27 septembrie 2016

A fost reînființată Asociația Pensionarilor din Câmpina

Joi, 22 septembrie 2016, la Clubul Pensionarilor din incinta Complexului Petrol, a avut loc o conferință de presă prin care a fost anunțată oficial reînființarea Asociației Pensionarilor din Câmpina, după mulți ani de la desființarea acesteia. Președinta Asociației este Alexandrina Minculescu (cea care a fost tovarășa de viață a regretatului avocat și publicist Ion Șovăială). Din Biroul de Conducere al Asociației Pensionarilor Câmpina mai fac parte: Marieta Manea - vicepreședinte, Mariana Dima, Mihaela Haiducu și Silvia Iosifescu. De fapt, riguros vorbind, este vorba despre filiala din Câmpina a Asociației Pensionarilor din Prahova, condusă de Sofia Cioc, asociație care (împreună cu alte asociații județene ale pensionarilor), face parte din Federația Națională a Sindicatelor Pensionarilor din România.  La întrunire au fost prezenți 29 de pensionari, din cei 31 de membri ai filialei câmpinene. Au mai fost prezenți, din partea municipalității, primarul Horia Tiseanu, consilierul său personal Marian Dulă, consilierii locali Viorel Bondoc și Gabriel Dima. 


Au luat cuvântul, pe rând, Alexandrina Minculescu, Silvia Cioc și edilul-șef al orașului. În cuvântul său de deschidere, președinta Asociației Pensionarilor din Câmpina a ținut să sublinieze faptul că ”am reînființat filiala locală a pensionarilor cu sprijinul Asociației Pensionarilor Prahova, iar scopul nostru este acela de a demonstra că viața nu se termină odată cu ieșirea la pensie. Putem fi activi și ne putem bucura de viață la orice vârstă. În cadrul asociației, ne vom întâlni periodic și vom organiza diferite acțiuni, ne vom distra, ne vom plimba, ne vom ajuta cu sfaturi și vom demostra tuturor că există viață și după pensionare. Ușile nostre sunt deschise tuturor persoanelor de vârsta a treia. Noi nu facem și nu vom face niciodată politică, și țin să subliniez acest lucru: singura noastră ”politică”, cu ghilimelele de rigoare, este ușurarea și înfrumusețarea vieții pensionarilor. Prin acțiuni comune, concertate, dar și printr-o schimbare de atitudine, printr-o viață mai activă și mai angajată în cadrul societății civile. Nu putem da ani mai mulți vieții noastre, așa cum ne va fi ea orânduită de Dumnezeu, dar putem da, cu siguranță, cu forțele noastre, mai multă viață anilor care ne-au mai rămas de trăit. Mulți, puțini, să ni-i facem cât mai frumoși. Ne-am prioritizat, deja, viitoarele acțiuni, iar cel mai important lucru pentru noi, astăzi, este să convingem cât mai mulți pensionari să ni se alăture”.
Silvia Cioc a vorbit și ea despre importanța asociațiilor de pensionari din România, mai ales că pensionarii nu au avut multă înțelegere de la niciunul dintre guvernele care s-au succedat la conducerea țării.”Pensionarii sunt considerați ultima spiță de la căruța țării. În perioadele de criză economică, noi suntem adesea sacrificați, guvernanții ne spun mereu că nu sunt bani, și de aceea, trebuie să ne organizăm, pentru a le arăta ce dorim și pentru a ne apăra drepturile și doleanțele”. 
Primarul Horia Tiseanu le-a declarat celor prezenți că va sprijini mereu pensionarii. ”Este foarte bine că se reînființează Asociația Pensionarilor din Câmpina, pentru că în România este nevoie de cât mai multe asociații, de cât mai multe ong-uri. Demult, am fost în Danemarca, unde ong-urile sunt foarte puternice, ceea ce face ca și societatea civilă din Danemarca să fie puternică. Se spune că dacă se întâlnesc trei danezi, fac o asociație. Danezii înființează asociații în orice domeniu, iar aceste asociații, fundații, ong-uri sunt încurajate și sprijinite de stat. Eu cred că ar fi bine să urmăm exemplul danezilor. De aceea mă bucur că v-ați organizat astfel și vă asigur de tot sprijinul meu în orice problemă ați avea și pe care mi-o veți aduce la cunoștință. Dacă stă în puterile mele să vă ajut. De ce nu, peste niște ani, poate nu foarte mulți, voi intra și eu în această asociație, pentru că fiecare activează într-un serviciu, dar trebuie să mai iasă și la pensie.” Așa că dacă am fi niște paparazzi (cum ne mai bănuie uneori primarul, dar fără niciun just temei), de-ai dracului ce nu suntem, am fi putut da un titlu de mare senzație acestui articol: ”În a patra lună a celui de-al patrulea mandat, primarul Tiseanu se gândește la pensionare. De pe-acum?” (A.B.) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu