25 octombrie 2016

Cupa Prahovei la aruncări, ediţia 2016

Sâmbătă, a avut loc la Complexul Sportiv Petrol o reușită competiție sportivă denumită Cupa Prahovei la aruncări, eveniment în care Școala câmpineană de atletism s-a făcut din nou remarcată.  Competiția a fost organizată la inițiativa profesorului Nicolae Pavel, coordonatorul Clubului Sportiv Școlar ”Constantin Istrati”. 


Așa cum sugerează și numele, în cadrul concursului au avut loc întreceri în patru probe ale celui mai vechi sport din lume (atletismul s-a practicat chiar în prima civilizație marcantă a bătrânului continent, fiind cel mai important sport în cadrul Jocurilor Panelenice (Jocurile Phytice, Istmice, Nemeice, Olimpice) din Grecia antică.


Cele patru probe au fost: aruncarea suliței, a discului, aruncarea greutății și a ciocanului. La competiție au participat 103 sportivi, dintre care invitați de seamă ai atletismului local, dar și ai celui național. Toți au apreciat organizarea fără cusur a acestui concurs (chiar dacă vremea nu a fost prea darnică), și rezultatele excepționale ale atleților câmpineni, cu atât mai meritorii cu cât au fost obținute în condițiile oferite de o bază sportivă precară.


Pe podium au urcat patru sportivi câmpineni ale căror nume, conform specialiștilor prezenți, se vor auzi, în curând, la ceremoniile de premiere din cadrul marilor competiții internaționale de atletism: Ioana Plăvan (locul 1 la aruncarea suliţei), Andreea Lungu (locul 2 la aruncarea discului; locul 3 la aruncarea greutăţii), Marius Vasile (locul 2 la aruncarea discului; locul 3 la aruncarea greutăţii) şi Andrei Richea (locul 3 la aruncarea suliţei). Cei patru sportivi sunt toți legitimați la CSS ”Constantin Istrati” din Câmpina, fiind pregătiți de antrenorii clubului: Nicolae Pavel, Mihaela Marin şi Jenica Bran. Festivitatea de premiere a fost oficiată de repezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, unul dintre cei doi organizatori ai evenimentului, dar şi de câțiva invitaţi speciali. (A.B.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu