25 aprilie 2017

O acțiune caritabilă pentru Maternitatea Spitalului Municipal

Cuibul Artiștilor, un teatru independent înființat în 2015 de către actorul Victor Țăpeanu, și-a început activitatea inițiind un mare proiect de cultură la nivel național: oferirea de teatru gratuit pentru toți studenții din București, timp de 300 de zile. Acțiunile filantropice ale tinerilor actori ai Cuibului au continuat, astfel că, nu cu mult timp în urmă, s-au gândit la un nou proiect: oferirea a 12 spectacole gratuite în mai multe orașe din țară, iar banii donați de spectatorii prezenți la aceste evenimente să folosească pentru dotarea unei maternități. Printr-un fericit concurs de împrejurări, prietena unei doctorițe care a lucrat chiar la Maternitatea din Câmpina este prietenă apropiată cu membrii trupei de actori din Cuibul Artiștilor, astfel încât nu i-a fost greu să îi convingă pe aceștia că banii ce se vor strânge ar putea foarte bine să îi ajute pe nou-născuții din Secția Neonatologie a Spitalului Municipal. 
După un turneu prin mari orașe din țară, al 11-lea spectacol a fost jucat recent pe scena Casei de Cultură „GeoBogza”, actorii din București oferind unei săli aproape pline piesa de teatru „O zi de vară”, regizată de Victor Țăpeanu. A fost un spectacol răsplătit cu multe aplauze, la finalul căruia banii donați de spectatorii câmpineni au ridicat la aproximativ 2500 de euro suma strânsă din toate spectacolele jucate până în prezent. Probabil, după spectacolul din București, care urmează, suma strânsă din toate donațiile va ajunge la 3000 de euro. Apoi, conducerea Spitalului Municipal va trebui să trimită o listă cu dotările trebuincioase, care vor fi cumpărate de cei de la Cuibul Artiștilor și trimise la Câmpina. 


„Cuibul Artiștilor, un teatru independent din București, a decis să efectueze cu turneu cu 12 reprezentații (ultima în Capitală), iar banii strânși prin donații de la spectatorii acestor spectacole să se ducă la o secție de neonatologie din țară. În anturajul fondatorilor teatrului este o prietenă a unei foste colege medic, Mihaela Apostoaie, care a lucrat în Neonatologia noastră, la Câmpina. Prietena fostei noastre colege cunoștea proiectul actorilor bucureșteni, astfel încât a pus o vorbă bună pentru noi, iar lanțul slăbiciunilor s-a închis în biroul meu, la o discuție cu cei conducerea teatrului, care au decis să-și îndrepte acțiunea caritabilă spre Neonatologia din Câmpina. Noi i-am asigurat de succesul unui spectacol la Câmpina, mizând pe dragostea de teatru a câmpinenilor și pe bunele relații pe care le avem cu autoritățile locale. Într-adevăr, gestul lor frumos s-a concretizat într-un spectacol reușit, la care au participat sute de spectatori, iar dintre aceștia aș aminti-o pe doamna consilier municipal Monica Clinciu, președintele Consiliului de Administrație al spitalului. Înaintea spectacolului, consilierul primarului Câmpinei, Marian Dulă, s-a întâlnit cu actorii și le-a mulțumit și înmânat din partea municipalității plachete jubiliare și albume despre Câmpina. Importanța spectacolului a fost evidențiată și de prezența unei echipe de la Antena 1 TV, care a prezentat evenimentul la un buletin de știri. Rămâne acum să finalizăm și aspectul tehnic al donațiilor, după spectacolul de la București care încă nu s-a jucat. După ce vom fi anunțați care este suma strânsă, ne vom gândi ce obiecte se pot cumpăra de banii aceia, iar cei de la Cuibul Artiștilor le vor cumpăra și ni le vor dona. Deja, domnișoara doctor Monica Brânzea, care coordonează Neonatologia noastră, a făcut o listă cu mai multe variante de produse care ne-ar fi de folos”, ne-a declarat medicul primar dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu