23 ianuarie 2018

Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” va avea o sală de sport

De mai mulți ani, conducerea Școlii Gimnaziale „Ion Câmpineanu”, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din oraș, tot face demersuri pe lângă autoritățile centrale în vederea obținerii aprobării pentru ridicarea unei săli de sport în curtea unității. Până la urmă, Compania Națională de Investiții (CNI), din cadrul Ministerului Dezvoltării, și-a dat acordul pentru această construcție, solicitând legislativului municipal predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale a unui teren în suprafață de 1.484 metri pătrați situat pe terenul din partea stângă a școlii. Acolo va fi construită o sală de educație fizică școlară (aceasta este denumirea oficială a sălii de sport) prin Programul Național Construcții de Interes Public - Săli de sport.


Așadar, sala de sport va fi construită de CNI, cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, contribuția Consiliului Local Câmpina fiind punerea la dispoziția CNI a terenului afferent. Primăria Câmpina a realizat toate documentațiile tehnice necesare, suportând cheltuielile cu întocmirea dosarului, suma alocată în acest sens din bugetul local nefiind deloc de neglijat. Tot municipalitatea câmpineană va finanța lucrările de realizare a racordurilor la utilități a clădirii viitoarei săli de sport.
Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” are patru profesori de educație fizică, dar nu are și nu a avut niciodată o sală de sport corespunzătoare. Orele de educație fizică se desfășoară într-o sală obișnuită de clasă, deci nu în cele mai bune condiții. O altă unitate de învățământ care solicită de foarte multă vreme înființarea unei săli de sport este Școala Gimnazială „B.P.Hașdeu”. Pentru această investiție Primăria Câmpina dorește să acceseze fonduri europene.
Adrian BRAD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu