27 septembrie 2016

Augustin Oancea: un câmpinean printre primii zece antreprenori în energie din Europa Centrală

Conform unui clasament publicat recent în ediţia online a Ziarului Financiar, omul de afaceri câmpinean Augustin Oancea, proprietarul companiei Tinmar, este cotat printre primii zece antreprenori în energie din Europa Centrală şi de Est. De la o afecere de 17 milioane de euro în anul 2007, Augustin Oancea (fiul lui Octavian Oancea, cel care a condus mulţi ani Compania Publică de Gospodărire Comunală Câmpina) a ajuns anul trecut la 718 milioane de euro, la nivel de grup, comercializând energie pe 20 de pieţe.


Dacă majoritatea afacerilor construite în acest domeniu au avut la bază o reţetă destul de simplă şi anume achiziţia de energie hidro la preţuri mai mici decât cele din piaţă şi vânzarea acesteia la preţul corect, compania Tinmar se pare că nu a avut niciodată un contract direct cu Hidroelectrica, cea mai importantă companie a statului român în acest domeniu. 
Tinmar este activă şi în domeniul comerţului cu produse petroliere şi a anunţat ca obiectiv pentru anul acesta intrarea pe segmentul furnizării de energie pentru consumatorii casnici.
Pe locul 1 în topul celor mai puternici antreprenori din energia regională se află compania EPH din Cehia, care are afaceri mai mari decât Petrom, administratorul cele mai mari avuţii de petrol din zona centrală şi est europeană, cotată la peste 4,5 miliarde de euro. 
Locul secund în acest clasament este ocupat de compania ucraineană DTEK, cu afaceri de circa 3,9 miliarde de euro, care deţine în portofoliu mine de cărbuni, centrale electrice şi activităţi de furnizare a energiei. Unicul acţionar al DTEK este cunoscutul miliardar Akhmetov, proprietarul clubului Şahtior Doneţk.

Un comentariu:

  1. Bravo, Augustin Oancea! Tatal tau, ar fi fost mandru de tine... si cred ca este mandru de tine. Succes!

    RăspundețiȘtergere