05 iulie 2016

Pensionări la vârf în Poliția Municipiului și la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr”

Pe 15 iunie 2016, comisarul-șef Romeo Văsii a ieșit la pensie, după ce a condus Poliția Câmpina timp de 11 ani. Romeo Văsii a ajuns la conducerea poliției celui de-al doilea municipiu prahovean pe 15 iulie 2005, după câștigarea concursului organizat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Înainte a condus Centrul Zonal de Crimă Organizată şi Antidrog, ce cuprindea judeţele Prahova, Buzău şi Dâmboviţa. Locul lui Văsii la comanda provizorie a Poliției Câmpina va fi luat de adjunctul său, comisarul Cornel Dăncescu. 


O altă pensionare importantă din cadrul structurilor MAI care funcționează în Câmpina vine din partea unui ofițer superior din Poliția Română mai mare în grad decât Romeo Văsii. Este  vorba despre chestorul de poliție Ion Tomescu, în vârstă de 60 de ani, cel care a fost în ultimul deceniu directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”. 


Înainte să ajungă la conducerea acestei şcoli de poliţie, el a fost şeful Inspectoratului Poliţiei Județului Dâmboviţa, fiind și născut în acest județ. Ion Tomescu a fost avansat la gradul de chestor în anul 2003, de Ziua Poliției (25 martie), împreună cu alți patru comisari-șefi. În 2011, Ion Tomescu a fost la un pas de a ajunge rectorul Academiei de Poliţie din Bucureşti, fiind susținut în acest sens de ministrul de interne de atunci, Traian Igaș. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat recent decretele de trecere în rezervă prin pensionare pentru mai mulți ofițeri de carieră din MAI, printre aceștia fiind și chestorul Ion Tomescu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu