25 aprilie 2017

Manifest civic la Câmpina: „Respectul în trafic salvează vieţi”

Marşul pe două roţi a ajuns la cea de-a VI-a ediţie

Duminică, 23 aprilie, începând cu ora 13.00, arterele principale de circulaţie rutieră din Câmpina au fost rezervate, pentru aproximativ trei ore, bicicliştilor şi motocicliştilor care au participat la cea de-a şasea ediţie a marşului pe două roţi, manifest civic de conştientizare şi responsabilizare a participanţilor la traficul rutier. Organizatorii evenimentului au fost Asociaţia Pro Câmpina, Asociaţia Roata de Foc, Caraiman Câmpina şi Bicicliştii Anonimi.„Suntem foarte bucuroşi că şi anul acesta, în ciuda vremii destul de capricioase din ultima perioadă, s-au înscris la marş foarte mulţi biciclişti şi motociclişti din Câmpina şi nu numai. Am avut oaspeţi de la Ploieşti, Târgovişte şi Bucureşti, pasionaţi de mersul pe două roţi, cu motor sau fără, oameni care susţin necondiţionat manifestul nostru – respectul în trafic salvează vieţi, manifest ce include, bineînţeles, şi semnalul de alarmă în ceea ce priveşte lipsa pistelor ciclabile şi a zonelor de agrement dedicate iubitorilor sportului pe două roţi. Nu am renunţat nici la propunerea noastră în ceea ce priveşte construirea unui parc tematic de educaţie fizică şi rutieră în zona pe care am propus-o deja administraţiei locale. În acest sens, vom continua cu un flashmob, într-o zi cu soare din săptămâna viitoare, la care îi invităm pe toţi doritorii să ni se alăture. Personal, le mulţumesc tuturor celor care au făcut ca şi ediţia din acest an să iasă foarte bine şi aici îi evidenţiez în primul rând pe colegii şi prietenii de la Roata de Foc, Asociaţia Caraiman, Asociaţia Pro Câmpina – prin membrele Clubului Femina, care au contribuit la buna desfăşurare a evenimentului. Le mulţumesc pe această cale, pentru tot sprijinul acordat, poliţiştilor de la Rutieră, jandarmilor, poliţiştilor locali şi autorităţilor administraţiei publice locale care ne-au fost alături şi au făcut în aşa fel încât această manifestare, devenită tradiţională, să se desfăşoare în condiţii optime şi fără evenimente neplăcute” – a declarat Irinel Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Pro Câmpina.


Startul a creat, ca la fiecare ediţie, emoţii privitorilor. Primii au plecat bicicliştii, apoi motocicliştii, urmaţi de copii şi însoţitorii lor. Traseul a fost următorul: Carol I - Parc Soldat, B-dul Culturii, str. Schelelor, Carol I, Calea Doftanei, str. B.P.Hasdeu, str. I.H. Rădulescu, str. Siretului, str. Bogdan Vasile, str. Dunării, Carol I, Parc Soldat.
La sfârşitul evenimentului a fost organizată o tombolă la care au putut fi câştigate diferite premii oferite de sponsori care la această ediţie au fost Lemet,  Outdoor & Bike, Apă Talea, Centrul Medical SanConfind. Premiul cel mare, care a constat într-o canapea marca Lemet, a fost obţinut de Andrei Aldea (11 ani) din Câmpina. Fericirea şi uimirea care i se citeau pe chip au fost dublate de faptul că mâna norocoasă a aparţinut bunului său prieten, care a efectuat toate extragerile legat la ochi. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu