04 octombrie 2016

Mâine, alegeri la PSD Câmpina

Mâine, 5 octombrie 2016, vor avea loc alegeri la organizația municipală a PSD. Ședința în care se va alege noua conducere statutară a social-democraților câmpineni  se va desfășura la Casa Tineretului, începând cu ora 18.00. Cea mai mare organizație locală de partid (după numărul de membri și de miniorganizații de cartier), a suferit, în numai un an de zile, schimbări profunde la nivelul conducerii sale. Să reamintim cititorilor nostri cum au stat stat lucrurile. 


Pe 5 iunie, PSD Câmpina își realegea  structura de conducere pentru următorii patru ani. Era aproape o nouă-veche conducere. Şedinţa social-democraţilor a fost prezidată de senatorul Daniel Savu, preşedintele de atunci al PSD Prahova, şi de senatorul Georgică Severin, iar alegerile s-au desfăşurat într-un climat de consens, fără prea multe discuţii şi fără contestaţii. Singurul candidat la funcţia de preşedinte, viceprimarul Ion Dragomir a obţinut un nou mandat în fruntea organizaţiei locale, alături de echipa de vicepreşedinţi formată din Gheorghe Tudor, Horaţiu Zăgan, Mihaela Petrovici, Liviu Corcodel şi Marius Rânciog. 
La un an distanță de la acea ședință electivă, imediat după alegerile locale din această vară, pe 16 iunie 2016, conducerea judeţeană a PSD dizolva Biroul de Conducere al PSD Câmpina, pe motiv că nu se reușise câștigarea Primăriei, chiar dacă fusese obținut un rezultat foarte bun la Consiliul Local (șapte mandate de consilieri, adică o victorie care amintea de vremurile bune din perioada 2000 – 2004, când PSD avea și Primăria, dar și o majoritate foarte confortabilă în legislativul municipal). Conducerea PSD Prahova dădea de pământ cu vechea conducere a PSD Câmpina, în frunte cu președintele ei, viceprimarul (încă în funcție, la momentul respectiv) Ion Dragomir, impunând o nouă conducere în frunte cu Mihaela Voicilă. Aceasta a fost desemnată președinte interimar al PSD  Câmpina (până la noi alegeri statutare), iar împreună cu ea, a fost numit și un nou Birou de conducere (interimar) al organizației. Schimbarea de putere s-a făcut pașnic, aproape în tăcere.  Adevăratul motiv al schimbărilor, din iunie 2016, la vârful PSD Câmpina este, se pare, relația mai puțin cordială pe Ion Dragomir o are cu actualul lider județean al partidului, Bogdan Toader, dar și animozitățile dintre el și Mihaela Voicilă, care l-ar fi acuzat că nu l-a spriijinit deloc pe candidatul PSD la alegerile pentru câștigarea Primăriei Câmpina, chestorul (rez.) Constantin Cândea.  
Mihaela Voicilă este vicepreședinte al organizației județene a PSD și răspunde de Colegiul 2 Deputați (care se întinde pe zona Câmpina). După o perioadă  de interimat, social-democrații își vor alege, mâine, noua conducere. În presa locală au fost vehiculate deja mai multe nume: Mihaela Voicilă, Florin Constantinescu, Livia Lupu, Andrei Duran. Vom trăi și vom vedea. (A.B.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu