01 noiembrie 2016

Un ultim dar făcut de scriitorul Ion Ochinciuc cititorilor săi

În ultima vară petrecută la Câmpina, scriitorul Ion Ochinciuc, deşi suferind, a lucrat intens la ultimul său roman, care atunci când şi-a încheiat vacanţa, la sfârşitul lunii august, rămăsese neterminat. Îmi spunea, înainte de plecare, că nu mai poate să  scrie, nici să citească, mulţumindu-se cu lectura ziarelor. Ajuns la Bucureşti, boala i s-a agravat brusc, iar medicii nu i-au mai dat nicio şansă. Presimţindu-şi sfârşitul, a făcut un ultim efort, dictându-i devotatei sale soţii, d-na Carmen, sfârşitul romanului început la Câmpina. 


În popor se spune că sufletul celui răposat nu se desparte timp de 40 de zile de locurile în care a trăit. Ca un omagiu adus memoriei şi activităţii sale, dar şi ca semn al nemărginitei iubiri care i-a unit, îndurerata văduvă şi-a propus ca până la parastasul de 40 de zile, ce va avea loc în luna noiembrie, să scoată de sub lumina tiparului romanul lăsat de scriitor în manuscris. 
Într-o conversaţie pe care am avut-o cu d-na Liliana Ene, directoarea Bibliotecii Municipale, aceasta s-a arătat încântată de ideea lansării ultimei cărţi a celui care a fost Ion Ochinciuc la Câmpina, oraşul în care îşi găsea vară de vară liniştea şi inspiraţia şi în care şi-a făcut mulţi prieteni din rândul scriitorilor prahoveni. 
Alin CIUPALĂ

Un comentariu:

  1. Multumim Domnului Ciupala si intregii Redactii pentru acest gest de omenie si prietenie fata de cel ce a fost scriitorul Ioan Ochinciuc!

    RăspundețiȘtergere