21 februarie 2017

Câmpina a participat pentru prima dată la Târgul de Turism de la București

Săptămâna trecută, municipiul nostru a participat pentru prima dată la Târgul Național de Turism, tradițional găzduit de Complexul Romexpo din București. Câmpina a avut un stand interesant la acest eveniment de referință al turismului autohton, ce s-a desfășurat în perioada 16 – 19 februarie 2017. Municipiul nostru a fost reprezent la această manifestare a industriei turismului din România de către Carmen Găman, coordonatoarea Centrului de Informare și Promovare Turistică, situat în imediata vecinătate a clădirii care găzduiește Banca Comercială Română și Administrația Financiară. Standul Câmpinei, realizat de CIPT și în care doritorii au putut găsi tot felul de materiale promoționale (albume, pliante, flyere), a funcționat într-un spațiu alocat Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. 


Tot în acest ultim spațiu amintit a avut un stand propriu și Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, un tot mai important promotor al turismului medical și o unitate spitalicească într-o continuă dezvoltare, care va fi, la finalul tuturor amenajărilor și extinderilor sale, cel mai mare spital privat din județul Prahova. SanConfind a participat pentru a doua oară la acest târg de turism, prima sa participare consumându-se la ediția din 2016. Inițiativa participării Câmpinei la Târgul Național de Turism nu a venit din partea conducerii executivului local, ci de la unul din membrii legislativului municipal. 


Astfel, în plenul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Câmpina, consilierul Iozefina Clinciu a propus conducerii Primăriei Câmpina să facă toate demersurile și să depună toate diligențele pentru a se reuși o participare câmpineană la manifestarea turistică de la București, cel mai important eveniment de profil din țara noastră. ”Vorbim de mai multă vreme despre turismul câmpinean, despre Câmpina turistică, dar nu acționăm prea energic în acest sens. Părerea mea este că, pentru a ne dezvolta din punct de vedere turistic, trebuie să ieșim în exterior și să arătăm lumii, prin tot felul de campanii de promovare, de ce este acest oraș atrăgător și chiar fermecător. Trebuie să ne promovăm singuri obiectivele turistice pe care le avem, să mergem noi în întâmpinarea celor interesați, nu să așteptăm să vină turiștii singuri la noi. Iar o bună promovare am putea face participând la ediția din acest an a Târgului Național de Turism„, le-a spus colegilor săi Monica Clinciu. Rămâne de văzut dacă, până la sfârșitul anului 2017, Câmpina va fi vizitată de mai mulți turiști decât anul trecut, și, de asemenea, dacă afluența turistică va avea ca destinații doar cunoscutele muzee B.P. Hasdeu și Nicolae Grigorescu, sau orașul nostru va deveni un atractiv centru de vilegiatură și prin alte obiective ale sale. (A.B.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu