21 martie 2017

Marș pentru Viață organizat sâmbătă la Câmpina

Sâmbătă, 25 martie, în peste 280 de oraşe din România și Republica Moldova se va organiza Marșul Pentru Viață și evenimente dedicate temei marşului, care în acest an este „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine". Marșul pentru Viață este un eveniment care capătă deja o frumoasă tradiție în țara noastră, ajungând deja la a șaptea editie. 

"Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema acestui an, „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, este că societatea poate și trebuie să contribuie la crearea unui mediu de încredere și sigurață necesar femeii însărcinate și copilului pe care îl poartă. Familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.
Perioada sarcinii reprezintă o etapă delicată în viața femeii, o perioadă în care atât ea, cât și copilul pe care îl poartă, sunt vulnerabili. Această vulnerabilitate crește simțitor cu cât contextul exterior este mai provocator, ducând la o criză sufletească greu de depășit de unul singur. Scriitoarea americană Frederica Mathewes-Green spunea: „O femeie nu dorește să facă avort așa cum își dorește o înghețată sau un Porsche, ci ca un animal prins în cursă care își roade picioarele pentru a scăpa”. Iar realitatea dovedește acest lucru prin faptul că 64% dintre femeile care au făcut avort s-au simțit presate să facă acest lucru. Criza de sarcină este așadar accentuată de presiunea din partea altor persoane pentru a face avort, dar in aceeași măsură ea ar putea fi depășită prin susținerea celor din jur. România a pierdut în ultmele 6 decenii mai mulți copii decât victimele celor doua Războaie mondiale. În aceste condiții, considerăm că proiectul de țară vital al românilor este responsabilizarea societății față de darul vieții, înfăptuit concret prin sprijinirea femeilor în criză de sarcină și a copiilor lor" - spun organizatorii.
În Câmpina, Liga Tinerilor Creștin Ortodocși Români s-a alăturat acestui manifest de promovare și apărare a vieții, înscriind astfel oraşul nostru pe lista oraşelor în care se desfăşoară anul acesta activități pentru viață, pentru femeie și pentru familia naturală. Marşul va începe la ora 14.15, din faţa Casei Tineretului şi va continua pe B-dul Carol I până în Parcul Milia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu