20 decembrie 2016

Balul Halatelor Albe - ediția 2016

Vineri, 16 decembrie, la Casa Tineretului, lumea medicală a Câmpinei (o bună parte din personalul celor două spitale câmpinene, precum şi din centrele şi cabinetele medicale ale municipiului), a fost prezentă la Balul Halatelor Albe. Au fost și mulți invitaţi din afara sistemului medical (sponsori, reprezentanți ai administrației publice locale, oameni de afaceri etc) care au răspuns invitației de a participa la acest spectaculos eveniment, asezonat din belşug cu muzică bună, programe artistice, dansuri şi veselie cât cuprinde. 


Tradiţionalul eveniment, organizat de către Fundaţia Medis, și-a epuizat ediţia a 14-a. Au fost 14 ediții și tot atâtea reușite. Din 2003, sărbătoarea purtătorilor de halate albe din Câmpina reprezintă unul dintre cele mai populare şi mai reuşite evenimente mondene din viaţa orăşelului nostru. Acum 13 ani, medicul Călin Tiu, directorul Fundaţiei Medis, s-a gândit să organizeze un eveniment dedicat corpului medical câmpinean, care să ajute la o mai bună socializare a purtătorilor de halate albe. După prima ediţie, iniţiatorul nu era foarte sigur de necesitatea continuării demersului său, dar a fost convins rapid de mulţimea de telefoane primite din partea unor participanţi la prima ediţie, care solicitau cu tărie tradiţionalizarea evenimentului. Tocmai pentru că desfăşurarea celei de-a doua ediţii a evenimentului fost aproape imprevizibilă, ea a fost organizată într-o zi de luni, şi nu într-un week-end, cum era de aşteptat. Din 2004, Călin Tiu şi-a dat seama că balul a intrat în tradiţia locală şi că era imposibil de a se mai renunţa vreodată la el. 


Vineri, peste o sută de persoane au răspuns invitaţiei Fundaţiei Medis de a participa, în foaierul Casei Tineretului, la o nouă ediţie a Balului Halatelor Albe. Şi cum Medis este una dintre cele mai importante fundaţii medicale din ţară, acreditate de către Colegiul Naţional al Medicilor ca furnizori de Educaţie Medicală Continuă, balul a fost precedat de un simpozion medical. 
”Anul acesta am organizat un simpozion medical creditat cu cinci ore de educație medicală  prin Colegiul Național al Medicilor, tema simpozionului fiind ”Complicațiile în bolile sindromului metabolic”. Au fost prezente două cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București. Este vorba despre șef de lucrări dr. Sorin Ioacără, medic primar diabetolog, și șef de lucrări dr. Octavian Bratu, medic primar de urologie. Au mai prezentat lucrări interesante și medici din Câmpina: doctorul Petru Costea, șeful secției Chirurgie din Spitalul Municipal, doamna doctor Minerva Stanciu, doamna doctor Adina Avram de la Medis. Am avut și eu o prezentare despre ecografia ficatului gras. În sala simpozionului au fost prezenți aproximativ 70 de medici (mulți din afara Câmpinei), plus participanți reprezentând diferite firme de produse și aparate medicale”, ne-a declarat doctorul Călin Tiu, președintele Fundației Medis și managerul Spitalului Municipal, amfitrionul evenimentului.
îDupă simpozion, toată lumea s-a adunat în foaierul Casei Tineretului pentru a participa la Balul Halatelor Albe. A fost o atmosferă incendiară, foarte plăcută, la fel ca și în precedentele ediții. Programul artistic a conținut o componentă de muzică disco, cu melodii mixate de DJ Cezar, după care a urmat ansamblul folcloric de copii Hora, de la Școala Centrală, și Taraful din Vărbilău, care a delectat asistența cu muzică lăutărească autentică, având-o ca solistă pe doamna Mioara, bunica și mătușa celorlalți membri ai formației.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu