11 iulie 2017

Festivalul de film Tenaris – ediția a VI-a

În zilele de 8 şi 9 iulie, în Parcul de la Soldat s-a desfășurat a șasea ediție a Festivalului „Tenaris CineLatino”, eveniment organizat de societatea Tenaris Silcotub în parteneriat cu Primăria Câmpina. Poate denumirea „festival” este puțin prea prețioasă, având în vedere că vorbim mai mereu de două-trei proiecții alese prin intermediul firmei organizatoare a evenimentului, iar nu de o selecție a mai multor filme realizate de diverși regizori și producători, cu o premiere nuanțată pe mai multe categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor, cea mai bună imagine etc. Însă dacă organizatorii i-au dat evenimentului denumirea oficială de festival, festival rămâne, să ne înțelegem. 


Aproape ca de fiecare dată, festivalul în aer liber din Centrul civic a inclus proiecțiile a două filme, unul românesc, iar celălalt din America Latină.  Filmele au fost proiectate, în fiecare seară, începând cu ora 22.00, iar accesul publicului a fost gratuit. „Tenaris CineLatino” este un eveniment prin care compania Tenaris Silcotub doreşte să promoveze cultura latino-americană, în general, și cinematografia din această zonă a lumii, în special.  Selecția filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Fundacion PROA, care coordonează evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial. 


Câmpinenii au putut vedea sâmbătă, 8 iulie, filmul „Pe culmile iubirii”, în regia lui Nelson Núñez, o comedie spumoasă realizată în Venezuela.  A doua seară a fost  proiectat un film românesc, „Vara s-a sfârșit”, în regia lui Radu Potcoavă. Filmul a a avut premiera oficială cu doar câteva săptămâni în urmă și a fost bine primit de către publicul prezent pe platoul din spatele Soldatului Necunoscut.
Pentru politica de responsabilitate socială și de implicare în viața culturală a comunității în al cărei oraș funcționează, Tenaris Silcotub Câmpina merită tot respectul nostru.  
Adrian BRAD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu