20 martie 2018

ZVONURI NECONFIRMATE. Elevii Şcolii Centrale vor învăţa în programul de dimineaţă cel puţin până la toamnă

Scandalul izbucnit la Şcoala Cetrală cu ocazia trecerii tuturor claselor unităţii de învăţământ în schimbul de dimineaţă, demers reuşit de fosta directoare a şcolii Gabriela Neagu (demisă de ISJ la data de 22 februarie) care a nemulţumit o parte din părinţi, pare să se stingă odată cu numirea noului director, profesoara de biologie Florentina Dumitraşcu, cadru didactic al Şcolii Centrale. 


Zilele trecute, pe reţelele de socializare a apărut un zvon potrivit căruia noul director al Şcolii Centrale ar  fi convocat pentru data de luni, 19 martie, ora 14.30, consiliul profesoral cu intenţia de a le cere cadrelor didactice să adopte o hotărâre în sensul reintroducerii învăţământului în două schimburi şi o alta prin care să se înlocuiască anumiţi membri din Consiliul de Administraţie al şcolii. Zvonul, care cel puţin în ceea ce priveşte convocarea consiliului profesoral s-a dovedit a fi adevărat, a provocat nedumirea şi reacţii vehemente în rândul părinţilor susţinători ai învăţământului într-un schimb, de dimineaţă, care ieri, începând cu ora 14.00, s-au adunat  în număr destul de mare la şcoală pentru a-şi susţine punctul de vedere în faţa conducerii şi a consiliului profesoral.  


Cu puţin timp înainte de închiderea ediţiei am aflat că prima parte a şedinţei consiliului profesoral s-a desfăşurat în prezenţa tuturor părinţilor aflaţi în acel moment în şcoală şi că reprezentanţii acestora au cerut menţinerea deciziei ca toţi elevii să înveţe în programul de dimineaţă. Se pare că atât noul director, cât şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (inspectorii Liliana Ţenescu şi Florea Mincu), i-au asigurat pe aceştia că învăţământul într-un singur schimb va fi menţinut cel puţin până la sfârşitul acestui an şcolar. 
Aşadar, dacă ar fi să nu luăm în calcul presiunea constantă şi legitimă a părinţilor, zvonurile nu se confirmă şi cel puţin deocamdată, lucrurile par să reintre pe un făgaş normal la Şcoala Centrală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu