13 septembrie 2016

SĂ-L AJUTĂM PE ANDREI! Dintr-un copil normal, a devenit un tânăr dependent de cei din jur

Andrei Florentin Petrea este un tânăr din Floreşti a cărui viaţă a luat un curs dramatic, tranformându-l dintr-un copil normal într-un tânăr dependent total de cei din jur. 
Drama lui Andrei a început în urmă cu 10 ani, în luna ianuarie, când avea doar 9 ani şi se bucura de copilărie. Într-o zi, când se întorcea de la şcoală, în drumul său spre casă, a fost lovit de un autoturism. După o internare de trei zile la Spitalul Judeţean din Ploieşti, unde i s-au făcut diverse investigaţii, medicii au concluzionat că băiatul nu este în pericol şi că la nivelul creierului nu există niciun fel de traumatism. Bucuria părinţilor avea să fie de scurtă durată, pentru că după numai două luni de la nefericitul accident, Andrei a început să facă primele crize şi i s-a stabilit cutremurătorul diagnostic de epilepsie la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia din Bucureşti. 


Devastată şi neputând să acepte că fiul său este atât de grav bolnav, mama sa, Nicoleta Petrea, a suferit o cădere psihică şi a fost internată pentru tratament de specialitate. De atunci, viaţa întregii familii s-a transformat într-o luptă continuă pentru a-l vedea din nou sănătos pe Andrei. 
Nicoleta Petrea a umblat din spital în spital, din medic în medic, pentru a căuta un leac. Timp de zece ani, Andrei a înghiţit mii de medicamente, toate fără niciun efect, având o formă de epilepsie rezistentă la tratament . Există în jur de 250 de tipuri de epilepsie şi de fiecare dată când a fost internat i s-a pus alt diagnostic. 
În luna august 2015 i-au fost implantaţi pe creier 13 electrozi pentru a se putea depista zona afectată. Frecvent i s-au făcut teste pentru a se afla coeficientul de inteligenţă. Dacă în urmă cu nouă ani, capacitatea sa era de 96%, în prezent aceasta nu depăşeşte 40%. La fiecare criză, moare un neuron, iar Andrei are între cinci şi zece crize zilnic, la care s-au adăugat  şi convulsiile. 


În ultimii doi ani, starea tânărului s-a agravat, astfel că mama a fost nevoită să renunţe la serviciu şi să stea cu el în permanenţă. Anul acesta, pe 21 aprilie, Andrei a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, în urma căreia a contactat o infecţie, urmată de o altă operaţie. 
În urmă cu o săptămână, mai exact pe 7 septembrie, rugăciunile Nicoletei Petrea au avut drept răspuns o întâlnire cu medicul neurohirurg Sergiu Stoica de la spitalul privat Monza, care i-a dat speranţe că starea lui Andrei se poate îmbunătăţi considerabil în urma unei operaţii. 
Vestea, primită cu mare bucurie de familie, este însă umbrită de lipsa fondurilor necesare intervenţiei chirugicale, programată peste două săptămâni. Preţul pentru ca Andei să primească şansa la o viaţă normală este de 10.000 de euro, sumă care se justifică în patru zile de spitalizare: prima zi de analize amănunţite, a doua zi operaţia în sine şi încă două zile de monitorizare.
Cu ajutorul rudelor şi al prietenilor, familia ar putea strânge în jur de 3000-4000 de euro, însă doar atât. Diferenţa poate fi acoperită de oameni cu suflet mare, care din puţinul lor îl pot ajuta pe Andrei să redevină un om normal. 
Contul în care se pot face donaţii este următorul: 
RO27RNCB0208066046780002 (Petrea Nicoleta).
Pe 6 septembrie, Andrei a împlinit 20 de ani. Haideţi să-i aducem în dar un zâmbet pe chip!
Andreea Ştefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu