28 martie 2017

Maternitatea SanConfind - locul unde copiii deschid pentru prima oară ochii

Secția Obstetrică-Ginecologie SanConfind este locul unde copiii deschid pentru prima oară ochii în această lume. Secția oferă servicii medicale la standarde europene, fiind dotată cu două săli de nașteri naturale și una pentru operații cezariene, salăi post-partum, opt camere de spitalizare pentru gravide în regim rooming-in (rezerve cu mame și nou-născuți împreună). Toată aparatura medicală este de ultimă generație. 


Pentru sistemul rooming-in, rezervele dispun de pat special pentru mamă și pat special pentru nou-născut,  masă de înfășat, chiuvetă pentru toaleta nou-născutului, baie, TV, frigider, dulap pentru haine. De asemenea, deasupra fiecărui pat, există o consolă conținînd prize de gaze medicale, prize electrice, lumina de noapte, suporturi pentru monitoare, ventilatoare etc. Pacientele au la dispozitie: halat, prosoape, papuci și diverse obiecte de toaletă de unică  folosință. Demn de menționat este faptul că Secția Obstetrică-Ginecologie SanConfind are o rezervă dedicată și utilată corespunzator pentru pacientele cu dizabilități. 


Blocul operator al secției dispune de o sală de operații modernă cu suprapresiune și sisteme performante de sterilizare, ce asigură gradele de asepsie necesare și condiții de lucru optime pentru chirurgi, anesteziști, neonatologi. Aici se pot efectua intervenții chirurgicale complexe. Beneficiind de o infrastructură modernă, personalul medical al secției are posibilitatea depistării leziunilor displazice, preneoplazice și a cancerelor incipiente, care, corect tratate, duc la vindecare. Centrul Medical SanConfind chiar și-a fixat printre principalele sale obiective promovarea continuă a protocoalelor și procedurilor axate pe depistarea stărilor precanceroase și tratarea cancerelor depistate precoce. Sala de preanestezie, compartimentul ATI cu trei paturi și nucleul pentru primele îngrijiri acordate nou-născutului extras prin operație cezariană completează componența blocului operator. 
Cele două săli de naștere pe cale naturală permit o monitorizare corectă a travaliului și o naștere în condiții de totală siguranță. Sălile de naștere sunt cuplate cu o rezervă de post-partum imediat, unde lăuzele vor fi monitorizate în primele ore după naștere. Secția mai are în componență o sală de tratamente și mici intervenții pentru ginecologie, precum și o sală de tratamente pentru lăuze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu