25 octombrie 2016

Virgil Guran dă Camera Deputaților pe Senat

În vara lui 2015, la un an după ce a părăsit PNL din cauza unor neînțelegeri cu liderul județean de atunci, Virgil Guran s-a întors în partidul care l-a consacrat în politica la vârf, propulsându-l în forul legislativ suprem al României, într-unul dintre fotoliile de deputați. După încă un an de la reîntoarcerea la matca liberală, Virgil Guran este din nou pe cai mari, căci el a fost ales recent de către conducerea județeană a PNL pe un loc eligibil (locul 2), pe lista PNL Prahova pentru Senatul României. Ulterior, conducerea națională a validat lista și locul politicianului câmpinean. 


Așadar, actualul parlamentar de Câmpina, câștigător, în alegerile parlamentare din 2012, al Colegiului 2 – Deputați din circumscripția electorală a Prahovei, se arată ca dorind să schimbe camera inferioară a Parlamentului cu cea superioară. Gradele ”inferioară” și ”superioară” ale camerelor Parlamentului sunt absolut nesemnificative și irelevante, fiindcă  parlamentarii noștri, indiferent că sunt deputați sau senatori, au aceeasi putere, aceleași drepturi și obligații; și, desigur, același salariu. Dar parcă mai frumos se aude Senat decât Camera Deputaților. Întrebându-l care este cel mai puternic contracandidat al său, încă deputatul Guran recunoaște cu franchețe: ”Cred că cel mai puternic adversar al meu va fi primarul din Bușteni, Emanoil Savin, ce va ocupa primul loc pe lista PSD pentru Senat. Pentru locul 2 pe lista PNL pentru Senat, am concurat cu Ion Luchian și Nicolae Alexandri. În final, am obținut 48 de  voturi din 76.” Un lucru cert este faptul că senatorul George Severin nu va ocupa un loc eligibil pe lista PSD Prahova, la niciuna dintre cele două camera ale Parlamentului, ceea ce va face ca, după două legislaturi (2008 – 2012 și 2012 – 2016), în care Câmpina a avut doi parlamentari (un senator și un deputat), orașul nostru să nu aibă în Parlament, după 11 decembrie 2016, decât cel mult un senator. Bun și ăla, dacă ne-o ajuta cu ceva. 
Pe lista PNL pentru Senat, mai avem o reprezentantă a Câmpinei, pe Monica Clinciu - consilier municipal și președintele Organizației Județene de Femei a PNL, dar locul cinci, pe care îl ocupă concitadina noastră, nu este eligibil. (A.B.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu