17 ianuarie 2017

Pe 21 ianuarie 2017, Centrul Medical SanConfind va găzdui Forumul Romania Incoming - 2017

Sâmbătă, 21 ianuarie 2017, Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina va găzdui a patra ediție a Forumului de Incoming, un eveniment reprezentativ al turismului românesc. Organizatorul propriu-zis al Forumului este InfoTravel România, un prestigios actor de pe piața serviciilor turistice românești, SanConfind reprezentând unul dintre partenerii importanți ai evenimentului. Incoming înseamnă acea parte a industriei de turism prin care sunt aduși turiști străini în România. Constituie cea mai eficientă formă de turism, prin care România se poate promova foarte bine pe piețele turistice externe, și care poate aduce venituri însemnate la bugetul național. Din păcate, puține agenții de turism românești sunt specializate pe incoming (doar câteva zeci dintr-un total de câteva mii), iar restul, marea majoritate, sunt axate pe a trimite turiștii români în străinătate (outgoing). Ponderea turiștilor străini în România reprezintă 18%, ceea ce nu constituie un procent mulțumitor, câtă vreme bulgarii, vecinii noștri (cu care ne comparăm mereu când vrem să scăpăm de un loc codaș în diferite clasamente ale țărilor din UE), se pot lăuda, în acest sens, cu un procent de 67%.  

Forumul de incoming ce se va desfășura la finele săptămânii la Centrul Medical SanConfind este cel mai important eveniment turistic găzduit de municipiul Câmpina, de care comuna Poiana Câmpina este legată ombilical. Și-au anunțat prezența peste 150 de participanți, specialiști din industria de turism, ghizi recunoscuți și reprezentanţi ai principalelor agenţiilor de turism și ai organizațiilor profesionale din turism. 
Sâmbătă dimineață, va avea loc prima parte a evenimentului, adică un tur de vizitare a Spitalului SanConfind, aflat în plină extindere și care, la sfârșitul tuturor amenajărilor sale, va avea anvergura celui mai mare spital privat din județul Prahova. Apoi, se pot vizita două muzee din Câmpina (Muzeul B. P. Hasdeu și Muzeul Nicolae Grigorescu) sau două unități de cazare (Hotel Seva și Pensiunea Casablanca). La ora 12.00, participanții vor fi invitați să ia prânzul la Cantina Confind, după care, în a doua parte a zilei, vor avea loc dezbateri pe marginea celor mai acute probleme ale turismului românesc. Se va discuta, de asemenea, și despre turismul medical, puțin practicat la noi în țară, al cărui promotor recunoscut este și Centrul Medical SanConfind, care vrea să readucă Poiana Câmpina la statutul de stațiune balneară apreciată în toată țara, statut pe care l-a deținut în perioada interbelică. 
În cadrul Forumului propriu-zis, vor ține prelegeri invitați și participanți de seamă:  Alin Burcea - CEO Paralela 45; preşedinte ANAT; Petre Dordea - CEO al portalului de turism infotravelromania.ro; Florina Ioanid - CEO Equestrian Adventures; Aurel Borşan - preşedinte Fundaţia "Amfiteatru"; Miki Lech - director general Nova Travel / TUI Travel Center; Ioan Simion - administrator Centrul Medical SanConfind SRL (compania medicală care administrează spitalul cu același nume); Călin Ile - director general Hotel Ibis Gara de Nord, preşedinte Federaţia Industriei Hoteliere din România; Dan Anghelescu - bookingBucharest.ro, brandul de incoming al agenţiei de turism La Piovra din Bucureşti; Octavian Bodron - ArtTour Romania; Florin Iosif - Bucharest Luggage Store; Herman Rosner - Managing Director International Tourism & Trade; Ioana Marian - fondatoarea platformei de wellness desprespa.ro. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu