22 iunie 2016

PSD Prahova a decis dizolvarea conducerii PSD Câmpina

Chiar dacă a obținut un rezultat bun la recentele alegeri locale (unii spun că ar fi chiar un rezultat foarte bun, deoarece șapte mandate de consilieri municipali nu au mai obținut social-democrații câmpineni nici în vremurile bune, adică după alegerile locale din anul 2000), conducerea organizației municipale a PSD a fost dizolvată, săptămâna trecută, de către conducerea filialei prahovene a ”partidului celor trei trandafiri”. Pe principiul ”peștele mare îl înghite pe cel mic”, conducerea PSD Prahova a dat de pământ cu vechea conducere a PSD Câmpina, în frunte cu președintele ei, viceprimarul (încă în funcție) Ion Dragomir.  Cum s-a ajuns aici, în situația ca Ion Dragomir să fie mazilit în ciuda rezultatelor electorale obținute de către organizația partinică pe care a condus-o atâția ani, este greu de înțeles de către mulți dintre cunoscătorii eșichierului politic câmpinean. 


Ion Dragomir, se știa, nu avea o relație cordială cu liderul județean al partidului, Bogdan Toader, însă, în ciuda acestui fapt, calitățile sale de bun organizator (în managementul său politic l-a ajutat și managementul economic practicat mulți ani din poziția de director al Neptun SA), precum și rezultatele obținute la scrutinul din 5 iunie, îl recomandau, dacă nu pentru încă un mandat de viceprimar (Horia Tiseanu, primarul ales, nu îl dorea sub niciun chip), măcar pentru încă un mandat în fruntea PSD Câmpina. 
După francezi, când un lucru este greu de pătruns, pentru a-i dezlega enigma trebuie căutată femeia care se află în spatele misterului. ”Cherchez la femme”, spune, de secole, francezul, iar noi, filofrancezi și francofoni de mare profunzime, am căutat-o și am găsit-o. Este vorba despre doamna Mihaela Voicilă, vicepreședinte al PSD Prahova. Iscusită într-ale coptului, așa cum a reușit să coacă mulți ani pâinea din brutăriile firmei sale, așa spun gurile rele că i-ar fi copt-o și lui Ion Dragomir, pe care l-ar fi acuzat în fața conducerii de la Ploiești că nu l-a spriijinit deloc pe candidatul PSD la alegerile pentru câștigarea Primăriei Câmpina, chestorul (rez.) Constantin Cândea. Nu știm cât este de fondată acuzația, dar cu tot sprijinul național al partidului, ba chiar și cu sprijinul internațional al Partidului Socialiștilor Europeni, candidatul PSD Constantin Cândea (desemnat pe ultima sută de metri), avea șanse mici să-l învingă pe primarul în funcție, Horia Tiseanu, mai ales în condițiile unui singur tur de scrutin. 
Lovit din toate părțile, din exteriorul organizației PSD Câmpina, dar și din interiorul ei, Ion Dragomir a fost nevoit să cedeze șefia partidului și să se recunoască înfrânt. Mihaela Voicilă a fost desemnată președinte interimar al PSD  Câmpina (până la noi alegeri statutare), iar împreună cu ea, a fost desemnat și un nou Birou de conducere (interimar) al organizației. Schimbarea de putere s-a făcut fără circ, pașnic, aproape în tăcere. Rămâne de văzut în ce alianțe politice va decide noul lider local să-și angajeze partidul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu