16 mai 2017

SanConfind Poiana Câmpina – un nume tot mai cunoscut în turismul balnear din România

Centrul Medical SanConfind promovează cu succes conceptul de turism medical. Unitatea a găzduit mai multe infotripuri organizate de către Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Prahova, cu scopul de a face cunoscută Clinica SanConfind agențiilor de turism din întreaga țară. Președintele ADPT Prahova, Adrian Voican, consideră că „este demn de toată stima și admirația faptul că dl Ioan Simion, președintele societății petroliere Confind, finanțatorul spitalului, a investit în sănătate zeci de milioane de euro, un domeniu de mare importanță strategică pentru țara noastră, al cărei sistem public de sănătate este în mare suferință.”  
SanConfind, un nume din ce în ce mai cunoscut  în lumea medicală românească, a participat la patru ediții ale Romexpo (Târgul de Turism al României), în 2015 și 2016. De asemenea, la două ediții ale Târgului Expo Vacanța Ploiești Shopping City. 
Pe de altă parte, SanConfind a asigurat asistență medicală unor manifestări sportive de masă dedicate bicicliștilor, motocicliștilor etc. A mai participat de două ori la Târgul de turism din Chișinău, în standul României, precum și la Târgul de turism de la Moscova – ediția 2016. 
Totodată, SanConfind este membru al OPTBR (Organizatia Patronatelor in Turismul Balnear din Romania), precum și în relații de colaborare cu Clusterul BioTech Valea Prahovei, cu Seytour, prima firmă de turism medical din România, cu Infotravel Romania, cu turoperatorul BibiTouring etc. 
La Confind și SanConfind s-au desfășurat evenimente turistice şi medicale de succes: Forumul de turism de incoming, pe 21 ianuarie 2017 (170 de participanți), Școala pentru pacienții cu scleroză multiplă, Câmpina 5-7 mai 2017 (30 de persoane participante), Sesiunea de comunicări medicale “Alege Sănătatea” (la Liceul Forestier Câmpina, cu dr Răzvan Bucur, pe tema: Acneea la adolescenți, în februarie 2017), un seminar având ca tematică radiologia musculo-scheletală (la Bușteni, 2016) etc.


Pe data de 9 mai 2017, Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova (APDTP), in parteneriat cu Centrul Medical SanConfind din Poiana Campina, a organizat infotripul “Sarea si sanatatea”, demonstrand, inca odata, ca judetul Prahova mai are multe de spus in turismul romanesc de sanatate. Evenimentul a fost in atentia presei, a unor agentii de turism si touroperatori de renume, precum si a institutiilor publice partenere, ai caror reprezentanti au raspuns invitatiei APDTP, fiind prezenti la eveniment. 
Participantii au vizitat spitalul din Poiana Campina, iar apoi au avut parte de un tur al municipiului Campina, din care nu au lipsit muzeele si obiectivele turistice ale orasului. Inainte de finalul evenimentului, au avut ocazia sa incerce o procedura de recuperare chiar in Baza de Tratament SanConfind din incinta spitalului.


Centrul Medical SanConfind si-a deschis portile in aprilie 2015, iar de atunci, scrie istorie in turismul balnear romanesc. La Baza de Tratament a unitatii se foloseste aparatura medicala de ultima generatie, dar si un izvor de apa sarata cu o concentratie salina foarte ridicata si o mineralizare totala (321g/l) apropiata de cea a Marii Moarte, izvor a carui apa a fost captata si directionata spre spital prin conducte subterane. In asociere cu baile sarate se foloseste si namolul de la Techirghiol (pastrat in conditii speciale), care confera tratamentelor balneo si procedurilor de recuperare o inalta calitate si o eficienta sporita. Eficienta este asigurata si de faptul ca Poiana Campina beneficiaza de o pozitionare geografica extrem de prietenoasa turismului medical, in zona cu cele mai multe zile insorite din an, beneficiind totodata si de un aer puternic ionizat.
Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova reprezinta un parteneriat public-privat, înfiinţat, în urmă cu 8 ani, la iniţiativa ANAT, având ca membri numeroase entitati: agenţii de turism, hoteluri, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Consiliul Judeţean Prahova, Primăria Campina, Primăria Breaza etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu