06 martie 2018

Preotul Ionuț Butoiu a conferențiat la Școala de Agenţi de Poliție „Vasile Lascăr"

La mai puțin de o lună de când avusese loc lansarea cărții sale, „Luptă, rabdă și vei trăi”, în Sala Praznicală a Complexului bisericesc din Slobozia, preotul Ionuț Butoiu, care slujește la Bisericuța Spitalului Municipal, a reușit o a doua prezentare în public a volumului său, o carte-mărturisire cu structura unui roman scurt. Această a doua lansare (dacă putem să-i zicem așa), a volumului său a avut loc în Sala de spectacole a Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr”. 


Evenimentul s-a bucurat de un succes imens, la fel de mare ca cel precedent, dacă ne gândim că au participat peste 300 de elevi și numeroase cadre didactice, plus diverși invitați: foste cadre de conducere ale Școlii, dar și câteva fețe cuvioase (preotul Gheorghe Mantu, parohul Bisericii Sf. Treime din Câmpina, preotul militar Adrian Dumitru, preotul Valeriu Tatu), câțiva primari ai localităților învecinate Câmpinei. Un auditoriu care a umplut sala până la refuz. De fapt, nu a fost doar o prezentare a cărții, deoarece părintele Ionuț a fost invitat de dl comandant al Școlii, cms - șef Vasile Tache, să conferențieze în fața elevilor unității. „Conferința preotului Ionuț Butoiu a avut un impact năucitor, extraordinar. 


Au fost prezenți în sală sute de elevi, precum și multe cadre didactice și alți invitați. Toți au învățat de la părintele Ionuț că nu trebuie să te oprești niciodată din drumul pe care ți l-ai ales în viață și pentru care simți că ești făcut, de drumul pe care ți l-a hărăzit Dumnezeu. Părintele și-a întărit zicerile prin puterea exemplului său personal, prin vindecarea miraculoasă cu care Dumnezeu l-a binecuvântat în vara lui 2008, miracol care a făcut ca, în nouă luni, părintele să treacă de la starea de muribund cu câteva ore de trăit la cea de paralitic incurabil, și apoi la cea de om normal, fără niciun handicap locomotor”, ne-a declarat comandantul Școlii de Poliție, după terminarea conferinței. Tema aleasă de preotul conferențiar a fost „Suferința, cale de întâlnire cu Dumnezeu”, iar moderatorul conferinței a fost părintele Gelu Mantu, prieten apropiat al părintelui Ionuț. ”Sunt mândru să fiu coleg și prieten cu părintele Ionuț,  un astfel de om nu poate să aducă decât pace, bucurie și credință în cel care i se așază alături. Cartea părintelui este o carte minunată scrisă de un om minunat. Ea este cartea de vizită a părintelui Ionuț, o deschizi și nu te mai saturi citind-o, ba chiar o recitești cu aceeași placere. Omul acesta este o minune de la Dumnezeu. Eu personal, când vorbesc cu el, pur și simplu mă întăresc în credință”, le-a spus părintele Gelu celor prezenți. A urmat apoi conferința părintelui Ionuț, care a înmărmurit asistența. Toți erau ca vrăjiți de minunatele cuvinte ale preotului conferențiar. O oră și jumătate, cât a vorbit părintele, aproape că nimeni din sală nu a schițat vreun gest, toți sorbind cu nesaț vorbele înțelepte ale slujitorului Capelei Spitalului Municipal și empatizând cu suferințele trăite de părinte după un accident stupid, o cădere de pe o stâncă de la marginea Mării Negre, în stațiunea Costinești. După conferință, multă lume i-a adresat întrebări părintelui Ionuț, la care acesta a răspuns cu o profundă emoție și o sinceritate debordantă, care au făcut multe inimi să suspine și multe suflete să tresalte de bucurie. De bucuria cu care îi învăluie pe oameni un slujitor al Domnului, care reușește să-i convingă pe toți cei care îl ascultă să nu-și piardă speranța în Dumnezeu chiar și în cele mai cumplite momente ale existenței lor pe acest pământ creat de Tatăl Ceresc pentru ființă, nu pentru neființă.
Adrian BRAD
Cartea poate fi comandată AICI: https://cityprintshop.ro/cartea-parintelui-ionut/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu