06 februarie 2018

Ziua Internaţională a Cititului, sărbătorită şi de elevii şcolii din Şotrile

Joi, 1 februarie, elevii Şcolii Gimnaziale din comuna Şotrile, coordonaţi de profesorii Maria Dobrescu, Carmen Machedon şi Oana Constantin, au desfăşurat o activitate prin care au marcat sărbătorirea Zilei Internaţionale a Cititului Împreună (ZICI 2018).  Evenimentul a fost organizat în România de Citim Împreună România (CIR).

Acesta este un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de ţări, organizat de către Lit World (http://www.litworld.org/). În cadrul activităţilor desfăşurate la Şcoala Şotrile, elevii din toate ciclurile de învăţământ au citit împreună cu profesorii, bunicii şi părinţii lor, au realizat materiale prin care au promovat evenimentul implicându-se activ pe parcursul mai multor zile în organizarea acestui eveniment care a avut ca scop apropierea elevilor de lectură. Se ştie că dragostea de lectură şi de cărţi este unul dintre cele mai mari daruri pe care un adult le poate oferi unui copil. 


 „Pornind de la ideea organizatorilor, potrivit căreia citind împreună putem schimba lumea, ne-am mobilizat şi am reuşit să organizăm o activitate atractivă la care elevii noştri au participat cu multă dăruire. Consider că Proiectul educaţional propus de Citim Împreună România (CIR) reprezintă o încercare de a repune în drepturi «cartea» şi «biblioteca», de a le aduce în atenţia copiilor şi părinţilor, de a contribui la redescoperirea lecturii ca o plăcere, o relaxare, un izvor de cunoaştere şi visare fără de egal.  Pe 1 februarie sunt convinsă că am reuşit să  promovăm  conduita pozitivă a copilului spre literatură. Vom continua acest exerciţiu pe parcursul întregului an şi am fi fericiţi să ştim că se vor alătura acestui proiect şi alţi copii” – ne-a declarat d-na Maria Dobrescu, profesor de limba română.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu