27 septembrie 2016

„OSCAR, ŞARPELE HOINAR” LA CÂMPINA

Elevii Şcolii Centrale vor să meargă pe jos alături de „Oscar, şarpele hoinar!”
  
Aproximativ o sută de elevi ai Şcolii Gimnaziale Centrale (cinci clase din  învăţământul primar) se vor implica, timp de două săptămâni (19-30 septembrie), într-un proiect interesant şi distractiv. 


Proiectul „OSCAR, şarpele hoinar” încurajează elevii, părinţii şi cadrele didactice să adopte mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau să folosească în comun aceeaşi maşină atunci când se deplasează la şi de la şcoală. Acest „proiect-joc” îşi propune să combată o serie de percepţii negative privind deplasarea şi siguranţa în trafic şi să promoveze modurile de deplasare sustenabile ca distractive şi sănătoase, atât pentru copii,cât şi pentru părinţi.


„OSCAR, ŞARPELE HOINAR” a ajuns la cea de-a 3-a ediţie şi va debuta, ca şi în anii precedenţi, sub egida Săptămânii Europene a Mobilităţii. Peste 13.000 elevi s-au înscris pentru a lua parte la „OSCAR, ŞARPELE HOINAR”, versiunea campaniei Traffic Snake Game (TSG) în România. 
Campania se organizează în paralel în 20 de ţări europene, iar România ocupă primul loc după doi ani de desfăşurare, înscriind cel mai mare număr de şcoli, realizând economii importante de combustibili şi emisii de CO2.
După ediţiile 2014 şi 2015, „OSCAR, ŞARPELE HOINAR” a înregistrat rezultate record - economii de 21.132 kg CO2 şi 122.861 km deplasări sustenabile (km care nu au mai fost parcurşi cu maşina).
Implementarea campaniei europene „Traffic Snake” în Şcoala Centrală a pornit din dorinţa de a orienta elevii spre modalităţi sănătoase şi revigorante de deplasare, pentru a-i  învăţa  cum pot ajuta ca mediul să fie cât mai puţin poluat.
Coordonator proiect: prof.inv.primar Laura Iordache 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu