15 mai 2018

În al doilea an consecutiv, CS Câmpina a câştigat Campionatul Judeţean de Juniori A

Miercuri, 9 mai, CS Câmpina, liderul clasamentului, a disputat pe teren propriu „finala” Campionatului Judeţean de Juniori A în compania echipei Unirea Urlaţi, ocupanta locului 2, intrată şi ea în calcule pentru titlu numai după decizia AJF Prahova, în urma căreia echipa antrenată de Roberto Opaţchi a fost penalizată cu două puncte pe fondul litigiului cu HM Junior. După un parcurs aproape fără greşeală în tot anul competiţional 2017 – 2018 (15 victorii, două egaluri şi zero înfrângeri), CS Câmpina (44 puncte) era obligată să câştige meciul împotriva ocupantei locului 2 (Unirea Urlaţi, 37 puncte), pentru a încheia campionatul fără emoţii în deplasarea de la Băneşti şi pe teren propriu cu Avântul Măneciu. Ceea ce s-a şi întâmplat după victoria, destul de tensionată, cu 3-2 în faţa celor de la Urlaţi. Cu cele trei puncte acumulate după acest meci, CS Câmpina s-a detaşat la 7 puncte faţă de Unirea Urlaţi, adjudecându-şi astfel, matematic, titlul de campioană cu două etape înainte de sfârşitul stagiunii. 
Trei zile mai târziu, CS Câmpina avea să câştige din nou cu 3-1 şi în deplasarea de la Băneşti, consolidându-şi astfel poziţia de lider şi adjudecându-şi fără drept de apel, pentru al doilea an consecutiv, titlul de campioană judeţeană de juniori A. O performanţă frumoasă pentru fotbalul câmpinean, umbrită însă de abuzurile grave (cel puţin aşa susţin conducătorii şi avocaţii CS Câmpina) de la comisiile AJF Prahova, care astfel pun sub semnul întrebării performanţa grupării câmpinene câştigată pe teren cu multă muncă.


Vă reamintim că până în acest moment comisiile de soluţionare a litigiilor din AJF Prahova au penalizat cu două puncte CS Câmpina, urmând, teoretic, să mai aplice şi alte sancţiuni clubului câmpinean (alte depunctări, mergând până la excluderea din campionat) pentru refuzul de a plăti indemnizaţii de formare pentru jucătorii (juniori A) transferaţi de CSC în anul 2016. 


Totodată, vă mai reamintim că CS Câmpina consideră neîntemeiată solicitarea celor de la HM Junior, deoarece pe de o parte regulamentele federale nu obligă o echipă de juniori să plătească despăgubiri financiare (indemnizaţii de formare) unei alte echipe de juniori (mai ales şi pentru faptul că juniorii preluaţi de CS Câmpina de la HM Junior nu au contracte de jucători profesionişti), iar pe de altă parte pentru faptul că HM Junior a cerut practic o dublă despăgubire (bani/ indemnizaţie de formare şi acces gratuit pe terenul sintetic de la Petrol pentru toţi jucătorii legitimaţi sub comanda lui M. Hagianu şi a asociaţilor săi). Faţă de toate acestea, CS Câmpina a depus la AJF Prahova nenumărate contestaţii şi memorii, încercând să-şi caute dreptate, numai că niciunul dintre aceste demersuri nu a fost acceptat (în mod cu totul abuziv, susţin cu înscrisuri reprezentanţii CSC) de comisiile judecătoare. Cu alte cuvinte, CSC s-a lovit de un zid al viciilor de procedură şi al interpretărilor intenţionat abuzive, recunoscute la un moment dat, neoficial, într-o convorbire telefonică cu avocatul CSC, chiar de preşedintele uneia dintre aceste comisii. 
Dacă AJF Prahova va continua sau nu să judece discriminatoriu dosarul HM Junior vs CS Câmpina şi astfel să anuleze la masa verde munca unor tineri sportivi, rămâne de văzut.

„Nu mi-a venit să cred până unde poate să ajungă răutatea şi invidia acestor oameni!”


„Felicit staff-ul tehnic şi pe jucători pentru această victorie muncită şi pentru câştigarea campionatului. În acest moment, din punct de vedere matematic, suntem campioni şi mă bucur foarte mult că am reuşit această performanţă pentru a doua oară consecutiv. Sper să mergem mai departe la fazele naţionale şi să facem o figură frumoasă, ca şi anul trecut. Cu toate astea, am un gust amar, pentru că văd foarte multă răutate din partea unor oameni, câmpineni şi ei, care se pretează la mari mizerii şi aici mă refer la contestaţia făcută de adversarii noştri de la Urlaţi, care la începutul meciului au contestat dreptul de joc a patru fotbalişti din lotul nostru pe motiv că aceştia sunt parte a litigiului cu HM Junior. Ulterior am aflat de la colegii din club şi de la câţiva părinţi că cei din conducerea HM Junior, prezenţi în tribună la ora începerii meciului, i-au «stimulat» pe cei din conducerea de la Urlaţi să ne conteste, urmărind astfel să pierdem meciul la masa verde şi probabil inclusiv titlul de campioni. Nu mi-a venit să cred până unde poate să ajungă răutatea şi invidia acestor oameni!  Oricum, în ceea ce-i priveşte o să mergem până la capăt şi sunt sigur că ne vom găsi dreptatea. Dacă încă nu am găsit dreptatea în instanţele sportive, vom merge în instanţele civile pentru a demonstra abuzul în serviciu, pe de o parte şi reaua credinţă, pe de altă parte” – a declarat Adrian Stoican, preşedintele CS Câmpina, la finalul meciului CSC – Unirea Urlaţi. 

„La CSC se munceşte bine şi cu seriozitate”


„Sunt foarte mulţumit de evoluţia jucătorilor mei şi de faptul că şi anul acesta ne-am atins obiectivul de a câştiga campionatul. Era şi păcat să nu se întâmple aşa, pentru că avem toate condiţiile de a face performanţă: un teren foarte bun, vestiare noi, tribune civilizate pentru suporteri şi sprijin din partea autorităţilor locale. Suntem pe un drum bun cu secţia de fotbal şi ţin să le mulţumesc jucătorilor, pentru că înţeles să se pregăteasă bine şi să se mobilizeze atunci când a fost mai mare nevoie. Performanţa de a câştiga do ani la rând Campionatul Judeţean de Juniori A certifică faptul că la CSC se munceşte bine şi cu seriozitate. Proiectul nostru rămâne acela de a creşte cât mai multe generaţii de copii şi juniori pentru a forma, în cele din urmă, o echipă a oraşului cu jucători din propria pepinieră. Sper ca de la toamnă să ne înscriem la seniori şi să punem bazele unei echipe competitive a oraşului care, de ce nu, să facă şi performanţă” - a declarat antrenorul Roberto Opaţchi după victoria obţinută în deplasare la Băneşti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu