04 aprilie 2017

După un verdict dur dat de medicii de la Spitalul Fundeni, câmpineanul Răzvan Oprea luptă pentru viaţă pe patul unui spital din Turcia

Internat la începutul lunii martie, în stare critică, la Spitalul Fundeni din Bucureşti, diagnosticat fiind cu o boală ce-i afectează grav ficatul, Răzvan Alin Oprea a petrecut aici câteva săptămâni în care a trecut prin clipe cumplite. După ce a supravieţuit unei hemoragii interne ce îi punea în pericol viaţa, a urmat infecţia cu Clostridium, o bacterie foarte periculoasă ce l-a ţinut prizonier în spitalul bucureştean, întrucât nicio clinică din Europa nu-i permitea transferul în aceste condiţii.  
Urmare unei mobilizări extraordinare făcută de logodnica lui, Geanina Maria Buzăţoiu, împreună cu prietenii şi familia, s-a reuşit strângerea de fonduri necesare internării lui Răzvan într-o clinică din Turcia, prima care a acceptat să preia cazul lui. 


Redăm în continuare integral apelul pe care iubita lui Răzvan l-a făcut în urmă cu câteva zile pe cunoscuta reţea de socializare Facebook, pentru că lupta continuă, iar tânărul nostru concitadin are nevoie de orice sprijin pentru a supravieţui grelei încercări prin care trece.

„Buna ziua dragii mei,
Incep prin a va da o veste buna: Razvan a ajuns aseara la ora 20:00 in clinica Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hospital. Ne-am bucurat enorm de mult, au fost primii care au reactionat pozitiv la cazul nostru. Avand in vedere situatia foarte complicata a lui Razvan, am luat decizia sa-l transportam acolo. La ora 10:30 au ajuns in Bucuresti cu ambulanta speciala, echipata cu aparate pentru terapie intensiva, medic si asistent medical. La ora 20:00 Razvan deja ajunsese deja la clinca. A intrat direct la terapie intensiva, iar azi am primit vestile nu tocmai  bune: Razvan se afla intr-o situatie foarte complicata: pe langa faptul ca are nevoie de transplant hepatic, sederea lui in Institutul Fundeni nu l-a ajutat deloc. Practic, aici fiecare zi l-a adus mai aproape ce ceea ce ne luptam noi azi sa evitam!!!
 In dupa amiaza zilei de 29 martie, cu o zi inainte de plecarea in Turcia, primeam verdictul medicilor de la Fundeni: „Pacientul Oprea Razvan Alin mai are de trait cateva zile!”, asadar ultima noastra speranta venea din Turcia. Azi, Razvan a fost diagnosticat in stare foarte grava cu pneumonie severa, stomacul si colonul marit de 3 ori mai mult decat normal si va fi nevoie de interventie chirurgicala, stare critica a rinichilor, aciditate foarte mare in organism ceea ce produce encefalopatie, care ii poate afecta creierul, ficatul. Nu mai discutam… se stie… 
Dragii mei, cum este posibil in tara asta sa mergi pe picioarele tale sa te tratezi intr-un spital cu renume, Institutul Clinic Fundeni, si sa ajungi dupa 2 luni la „mai are de trait cateva zile!”?! Are 27 de ani!!!  Am inteles ca starea lui nu era foarte buna, dar ajungem intr-un spital pentru a ne trata, pentru a fi mai bine! Cum este posibil sa ajungem intr-o astfel de situatie datorita bacteriilor existente in spital, datorita faptului ca „noi facem tot ce putem”, datorita neimplicarii si neprioritizarii cazurilor mai grave!! Infectia cu bacteria Clostridium s-a produs la 3 saptamani dupa spitalizarea in Fundeni! Trebuie sa recunosc ca au fost si aici oameni care au vrut sa il ajute pe Razvan, dar… au fost persoane fara influenta, fara a avea un cuvant de spus in prioritizarea cazului sau. Si acum … sunt in masura sa spun ca in Romania nu este interes pentru a salva orice VIATA!
Dragii mei, va scriu asta acum disperata: sistemul medical romanesc nu are interesul de a ne salva daca avem probleme!!! Asta am simtit eu aici la Fundeni… Multumiri doamnei doctor conf. Iliescu Laura si personalului medical de la sectia Boli Interne… Atat! Pe o scara ierarhica, mai sus de atat, nu se mai pot aduce decat critici, indoieli, acuzatii; am simtit coruptie si stari de neputinta, influente politice etc. etc. 
Si acum, apelul meu catre voi! Razvan in acest moment se afla la terapie intensiva si i se face dializa pentru a stopa encefalopatia. Acest lucru costa 1350$ pe zi. Datorita voua am strans ceva banuti pentru a-l mentine o saptamana acolo si va multumesc din suflet!! Costurile sunt imense: ne apropiem de 1oo.ooo $, acest lucru daca Razvan va putea fi pe viitor apt pentru transplantul hepatic. Acesti bani ne sunt necesari pentru a trata si toate celelalte probleme grave cu care a fost diagnosticat in ultimele 12 ore!
Va rog din suflet sa salvam o viata! Asteptam minuni, stiu! Dar aceasta viata este iubirea vietii mele si o sa lupt pentru el, voi muta si muntii din loc daca este necesar!
Va multumesc din suflet pentru tot si va rog sa spuneti o rugaciune pentru el. Ajuta! Sanatate multa la toata lumea! Sa ne ajute Dumnezeu pe toti, dar sa stiti ca Dumnezeu ajuta tot prin oameni!”

Contul în care puteţi face donaţii îi aparţine mamei lui, Violeta Popa
IBAN: RO17 RZBR 0000 0600 1027 4715  (Raiffeisen Bank).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu