28 februarie 2017

De la 1 februarie 2017, se majorează tariful pentru colectarea deșeurilor menajere

În plenul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Câmpina, aleșii câmpinenilor au aprobat un proiect de hotărâre privind ajustarea tarifului practicat de S.C. Floricon Salub S.R.L. pentru colectarea, transportul și depozitarea deşeurilor menajere, începând cu 1 februarie 2017. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de membrii Comisiei de administrație publică locală, juridic și relații cu publicul (Costantin Cândea, Ioan Petrescu, Mihaela Petrovici, Daniel Ioniță și Robert-Cătălin Minea). 
După explicațiile date de managerul-general Florin Constantinescu, care a lămurit temeiurile ce au stat la ajustarea tarifelor de salubrizare practicate de operatorul Floricon Salub, au fost aprobate mai multe ajustări, după cum urmează: 
- pentru persoane fizice - de la 8,02 lei/persoană/lună (fără T.V.A) la 9,57 lei/persoană/lună (fără T.V.A); 
- pentru agenții economici și instituțiile publice, cu excepția celor aflate în subordinea Primăriei - de la 72,61 lei/m.c. (fără T.V.A) la 82,44 lei/m.c. (fără T.V.A); 
- pentru Primărie și instituțiile publice aflate în subordinea acesteia - de la 72,61 lei/m.c. (fără T.V.A) la 80,63 lei/m.c. (fără T.V.A). 


În sprijinul cererii sale de ajustare a tarifelor de salubrizare a orașului (din punct de vedere al colectării deșeurilor menajere), Florin Constantinescu a adus mai multe argumente. Astfel, a fost invocată Hotărârea nr.3 din data de 17 ianuarie 2017, emisă de Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova”, care a aprobat modificarea tarifului pentru deșeurile municipale depozitate la Rampa Boldeşti-Scăieni, noul tarif, începând cu data de 1 februarie 2017, fiind de 69,58 lei/tonă (fără TVA), față de 59,92 lei/tonă (fără TVA). Al doilea argument a fost faptul că, de la 1 februarie 2017, salariul minim brut garantat în plată este de 1.450 lei, în conformitate cu H.G.R. nr.1/2017. Cele două creșteri ale elementelor de cheltuieli din componența tarifului pentru colectarea deșeurilor menajere și similare, de la persoane fizice și juridice, sunt independente de voința prestatorului de servicii, solicitarea ajustării tarifului de salubrizare fiind justificată pe baza argumentelor amintite mai devreme, așa cum a reieșit și din memoriul tehnico-economic. Pentru persoanele fizice, tariful se majorează cu 1,55 lei/persoană/lună (fără TVA), respectiv, de la 8,02 lei/persoană/lună (fără TVA) la 9,57 lei/persoană/lună (fără TVA), luându-se în considerare numărul de persoane abonate în prezent. 
La 31.12.2016, erau în evidențele Floricon Salub 21.025 de persoane abonate, reprezentand circa 60% din totalul populației municipiului, iar acest numeric a rămas aproape neschimbat la acest moment. Cu doar puţin peste jumătate din populaţie abonată la serviciile de salubrizare, Câmpina rămâne departe de standardele europene în domeniu, o mare parte din locuitorii săi dovedind că nu au spirit civic şi gospodăresc şi că nu sunt decât bieţi epigoni ai câmpinenilor de acum un veac, cetăţeni ai unei aşezări denumite „Oraşul florilor”. (A.B.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu