13 decembrie 2016

La Școala de Poliție „Vasile Lascăr“, „bobocii” se numără toamna, dar se sărbătoresc iarna

O vorbă veche din popor spune că „toamna se numără bobocii”. Semnificația ei este îndeobște cunoscută: păsările eclozează vara, însă nu toţi puii care ies din ou supravieţuiesc și, de aceea, bobocii se numără toamna, când au devenit mai rezistenţi, nu vara, după ce au ieşit din ou. Adevărul acestei cunoscute expresii populare, valabil în multe situații din viața cotidiană, se aplică riguros, chiar neînvăluit metaforic, și la Școala de Poliție „Vasile Lascăr”. Cu atât mai bine cu cât, decenii de-a rândul, porecla unității de învățământ a fost „Cloșca din Câmpina”, întrucât scotea anual mii de agenți ai ordinii statale. 
„Bobocii” Școlii de Poliție, elevii primului an, se numără la începutul toamnei, după examenul de admitere, dar se sărbătoresc la începutul iernii, după ce se vor fi acomodat puțin cu condițiile și viața din această unitate impregnată puternic cu parfumul dulce-amărui al rigorilor ei militare, numai bune de format și modelat caractere puternice, fără de care nu ar fi posibilă asigurarea ordinii în treburile dinlăuntrul patriei române. 


La fel s-a întâmplat și anul acesta cu ”bobocii” promoției 2016-2018. După ce au fost învățați, pentru început, să-și deschidă aripile și să bată aerul cu ele într-o pedagogică fâlfâire, cadențată aproape ca la defilările parăzilor de 1 Decembrie, elevii primului an au primit OK-ul de la conducerea Școlii să își sărbătorească proapăta apartenență educațională în cadrul clasicului „Bal al bobocilor”. 


Evenimentul a avut loc, la începutul acestei luni, la Sala Mare a Casei Tineretului. Pentru a treia oară, evenimentul s-a desfășurat în afara unității (de regulă, Balul se desfășoară în Sala de sport a Școlii de Poliție), și de fiecare dată sărbătoarea s-a întâmplat la Casa Tineretului. În opinia noastră și a multora dintre cei prezenți în sala de spectacole, ediția din acest an a sărbătorii „bobocilor” a fost una dintre cele mai reușite. 


În sală, băieți înalți și chipeși, fete zvelte și frumoase foc, elevi din toate clasele unității, toți cu fețe luminoase și debordând de optimism și atitudini pozitive, însuflețind permanent spectacolele artistice prezentate de colegii lor talentați care au urcat pe scenă. Miss Boboc a fost aleasă Alina Pârvu, iar Mister Boboc, Cătălin Gheorghiță, dar simpatii numeroase au câștigat și alte perechi de „boboci”. Noul director al Școlii de Poliție, comisarul-șef Vasile Tache, a urcat pe scenă pentru a felicita toate perechile participante, nu doar perechile câștigătoare de premii, oferind elevilor prezenți pe scenă și în sală, ca dar din partea conducerii unității, urări de sănătate și împliniri numeroase în activitatea școlară. 


Printre spectacole de muzică și coregrafie, s-au desfășurat și alte probe care au evidențiat talentul și spontaneitatea elevilor. Întrebându-l ce impresie i-a lăsat desfășurarea balului, comisarul-șef Vasile Tache ne-a declarat: „I-am lăsat pe elevi să-și organizeze balul cum au dorit ei, cum au crezut de cuviință. Și cred că am făcut bine, deoarece ei știu mai bine decât cadrele didactice ce au de făcut pentru reușita evenimentului. Iar evenimentul a fost într-adevăr o reușită, căci a permis descătușarea energiilor creatoare și a talentelor celor care au susținut spectacolele artistice.” (A.B.) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu