25 octombrie 2016

„Songs for Inanna” reloaded

La începutul acestui an, Florin Dochia lansa „Cântece pentru Inanna”,  un volum de poeme care a beneficiat de ilustraţii semnate de artistul plastic Lidia Nicolae şi de o traducere în limba franceză asigurată de către Laura Şerban. Fiind un scriitor care caută în permanenţă să aducă un suflu nou în toate acţiunile întreprinse, Florin Dochia a relansat volumul vineri, 21 octombrie, la Muzeul „Nicolae Grigorescu”. De data aceasta poemele au fost traduse în limba engleză de către Adriana Bulz, care a reuşit să redea intensitatea versurilor de dragoste într-o formă ce surprinde foarte bine mesajul transmis de autor. 


Odată cu lansarea volumului, au fost vernisate şi tablourile Danielei Rândaşu, artista care a înfăţişat-o pe Inanna în 20 de lucrări de artă. Chipurile cu priviri misterioase şi gesturi incitante ilustrează perfect erotismul incontrolabil din versurile lui Florin Dochia. Expoziţia cu vânzare va rămâne deschisă publicului pentru mai mult timp. 
„Mă bucur că împreună cu prietenele mele, Adriana şi Daniela, am reuşit să oferim acest eveniment şi această carte-obiect celor avizi de frumos, cu ajutorul generoaselor gazde de la Muzeul Memorial «Nicoale Grigorescu». Invit câmpinenii să viziteze expoziţia încântătoare din galeria de la etaj, care îi va bucura cu siguranţă” – ne-a mărturisit poetul.


„Songs for Inanna” poate fi achiziţionată de la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” sau contactând autorul pe pagina personală de Facebook.
Andreea Ştefan

Un comentariu: