20 februarie 2018

Finanţare de 35.000 de euro pentru start-up-uri în Câmpina şi Ploieşti

Joi, 15 februarie, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova a avut loc lansarea oficială a proiectului POCU “Smart Startup – Antreprenoriat Inovativ şi Sustenabil în Sud-Muntenia”, proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 şi aplicat de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova în parteneriat cu OTP Consulting România SRL. 
Astfel, 72 de start-up-uri care vor crea 144 de noi locuri de muncă vor fi finanţate cu sume cuprinse între 34.000 – 35.000 de euro fiecare, pe o perioadă de 36 de luni (între 15.01.2018 şi 14.01.2021), iar finanţarea se va acorda exclusiv noilor firme care îşi vor desfăşura activitatea în municipiile Câmpina şi Ploieşti.


“Obiectivul general al proiectului presupune dezvoltarea spiritului antreprenorial şi generarea de locuri de muncă şi de afaceri cu profil non-agricol în regiunea Sud-Muntenia prin formare profesională, dezvoltarea de competenţe antreprenoriale şi manageriale, precum şi sprijin acordat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani care doresc să iniţieze o activitate independentă. În cadrul acestui proiect vor beneficia de formare profesională, dezvoltare de competenţe antreprenoriale şi manageriale un număr de 570 de persoane (din care 285 de angajaţi, inclusiv persoane care desfăşoară o activitate şi 285 de şomeri şi inactivi). După elaborarea planului de afaceri vor fi selectate companiile ce vor fi înfiinţate, clasamentul făcându-se pe baza unui punctaj. În cea de-a treia etapă, vor fi finanţate 72 de IMM-uri şi vor fi create cel puţin 144 de noi locuri de muncă, având în vedere că fiecare societate nou înfiinţată trebuie să creeze minim două locuri de muncă” – se arată într-o informare a Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu