16 ianuarie 2018

Gâlceava aleșilor locali cu tinerii iubitori de animale a început să se mai tempereze

După ce nu au fost luați în serios în două ședințe consecutive, tinerii care promovează campania de vaccinare a câinilor și pisicilor din oraș, cu sau fără stăpân (mai puțin patrupedele de rasă), au apărut și a treia oară în fața legislativului municipal, la ultima ședință a Consiliului Local. Deși președintele ședinței aleșilor locali nu a permis decât alocuțiuni de un minut, pentru a nu se lungi nepermis de mult ședința, atmosfera în care s-au desfășurat schimburile de replici dintre consilierii municipali și acești tineri membri ai unei asociații pentru protecția animalelor, recent înființată, a fost mult mai europeană și mai temperată.
Reamintim cititorilor noștri că mai mulți tineri câmpineni (la ședința consilierilor municipali au fost prezenţi doar câțiva dintre ei) au ieșit în stradă și au strâns peste 4500 de semnături ale unor localnici care sunt de acord cu campania pe care junii entuziaști o promovează. Liderul tinerilor, Iulia Burloiu, inițiatoarea acestei campanii, le vorbise consilierilor cu argumente greu de combătut, arătând că animalele de companie din orașul nostru merită o soartă mai bună și o viață decentă. Criticile sale s-au îndreptat spre adăpostul chinologic de la marginea orașului, administrat de firma Alextib Construct SRL Telega, condusă de Alexandru Chirobocea, pe care „cineva”, acolo sus, în fruntea Câmpinei, îl susține cu tărie. Iulia Burloiu le atrăsese atenția edililor câmpineni despre condițiile inumane în care erau ținuți câinii din adăpostul de lângă podul spre Telega. 


La început, pesemne, tinerii nu le-au inspirat încredere consilierilor, dar la ultima lor întâlnire, lucrurile păreau a se îndrepta spre o cale amiabilă. Unul dintre consilieri chiar îi sfătuia pe tineri, după terminarea ședinței, să fie mai activi și să nu se mulțumească doar cu strângerea de semnături, fiindca „voluntariatul înseamnă multă muncă, nu doar strângerea unor semnături.” Oricum, administratorul azilului public pentru câini nu pare a mai avea zile multe în acel stabiliment, mai ales după ce Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave în activitatea desfășurată de Alexandru Chirobocea, azilul respectiv fiind descris și în presa centrală drept un loc jalnic, în care animalele sunt mai mult exterminate decât salvate pentru a putea fi oferite apoi spre adopție. În aceste condiții, lobby-ul pentru asociația tinerilor care au dovedit că sunt cu adevărat iubitori de animale pare a-l îndepărta tot mai mult pe Alexandru Chirobocea de semnarea unui viitor contract prin care Primăria să-i încredințeze din nou administrarea serviciului de gestionare a câinilor comunitari din Câmpina. Firma lui Chirobocea a solicitat acum două luni o suplimentare a finanțării de la bugetul local, solicitare care i-a fost aprobată, ajungând astfel să primească lunar peste 14.000 de lei, cu 5000 de lei mai mult decât primea înainte.
Deși înaintea ultimei ședințe de Consiliu Local circula un zvon prin oraș, cum că iubitorii de animale ar fi manipulați de o doamnă-politician dornică să ajungă primar, aceștia au dovedit că sunt manipulați doar de dragostea lor sinceră pentru animale, lucru care ar trebui încurajat de reprezentanții administrației publice câmpinene, ținând cont și de faptul că pisicile și câinii abandonați sunt o problemă națională. De aceea ar trebui ca municipalitatea să-i sprijine pe acești tineri care au entuziasmul și hotărârea de a duce la bun sfârșit o acțiune benefică pentru întreaga noastră comunitate.
 Adrian BRAD 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu