14 martie 2017

Apel către național-țărăniștii din Câmpina

A fost înfiinţat Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache

Dacă unii dintre cititorii săptămânalului Oglinda se vor fi întrebat ce mai face PNȚ-CD, primul partid înființat imediat după Revoluția din Decembrie 1989 de către Corneliu Coposu, (continuator al PNȚ, partidul istoric înființat de Iuliu Maniu și Ion Mihalache, în 1926), atunci suntem în stare azi să le spunem că partidul național-țărăniștilor a renăscut, adică începe să se simtă mai bine și să facă mai bine. După o lungă perioadă viață extraparlamentară (partidul a pierdut dezastruos alegerile parlamentare din 2000, nereușind să intre în Parlament, iar de atunci, a rămas un partid extraparlamentar, tot mai divizat și tot mai acoperit de praful uitării), iată că un grup de național-țărăniști autentici, demni urmași ai marilor lideri ai partidului de altă dată, au înființat Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache, prescurtat PNȚMM, înregistrat în Registrul Partidelor Politice la pozitia nr. 136. Conform declarațiilor fondatorilor noului partid, al cărui președinte este Mihai Grigoriu, noua formațiune politică va continua idealurile, tradițiile și valorile PNȚ-CD, însușite in lupta politică din anii 1990, alături de Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Ion Rațiu, deoarece adevărații național-țărăniști nu se simt reprezentați de către impostorii care se află, de peste opt ani de zile, la conducerea PNȚ-CD, timp în care au obținut rezultate catastrofale, în folosul celorlalte forțe politice, menținând pe toți național-țărăniștii în afara scenei politice românești. Adevărul este că eșichierul politic românesc merita un partid național-țărănesc autentic, continuator al partidului istoric de odinioară, care nu mai putea ființa din cauza sciziunilor care l-au marcat iremediabil, ca și din pricina unor proceduri impuse de legislație, dar imposibil de realizat. 


Recent, am primit la redacție un comunicat semnat de Mihai Grigoriu (președintele fondator al PNȚMM), Radu Constantin Cioboată (președinte PNȚMM Prahova) și Emanuela Maria Zaharia (președinte PNȚMM Câmpina), intitulat ”Apel către național-țărăniștii din Câmpina”, în care se arată că ”Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache, recent înfiinţat, îşi începe activitatea prin acţiuni politice şi organizatorice. Pe pagină oficială de facebook PNŢ Maniu-Mihalache, toţi cei interesaţi găsesc Statutul şi Programul partidului, cuprinzând toate principiile noastre doctrinare programatice şi organizatorice, precum şi poziţiile noastre politice. Situaţia tragică a PNŢ-CD, după peste 8 ani luptă sterilă în justiţie pentru înlăturarea imposturii de la conducerea partidului, a dus la înfiinţarea acestui partid, în fapt adevăratul PNŢ-CD, urmaşul politic real al PNŢ, care păstrează linia politică, valorile şi principiile politice transmise nouă de la Iuliu Maniu şi Ion Mihalache, via Corneliu Coposu şi prietenii săi politici, toţi eroi martiri ai temnițelor comuniste. Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache cheamă în rândurile sale pe toţi naţional-ţărăniştii care şi-au păstrat dragostea şi adeziunea pentru doctrina naţional-ţărănistă, indiferent unde se află acum: retraşi din politică, în alte partide sau în PNŢCD, unde stau sub conducerea străină de partid a lui Aurelian Pavelescu şi a acoliţilor lui, dar doresc să scape de această tutelă dezonorantă. Vom fi un partid fără sedii şi fără bani, şi credem că, pentru a nu deveni datori celor cărora vrem să ne opunem, aşa trebuie să rămânem. Toată infrastructura care să ne dea posibilitatea să acţionăm şi să existăm o vom realiza prin mijloace proprii. Vom face cu modestie atât cât ne ajută Dumnezeu să putem face, însă vom îndrăzni să avem ţeluri politice înalte, pe măsura prestigiului istoric al PNŢ şi PNŢ-CD. Scopul nostru este să reconstruim o mişcare naţional-ţărănistă puternică. Activitatea PNȚMM se va realiza prin acţiunea politică personală a fiecăruia dintre noi, sub coordonarea conducerilor naţionale şi locale, comunicarea asigurându-se informatic. Chemăm printre noi elitele româneşti autentice din toate domeniile de activitate, pentru a ne asigura competențe reale politice şi administrative. Chemăm să ni se alăture tineretul, în special cel studenţesc, pentru a asigura ţării o generaţie viitoare experimentată şi capabilă de politicieni, având ca pilon central al concepţiei politice principiile fundamentale naţional-ţărăniste: morala creştinã, pluralismul democratic, patriotismul luminat și dreptatea socială.” Doamana doctor Emanuela Maria Zaharia nu este la prima sa implicare în politica locală, pentru binele cetății cîmpinenilor, deoarece a mai candidat din partea fostei organizații municipale a PNȚ-CD la Primăria Câmpina. 
Reamintim cititorilor noștri că, în decembrie 1989, Corneliu Coposu a înființat Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat ca succesor al Partidului Național Țărănesc din perioada interbelică. 
Schimbarea de titulatură a făcut posibilă integrarea în Internaționala Creștin-Democrată, însă a implicat și schimbarea radicală a programului partidului. După guvernarea 1996-2000, aspru criticată, PNȚ-CD, principalul exponent al Convenției Democrate Române, nu a reușit să obțină numărul de voturi necesare trecerii pragului electoral. A urmat nu doar ieșirea de la guvernare, ci și ieșirea din Parlament, în care PNȚ-CD nu va mai intra niciodată cu adevărat. Din 2010, PNȚ-CD este condus de Aurelian Pavelescu, un traseist notoriu și un politician fără carismă și fără nicio perspectivă, care a afundat și mai tare partidul lui Corneliu Coposu. (A.B.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu