi de liceu. 


Parcul nu se întinde pe o suprafață prea generoasă, dar tocmai pentru că are fixate, aproape unele lângă altele, foarte multe bănci, aparate fitness, leagăne și instalații de joacă, tobogane de plastic și mese de șah, lucrul acesta îl face deosebit de atractiv. Atâtea aparate de fitness și pentru dezvoltarea mușchilor abdominali și dorsali nu întâlnim nici în parcuri mult mai mari (Parcul Curiacul, cel de lângă Lacul Bisericii). 


Pensionarii vor vizita și ei, cu siguranță, Parcul Durbac, atrași de mesele de șah întocmai cum sunt atrase albinele de miere. Un alt punct forte al parcului îl reprezintă faptul că în jurul fiecărei instalații  de joacă s-a pus covor cauciucat pentru protecția celor mici în caz de căzături. Vegetația destul de bogată face ca o bună parte din suprafața locului să fie umbrită în timpul zilei, ceea ce, pe vreme de caniculă, constituie un mare avantaj. Sistemul de iluminat oferă și el o iluminație a giorno pe tot parcursul nopții. Singurul punct slab al parcului (situație întâlnită și în celelalte parcuri câmpinene) îl constituie lipsa toaletelor ecologice. Nici în parcurile din Ploiești nu prea întâlnești astfel de latrine publice (marcă mai mult a modernității decât a împăratului roman Vespasian), dar oare este corect așa? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu