13 decembrie 2016

PSD a câştigat detaşat alegerile parlamentare şi în Prahova

Rezultate parţiale în Prahova:
PSD – 43,68%, PNL – 22,24%, ALDE – 9,88%, USR – 8,51%, PMP – 5,63%
Rezultate parţiale la Câmpina:
PSD – 40,13%, PNL – 17,34%, USR – 13,93%, ALDE – 8,46%, PMP – 8,12%

Alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, au fost câştigate detaşat de către Partidul Social Democrat condus de Liviu Dragnea, care a obţinut peste 45% din sufragiile electoratului şi asta înainte de a avea loc redistribuirea mandatelor care ar fi revenit partidelor ce nu au depăşit pragul electoral. Potrivit calculelor, în urma redistribuirii, PSD ar putea avea la nivel naţional aproape 50%, PNL 22% şi USR aproximativ 10%.
Victoria zdrobitoare a PSD vine, conform specialiştilor în politologie, pe fondul absenteismului la urne, având în vedere că doar 39,49% din români au mers la vot. 
În Prahova, lucrurile nu stau cu mult diferit faţă de rezultatele înregistrate în ţară. Astfel, conform numărătorii a peste 95% din voturi, partidele au obţinut în judeţul nostru următoarele scoruri: PSD - 43,68%, PNL - 22,24%, ALDE - 9,88%, USR - 8,51%, PMP - 5,63%.


Dacă rezultatele la nivel naţional par a fi, până în momentul de faţă, sensibil egale cu cele de la nivel judeţean, la Câmpina statisticile sunt diferite. Constanta rămâne PSD, care reuşeşte un scor important (40% - aproximativ 5400 de voturi din 13.707 exprimate) într-un oraş în care nu a mai câştigat alegerile de foarte mulţi ani, iar surpriza neplăcută vine de la PNL, care obţine doar 17% (aproximativ 2300 de voturi), după ce în urmă cu doar câteva luni, în iunie 2016, câştiga alegerile locale. 
Tot în seria surprizelor se pot înscrie şi USR, ALDE şi PMP, care au strâns 14%, 8,46% şi respectiv 8,12% din preferinţele electoratului câmpinean cu opţiuni politice de dreapta, dar şi naţionaliştii de la Partidul România Unită (4,20%) şi Partidul România Mare (1,40%), care au fost votaţi în total de aproximativ 900 de câmpineni. 
Având în vedere că rezultatele arătate mai sus nu sunt cele definitive, lista viitorilor parlamentari de Prahova ar putea, cel mai probabil, să fie următoarea: pentru Camera Deputaţilor – din partea PSD, Rodica Paraschiv, Cornel Nanu, Andrei Nicolae, Mihaela Moagher, Ludmila Sfârloagă; din partea PNL – George Ionescu şi Răzvan Prişcă; din partea PMP – Cătălina Bozianu; USR-ul va fi reprezentat de Dan Rădulescu şi ALDE de Graţiela Gavrilescu.
La Senat, PSD va avea doi reprezentanţi din Prahova, Emanoil Savin şi Radu Oprea, în timp ce PNL doar pe Iulian Dumitrescu. 
Aşadar, PSD va avea în Prahova cinci deputaţi şi doi senatori, PNL doi deputaţi şi un senator, iar PMP, ALDE şi USR vor avea câte un deputat. După redistribuire ar mai putea intra în Parlament Roberta Anastase de la PNL, la Camera Deputaţilor şi candidaţii la Senat din partea ALDE sau USR. 
Câmpina nu va avea niciun reprezentant în Parlamentul României. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu