14 martie 2017

Va fi demolat şi ultimul bastion al fostului circuit de motocros de pe Muscel

Motivul invocat de autorităţi este penibil şi sfidător: 
„Nu are autorizaţie de construcţie”

Ceea ce a fost plănuit cu mare pricepere, ani la rând, să se întâmple şi anume distrugerea circuitului de motocros de pe dealul Muscel, şi odată cu el şi tradiţia unui sport iubit de toţi câmpinenii, va ajunge zilele acestea la actul final. Autorităţile publice locale au decis demolarea clădirii metalice folosite ani la rând drept turn de cronometraj şi tribună oficială pentru traseul de motocros, socotit la timpul său drept unul dintre cele mai importante din Europa de Est. Motivul invocat de autorităţi este pe cât de penibil, pe atât de sfidător: „Clădirea nu are autorizaţie de construcţie şi prezintă pericol public”. Penibil pentru că, după zeci de ani în care a fost folosită fără probleme şi fără ca cineva să se autosesizeze, edilii s-au trezit azi să aplice legea şi sfidător pentru că nici măcar nu se mai feresc să invoce astfel de motive pentru a duce la îndeplinire o temă trasată clar şi de multă vreme de „şefii” lor. 


Vă reamintim că distrugerea traseului de motocros a început cu o serie de procese intentate administraţiei locale de o societate care are mare nevoie de „linişte” în zonă, a continuat cu asfaltarea drumului de tranzit dintre Câmpina şi Cornu şi construirea altui drum către o mănăstire în care niciodată nu a locuit nimeni, toate acestea prin inima circuitului, astfel încât el să devină practic imposibil de folosit şi se încheie azi cu demolarea ultimului bastion, turnul de cronometraj.
Între timp, pe tot parcursul derulării acestui plan, căci este evident că a fost un plan de distrugere bine pus la cale, au mai apărut doar încercările repetate ale consilierului local Florin Frăţilă de a reface, iniţial, vechiul circuit şi ulterior de a redeschide unul nou, în altă zonă a dealului Muscel, toate sortite eşecului după respingerea proiectelor de hotărâre iniţiate de acesta în Consiliul Local. Pe cei care au uitat toată povestea ori nu o cunosc deloc, îi invităm să caute în arhiva electronică a ziarului din anii 2008 până în 2016, atunci când am adus în atenţia opiniei publice parte însemnată din jocurile de culise făcute pe această temă.
Mai mult ca sigur că istoria circuitului de motocros ce a adus faimă naţională şi internaţională Câmpinei se va opri aici şi asta spre marea ruşine a celor care au contribuit decisiv la acest lucru. 

Foto: Mircea Scorţeanu
Nu este deranjant faptul că „se curăţă o mizerie de clădire, gata oricând să se prăbuşească”, aşa cum s-a exprimat un responsabil din administraţia publică locală atunci când a fost întrebat de motivele care au condus la hotărârea demolării, ci faptul că această măsură întregeşte un plan diabolic, care se va sfârşi cu dispariţia unei baze sportive recunoscută la nivel european. Despre asta îşi amintesc oamenii atunci când asistă la această „neînsemnată” demolare şi nu în ultimul rând de ei, decidenţii din prim plan ori din umbră, cărora cu siguranţă nu li se va ierta prea curând această maximă aroganţă. (F.C.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu