05 martie 2019

USR Câmpina se pregăteşte pentru a patra conducere

USR Câmpina, cel mai nou partid de pe eşichierul politic câmpinean, având sediul pe Bulevardul Carol I nr 84, peste drum de Cabinetul notarial „Andreea Mușat”, este pe cale de a-şi alege al patrulea preşedinte. De la înfiinţarea sa, în noiembrie 2016, formaţiunea politică a useriştilor câmpineni a trecut prin trei conduceri şi se pregăteşte pentru alegerea celei de-a patra. 
USR România, în care mulţi români îşi pun azi speranţele, are peste 7000 de membri în toată ţara, conform unei declaraţii recente a liderului naţional, Dan Barna. Zeci de membri cu cotizaţia plătită s-or regăsi şi în organizaţia din Câmpina, dar important nu este numărul lor, ci faptul că această formaţiune politică nu îşi poate găsi o conducere stabilă. Am încercat să aflăm dacă partidul trece printr-o criză, de vreme ce a schimbat trei lideri  la nivel local şi încă îl caută pe al patrulea. Pentru aceasta i-am solicitat opinia medicului stomatolog Dragoş Dinulescu, membru în Biroului Judeţean al USR Prahova, o voce cu autoritate în organizaţia locală, chiar dacă a venit în USR de un an şi nu a mai făcut politică până acum. 


„Este USR Câmpina în criză, de vreme ce nu a rezistat nici a treia conducere a organizaţiei locale”?, l-am întrebat pe Dragoş Dinulescu. Iată răspunsul acestuia: „Nu cred că este vorba despre o criză. Sunt schimbări specifice oricărui început de drum al unui partid. La fel cum s-a întâmplat cu toate organizaţiile şi filialele USR din ţară, oamenii care au fondat USR Câmpina, în anul 2016, s-au adunat în acest partid ca o reacţie la ceea ce se întâmplă în viaţa politică a României de azi, ca o alternativă la felul păgubos în care se face politică în ţara noastră de trei decenii încoace. Cei care au venit în USR, în majoritatea lor, sunt oameni apolitici, oameni care nu au mai făcut politică, deci nu au mari abilităţi politice. Vorbim aici, desigur, despre abilităţile politice sănătoase, nu despre vicleşugurile şi sforăriile politice cu care ne-au obişnuit reprezentanţii, mai mici sau mai mari, ai tuturor partidelor care au condus România, sau comunităţi din România, în întreaga perioadă postdecembristă. 

Dragoş Dinulescu
Cei care au venit în USR Câmpina sunt oameni bine intenţionaţi, care vor să se implice în viaţa Cetăţii, nemulţumiţi profund de ceea ce se întâmplă actualmente în viaţa politică a României, la nivel local sau naţional. Ei vor să se implice pentru a încerca să schimbe lucrurile în bine. Nefiind unşi cu toate alifiile politicii dâmboviţene (şi foarte bine că este aşa), cei trei lideri de până acum ai USR Câmpina nu au ţinut cu dinţii de scaunele de şefi, deoarece, venind din zone nepolitice şi având joburi sau afaceri personale în care nu se mai puteau descurca dacă acordau timpul necesar pentru a face politică aşa cum trebuie, au considerat că este mai bine să se implice în viaţa comunităţii din poziţia de membri USR fără funcţii. Drept pentru care au renunţat de bună voie la şefia organizaţiei. Această detaşare, această lipsă de încrâncenare în a se înşuruba într-o funcţie este mai rar întâlnită la liderii de organizaţii ai altor partide parlamentare din România. Primul preşedinte al USR Câmpina a fost Postumia Martin. Apoi, a fost ales preşedinte Andrei Dobrea. Cred că el a fost al doilea. În orice caz, atunci când am intrat eu în USR Câmpina, prin februarie 2018, el era preşedintele organizaţiei municipale şi tocmai se pregătea să demisioneze din funcţie. În locul lui a venit Bogdan Tămârjan, care nu a stat nici el prea mult timp, deoarece este corporatist şi are un job la Bucureşti foarte solicitant, pentru care face naveta. Neavând mult timp la dispoziţie, adică timpul necesar pentru a se dedica aşa cum se cuvine conducerii organizaţiei USR Câmpina, Bogdan Tămîrjan a demisionat şi el. Vedeţi, aceasta este diferenţa (de fapt, sunt mai multe diferenţe), dintre USR şi alte partide din România. La USR sunt foarte rare situaţiile în care liderii locali vor să rămână în continuare la conducerea organizaţiilor, sacrificându-şi joburile, afacerile, vieţile private, familiile etc. Dacă au simţit că nu pot dedica timpul necesar pentru a conduce cum se cuvine USR Câmpina, liderii organizaţiei au plecat de bună voie. Până acum, USR Câmpina a fost puţin vizibilă, poate şi pentru că a traversat o perioadă cu mai multe conduceri succesive. Am credinţa că vom găsi resursele necesare pentru a alege o nouă conducere, care se va stabiliza şi întări astfel încât să desfăşurăm cât mai multe acţiuni prin care să ne facem cunoscute intenţiile noastre de a contribui la dezvoltarea Câmpinei şi la o mai bună calitate a vieţii câmpinenilor. La viitoarele alegeri locale, dorim să câştigăm câteva locuri în Consiliul Local şi, de ce nu, chiar conducerea Primăriei Câmpina”.
Adrian BRAD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu