23 ianuarie 2018

Florăria online cu buchete comestibile, ideea unei câmpinence cu spirit întreprinzător

Dacă se spune că nu tot ce zboară se mănâncă, ei bine, aflaţi că nu orice buchet cumpărat sau primit în dar se desface şi se pune în apă. Unele buchete florale se mai bagă parţial şi în gură. Este vorba despre buchetele comestibile (alcătuite din flori, alături de fructe, legume și mezeluri, în diferite combinaţii). Am spus „parţial”, pentru că, desigur, florile nu se pot mânca, dar celelalte „ingrediente” sunt nu doar comestibile, ci absolut delicioase, fiind de bună calitate. Cine crede că am luat-o din loc, are (tot parţial), dreptate. Informaţia aceasta cu buchetele comestibile am luat-o dintr-un loc, un loc cu totul special şi unic în peisajul comerţului câmpinean: magazinul on-line impatiens.ro  administrat de câmpineanca Daniela Stoian, un întreprinzător cu un simţ estetic deosebit, cu gusturi rafinate şi proiecte investiţionale dintre cele mai cutezătoare. Nu credeţi? Intraţi pe site-ul impatiens.ro şi vă veţi convinge. 


Dacă tot aţi ajuns la acest articol şi în acest punct al său, mai zăboviţi puţin şi puteţi afla ce înseamnă această iniţiativă privată cu totul deosebită chiar de la sursă: „Florăria noastră Impatiens.ro - practic un magazin on-line, vrea să fie alături de câmpineni în cele mai importante momente din viaţa lor. Proiectul Impatiens.ro. este ca un răsad de floare, răsărit dintr-o sămânță mică de tot, în care eu am pus foarte mult suflet, susținută de cei dragi mie. Suntem la început, dar am încrederea că ne vom dezvolta. Impatiens.ro nu este o florărie în sens clasic. Este un magazin de cadouri, de aranjamente și buchete comestibile din fructe, legume și mezeluri alături de floricele parfumate, ultimele având doar menirea de a mangâia aspectul buchetului. Doresc să fac mențiunea că nu e vorba de sculptură în fructe, de carving, ci pur şi simplu despre buchete din fructe ori legume, proaspete, întregi și parfumate. 


Impatiens.ro e şi un hobby, pentru că ador să fac lucruri care aduc satisfacție, nu doar mie, ci și celor din jur. Am dorit să revoluționez clasicele buchete cu flori și să aduc într-un singur aranjament atât fructele, cât și legumele, dar și mezelurile. Am să rog fiecare cititor să facă un exercițiu de imaginație și să-și închipuie că este invitat de un prieten la un grătar. Pe de o parte, trebuie să cumpărați gazdei un buchet de flori, iar pe de alta, să vă aduceți contribuția  la grătar. Ei bine, asta face Impatiens.ro: vine în întâmpinarea dvs. cu un aranjament cu mezeluri, cârnâciori, legume pentru grill și, de ce nu, și două-trei floricele – toate într-un singur buchet. Vă duceți mai puțin încărcat, dar faceți mai multă impresie. Ca să nu zic senzație, să fiu mai modestă. Sau închipuiți-vă o seara romantică în care soțul sau iubitul își stoarce creierii ca să-și aducă aminte ce flori îi plac soției sau iubitei. Și să mai aibă grijă și de o căpșună, ceva acolo lângă șampanie. Ah, nemaivorbind că poate sunteti și la dietă. Și aici Impatiens intervine cu o soluție salvatoare: un buchet  din fructe, bogat și aranjat ca la carte, plus niște floricele vesele. Așa mi-a venit ideea proiectului. Tot timpul eram în dilemă:  ce cadouri să facem la diverse evenimente. Acum am rezolvat această problemă. Și, în afară de asta, la rândul meu, de câte ori primeam un buchet de flori, în câteva zile trebuia să-l arunc și să mă despart de el. Urăsc despărțirile de acest fel. Tocmai de aceea am decis să nu mai fie nevoiți oamenii să își ia rămas bun de la lucrurile perisabile primite din dragoste (de la iubiți, prieteni, rude) într-o manieră atât de dură. Pentru a face mai plăcuta experiența cu buchetul, am decis să înlocuiesc florile cu fructe și legume. Așa au luat naștere fel de fel de buchete savuroase care nu vor mai ajunge niciodată la coșul de gunoi. Nemaivorbind că vor rezista și mult timp. 


Buchetele noastre sunt frumoase, sănătoase și comestibile. Și, în plus, scapi de grija schimbatului apei în glastră. Fiindcă buchetele noastre nu au nevoie de apă. Fructele sunt întregi, nu sunt perisabile, iar cele câteva floricele sunt puse în fiole cu apă, deci rezistă până mâncați buchetul. Dar tocmai din cauză că lumea nu este învățată cu așa ceva, apar greutățile. Este destul de greu să convingi doar prin fotografiile afișate pe site. De cele mai multe ori clienții mă întreabă dacă sunt din plastic, dacă sunt pozele buchetelor reale ori sunt trucaje, fake-uri. Însă am convingerea că încet, încet clienții se vor autoeduca și vor înțelege că buchetul Impatiens îmbină utilul cu frumosul și plăcutul. Am avut parte de clienți mai excentrici care au comandat buchete de ardei iute pentru șefe, buchete de mezeluri pentru șefi, buchete elegante din fructe pentru înduplecarea soțiilor. 


Am avut chiar idei mai trăsnite pentru buchetul de mireasă. Le-am făcut cu o singură condiție: am rugat-o pe mireasă să renunțe la obiceiul cu „aruncatul buchetului”. Ar fi avut de suferit săracele fete care așteptau să-l prindă. Cu privire la prețuri, am testat piața în toate felurile. Eu încerc să le scot cât mai jos. Toată  lumea se uită la bani, e normal să fie așa. Dar nu înțeleg totuși de ce lumea preferă să dea banii pe trei garoafe într-un celofan decât pe trei mandarine și două mere. Noi avem prețuri de la 60 ron (pentru buchetele din fructe și legume) până la 200 de ron (pentru buchetele bărbătești din mezeluri și cutiile cu flori şi French macarons). Lumea se ferește și de mediul on-line. Sigur, nu vorbesc aici de tineri.  Însă magazinul on-line are avantajele lui: poți fi la dispoziția clienților oricând, zi și noapte, întrucât magazinele online nu se închid niciodată; te adresezi unui public mult mai larg; cheltuielile pentru deschiderea unui astfel de magazin sunt mult mai mici decât în cazul unui magazin clasic – costurile legate de chirie, întreținere, angajați, sisteme de alarmă și pază sunt evitate; nu e necesar să ai stocurile pline ș.a. 


Pe de altă parte, consumatorii au partea lor de avantaje: economisesc timp, nu mai este nevoie să facă un drum până la magazin și să colinde printre raioane pentru a găsi ceea ce caută; un magazin online îi ajută sa facă mai ușor comparații între produse, folosindu-se de diverse filtre de sortare, precum prețul sau calitatea. Noi am reușit să aducem magazinul on-line prin publicitatate în primele pagini ale căutărilor, este o muncă intensă și în aces sens. Doresc să asigur toti clienții că site-ul nostru este unul securizat, inclusiv din punct de vedere al plății cu cardul. În acest sens am obținut și o ofertă din partea băncilor partenere inclusiv pentru plata în rate. De asemenea, în ceea ce priveste transportul, pentru comenzile în Câmpina și București, transportul este gratuit și este efectuat prin curierul propriu. Gandiţi-vă că un buchet din fructe are vreo 2 kg. Comenzile le primim fie prin intermediul site-ului www.impatiens.ro, fie pe e-mail la office@impatiens.ro, fie telefonic la 0727189769. Plata se face fie prin virament/ transfer bancar, fie în numerar, ramburs la primirea buchetului. Comanda trebuie efectuată cu minim 24 de ore înainte - pentru Câmpina și București, iar  pentru alte locații, cu cel puțin trei zile înainte. Pentru livrare termenul este de 48 de ore (2 zile lucrătoare) de la confirmarea comenzii. Munca noastră consecventă de câteva luni, de când am deschis (din mai 2017), a început să dea roade. Am avut un contract de colaborare cu o televiziune, o invitație de participare la Gala de premiere a doamnelor avocet, Gala „Lady Lawyer” ce s-a desfășurat la București, în organizarea Legal Magazine și a Camerei de Comerț a României. Vă spun sincer, toată lumea a fost încântată. De aceea, pentru că alții au avut încredere în Impatiens, îi invit și pe câmpineni să facă la fel. Nu-i vom dezamăgi și îi asigurăm de produse unicat, sănătoase și frumoase”, ne-a declarat Daniela Stoian.
Adrian BRAD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu