26 iunie 2018

PSDragnea împarte România în două

după ce ICCJ l-a condamnat pe liderul social-democrat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Partidul celor trei trandafiri este tot mai ofilit de când infractorul Dragnea Liviu (fost baron de Teleorman, iar din decembrie 2016, jupân de România) s-a cocoţat la conducerea lui. De ceva vreme, de când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe primul mustăcios al ţării la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, cel mai mare partid din România, nedemn reprezentant al stângii, sângerează tot mai mult pentru liderul său naţional, conform declaraţiilor primăriţei de Craiova (cine n-o ştie n-a pierdut nimic), care a sângerat şi ea discret pe la gură la rostirea unei asemenea bazaconii. 
PSD se identifică astăzi în mod absolut cu Liviu Dragnea, motiv pentru care putem asimila absolut întemeiat partidul stângii româneşti cu PSDragnea. Într-un fel, gura păcătoasei primăriţe adevăr grăieşte: într-adevăr, PSD sângerează puternic astăzi, cum poate nu a mai sângerat niciodată, dar nu pentru că empatizează cu suferinţele preşedintelui său, ci pentru că s-au spart multe dintre arterele corpului său politic care legau conducerea partidului de membrii şi simpatizanţii săi din teritoriu. E drept, nu putem vorbi exhaustiv în această privinţă, dar oricum o mare pesedistă, mută şi nemulţumită de actuala guvernare, există şi sîngerează şi ea. 
În sângele roşu ca trandafirii de pe sigla partidului, în hemoragia aceasta de sorginte pesedistă care a inundat întreaga ţară,  a căzut, zilele trecute, şi ultima petală de pe marca PSD, astfel încât simbolul partidului s-a veştejit de tot, iar astăzi, din trandafirii proaspeţi de altădată au rămas trei tulpini uscate pline de ţepi, ghimpele cel mai de sus fiind şi cea mai mare ţeapă. Ultima petală pesedistă a celor trei trandafiri, altoiţi pe promisiuni electorale neruşinate care pot arunca ţara într-o criză fără precedent, a căzut vineri seară, când Liviu Dragnea şi-a cerut  scuze „miilor de români care stau în puşcărie“ din cauza unui articol neconstituţional, referindu-se la articolul care incriminează abuzul în serviciu din Codul Penal, pentru care, la începutul anului trecut, într-o noapte de pomină care a declanşat proteste de pomină, guvernanţii pesedişti voiau să-l golească de conţinut printr-un prag al valorii prejudiciului creat, cosmetizându-l cu dedicaţie pentru „el lider maximo”, ca să mi ţi-l scape de pârnaie.
Seara de vineri a fost noaptea minţii lui Dragnea. „Îmi cer iertare acum în faţa dvs şi în faţa celor care ne privesc, miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol sovietic, iar alţii sunt târâţi pe la DNA. Şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosar. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că n-o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare“, a declarat atunci Liviu Dragnea.  Liderul PSD a punctat şi de ce rămâne la conducerea PSD. „Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţu, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Liviu Dragnea. Cuvinte care l-au îngropat definitiv din punct de vedere politic. 
Sigur, cel mai mare partid al ţării are oameni valoroşi, buni profesionişti, care ar putea să conducă ţara cum se cuvine. Dar, ca să scape de dosarele penale, Dragnea a ales să trimită în fruntea ţării guvernanţi fără pregătire şi fără coloană vertebrală. Totuşi, în teritoriu, sunt mulţi lideri politici nemulţumiţi, dar care preferă deocamdată să-şi înghită frustrările. Printre cei mai vocali, Valentin Cristian Lupşa, secretarul general al PSD Reşiţa, care a demisionat din partid, ca o formă de protest îndreptată împotriva ordonanţei de modificare a Codului Penal. Politicianul reşiţean a decis să părăsească Partidul Social Democrat, chiar dacă în urma demisiei îşi pierde şi mandatul de consilier local. Aflat în Germania, Valentin Lupşa a trimis un mesaj prin care îşi motiveză gestul şi spune că refuză să fie părtaş la construcţia unui sistem bolnav. Demisionarul susţine că în PSD mai sunt şi alţi oameni care gândesc ca el şi că acest lucru se va vedea în zilele următoare. 
Şi noi credem la fel. Am vorbit, în ultima vreme, cu mulți lideri pesediști locali, care pleacă ochii în jos când îi întrebi despre Liviu Dragnea și vârful lui de lance, premierul Viorica Dăncilă, care a compromis pentru totdeauna fecunda idee că România ar putea fi condusă cum se cuvine de o femeie politician. Pentru că nu credem prea tare în sinceritatea unor declarații politice, am căutat să facem un sondaj de opinie printre câmpinenii simpli, pe care i-am prezumat mereu cu o doză mult mai mare de sinceritate. 
Astfel, am întrebat, la finalul săptămânii trecute, mai mulți cetăţeni adunați în mica lor agora din fața Pieței Agroalimentare, dacă, în opinia lor, consideră că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Nu din funcția de președinte al PSD, întrucât partidele nu sunt instituții de stat, ci doar din înalta funcție de demnitate publică pe care o deține. Am făcut sondajul duminica, la orele prânzului, cu convingerea că la acea oră vom găsi mulți pensionari simpatizanți PSD dispuși să vorbească liber și fără constrângeri, precum cea cu care au fost chemați la mitingul PSD din Piața Victoriei. Din 10 persoane respondente, doar două l-au apărat pe Dragnea, dovedind că sunt capabile să susțină orbește noua politică a partidului. Amintim cititorilor nostri că Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, plus interzicerea unor drepturi, pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel la completul de 5 judecători ai Înaltei Curți. Președintele PSD și al Camerei Deputaților a fost achitat pentru acuzațiile de fals intelectual. Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare. Paguba adusă statului este puţin peste 100.000 de lei. 
Așadar, întrebarea noastră a fost:
Recent, Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare, pe o perioadă de 3 ani și 6 luni. Sentința nu este definitivă. În aceste circumstanțe, considerați că o minimă morală politică îi impune să demisioneze măcar  din fruntea Parlamentului, dacă nu și din conducerea PSD?


Vă redăm mai jos o selecție a răspunsurilor, cu păstrarea confidențialității acestora, așa cum ne-au cerut unii respondenți.
I.T.: „PSD-ul e o mare rușine. De fapt, toate partidele sunt de rușine, fiindcă niciun partid care a condus țara asta nu a făcut ce trebuia ca să trăim mai bine. Dar ca PSD parcă nimeni nu și-a batut joc de noi. Nu zic de membrii partidului, că am și eu prieteni pesediști și râd de ei, dar tot prieteni rămânem. Dar sunt mulți care se ceartă iar de la politică. Am ajuns dezbinați iarăși, ca la începutul anilor 1990, ca pe vremea lui Iliescu. Tinerii degeaba protestează la București și în marile orașe. Trebuia să fi ieșit la vot. Dragnea nu trebuia să ajungă în fruntea țării, fiindcă nu e om, dar a ajuns prin vot popular, cei mai mulți l-au vrut. Că au fost pensionari, alegători de la țară sau mai știu eu cum, asta nu mai contează. Așa că acum n-avem ce face, trebuie să-l suportăm.  Sigur că trebuie să-și dea demisia din fruntea statului. Poate și din partid. Dar n-o să vedeți lider politic să-și dea demisia. Au fost câteva cazuri, dar puține. Și nu din funcții așa înalte. Oricum, mi se pare că Dragnea face azi politica pe care o făcea cândva și Ceaușescu: politica în care se convinge lumea cu japca. Obligatoriu trebuie să plece. Într-adevăr, l-a votat majoritatea electoratului prezent la urne, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne dea chiloții jos la toți, că așa vrea el”. 
P.B.: „Să plece, domne, că nu e bun de nimic. N-a făcut nimic. Nu a construit ceva în țara asta, să zici că rămâne ceva după el, o realizare, ceva. De când a venit, ne tot toacă cu legile justiției, că nu sunt bune, că trebuie modificate. Ca să scape el de închisoare. Ca de el îl doare, nu de noi”.
S.C.: „După mine, deocamdată, nu. De ce să-și dea demisia? Lasă-l, domnule, să vedem ce poate face. Că pentru noi pensionarii a mai făcut ceva. PSD ne-a mai dat ceva, a mai mărit pensiile, și încă destul de bine. Liberalii vor să ni le micșoreze, dacă vin la putere, că au și anunțat unii de la ei, că vor să micșoreze salariul minim. De ce să plece? Că procesul nu s-a terminat. Ce, Iohannis a respectat deciziile Curții Constituționale?! Nu le-a respectat. Deci a încălcat Constituția. Ce vă tot legați de Dragnea… Nu-l vedeți pe Iohannis că nu dă nimănui socoteală? Lăsați-l pe Dragnea… Luați-vă de Iohannis! Că îl lucreză pe Dragnea ca să nu îi facă vreo concurență la alegerile pentru președinte, alea de la anul. Dacă președintele nu respectă Constituția, eu de ce să o respect? Probabil, nici eu n-o s-o mai respect. Ce vină are Dragnea că nu s-au dus alea la servici? Că nu le-a angajat el. Alții au furat milioane de euro și nu au pățit nimic”.
A.I.: „Afară cu Dragnea din politică. Afară cu el! De ce? Păi, pentru că e hoț. Dacă fură cât 10, cât 100, la ce să-l mai ținem acolo?! N-ați văzut ce palat are la Alexandria? De unde a avut bani, că toată viața a lucrat la stat. Și-a bătut joc de țara asta… De râpă a dus-o. De aia pleacă tineretul din țara asta: din cauza lui. Pesediștii țin cu Dragnea, că le-a mărit pensia. Eu lucrez la patron, dar patronii nu ne dau nimic. La PSD poate să mai rămână, dacă îl mai țin ăia, dar din fruntea Parlamentului să plece. În Parlament nu mai are ce căuta. Să plece și, după ce-o pleca, să se bage un buldoexcavator în Parlament ca să-i scoată urmele cu lama utilajului, că altfel vine hoțul înapoi. Fiindcă numai la stat știe să lucreze, iar câinele nu pleacă din fața măcelăriei. Să i se piardă urmele, ca să nu mai știe să vină înapoi. Nu vedeți că numai cu bodygarzi umblă, de la o vreme, ca să nu îl ia ziariștii la întrebări, să spună cum a furat și cât. Și să nu mai fie atâția bătrâni în fruntea țării. Să îi lase și pe tineri, domnule, să conducă”.
U.A.: „Să-și dea demisia și să plece după Mazăre în Madagascar. Sau în Mazagascar, cum îi zice acum țării în care a fugit Radu Mazăre. Dragnea nu o să-și dea demisia, deși nu merită să mai stea niciun minut la conducerea țării. Păcat că suntem o țară de idioți, dacă și acuma, după câte a făcut Dragnea, mai vor unii să îi țină partea. Situația actuală a României se poate descrie în câteva cuvinte: lașitate, minciună, hoție și puturoșenie. Și cu asta, am caracterizat o mare parte dintre români; cel puțin 70%. Bineînțeles, nu pe toți. Nu vedeți ce dezbinați suntem din cauza acestui mafiot? În anul Centenarului Marii Uniri, țara este mai dezbinată decât a fost pe vremea lui Ceaușescu. Decât a fost chiar înainte de Unirea de la 1918. Transilvania este antipesedistă. Moldova e cu PSD-ul, Muntenia la fel. Niciun popor din lumea asta nu ar fi ales în fruntea țării un penal, un condamnat penal definitiv, în urmă cu câțiva ani, care va mai fi condamnat penal încă o data (o să vedeți asta), peste câteva luni, prin sentință definitivă. El mai rezistă încă, fiindcă e înconjurat de cei mai mari lingușitori pe care îi are PSD-ul de astăzi. Și este și mai grav că face România de râs în străinătate, în relațiile cu UE, cu NATO. Acolitul său din fruntea Parlamentului, Tăriceanu, ne vorbește de familia tradițională și a avut 70 de neveste. Alt mincinos și netrebnic. Ce m-a oripilat de-a dreptul este că acest Dragnea nu are nimic bun în el. Cum să ieși tu la televiziunile tale obediente și să îți ceri scuze infractorilor care au ajuns la pușcărie, pentru că au furat din banul public și au ajuns la pârnaie, condamnați pentru abuz în serviciu. Nu numai că nu are nimic sfânt în el, că politica nu este pentru sfinți, dar mie mi se pare că este dezumanizat complet. Domne, dacă ești politician cu principii, cu ștaif, dacă ai greșit, îți asumi greșeala, faci închisoare, dacă ești condamnat, și te poți întoarce în politică întărit. Dacă ai caracter. Dar Dragnea nu are așa ceva. El are numai gânduri de mărire, de îmbogățire cu bani publici și de batjocorire a justiției. O să îngroape PSD-ul, o să vedeți… Ce bine ne-ar prinde acum un Țepeș la Cotroceni!”
Adrian BRAD  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu