17 ianuarie 2008

Echipierii Municipalului s-au reunit cu gânduri mari

Joi, 10 ianuarie, la stadionul „Poiana” a avut loc reunirea lotului formaţiei FCM Câmpina înaintea unei perioade extrem de dificile înaintea începerii returului ediţiei 2007 – 2008. Sub un soare plăcut, 16 jucători au răspuns prezent la chemarea antrenorilor Imilian Şerbănică şi Cristian Dumitru, alţi câţiva jucători fiind „învoiţi”. De asemenea, la reunirea lotului a fost prezent şi directorul sportiv al clubului fanion al municipiului Câmpina, Dragoş Chiţu, nimeni altul decât fiul preşedintelui Dan Ştefan Chiţu. Jucătorii au efectuat o mişcare uşoară, următoarele zile desfăşurându-se antrenamente lejere de acomodare la efort, după care ritmul antrenamentelor se va intensifica.Sâmbătă, 19 ianuarie, va avea loc o primă partidă de verificare, prilej cu care vor fi testaţi mai mulţi jucători aflaţi în probe, după care miercuri, 23 ianuarie se va intra într-un stagiu de pregătire centralizată, stagiu care se va desfăşura – ca de obicei – la hotelul „Muntenia” din centrul localităţii.
Plecări... Sosiri...
Conducerea tehnică şi administrativă a clubului câmpinean pare a renunţa la câţiva jucători, printre care Lucian Bica, Bogdan Petre, Marius Tudor, Săndei şi Otniel Sighiartău. La aceştia se adaugă Răzvan Ghidia şi Ionuţ Enache, jucători care sunt suspendaţi de club până la finele lunii februarie a acestui an, după incidentele petrecute în sânul echipei după plecarea fostului antrenor, Ştefan Nanu.În schimb, surprinzător faţă de alţi ani, foarte mulţi jucători se află în probe la Municipal. Printre aceştia se numără Alin Marcu (20 ani, atacant, Progresul Bucureşti), Florin Geană (19 ani, fundaş şi mijlocaş central, Progresul Bucureşti), Ionuţ Stârpici (18 ani, atacant, Progresul Bucureşti), Adrian
Vişan (19 ani, fundaş dreapta, AS Vălenii de Munte). La o zi după reunirea lotului, la Câmpina au mai sosit Daniel Ene (20 ani, atacant) şi Bogdan Marciuc (20 ani, fundaş central), ambii de la Dunărea Giurgiu.
Eduard Bica, la Naţională
Unul dintre puţinii absenţi motivaţi de la reunirea lotului Municipalului câmpinean a fost atacantul Edaurd Bica. Tânărul jucător, care a fost la un pas de a renunţa la fotbal în vara anului trecut, a fost selecţionat în echipa naţională UEFA 90, formaţie antrenată de Adrian Văsâi. Din 8 ianuarie, lotul UEFA 90 se află în cantonament la Mogoşoaia, iar în perioada 12 – 18 ianuarie, această reprezentativă se va afla într-un alt stagiu de pregătire în Israel, în primăvară urmând a participa la campania de calificare pentru Campionatul European, ceea ce va însemna deplasări în Italia şi Portugalia.
Schimb Tudor – Defta?
Antrenorul Imilian Şerbănică şi-l doreşte foarte mult în noul lot pe Florin Defta, actualmente echipier al formaţiei Tricolorul Breaza, pe care l-a pregătit în vremea în care antrena la Giurgiu. În urma unei discuţii între preşedinţii Chiţu şi Anghelache, una dintre variantele vehiculate este un schimb de jucători Octavian Tudor contra Florin Defta. Acest schimb de jucători nu a fost încă definitivat, singura problemă părând a fi dorinţa lui Octavian Tudor.
Revine Marius Dumitru?
Unul din compartimentele cu mari carenţe în turul actualei ediţii de campionat a fost cel ofensiv, acolo unde antrenorul Şerbănică nu a fost întotdeauna mulţumit de randamentul elevilor săi. Tocmai din acest motiv se caută soluţii, iar una dintre acestea pare a fi chiar revenirea lui Marius Dumitru. Plecat în vară de la Municipal, Dumitru a evoluat în toamnă pentru divizionara „C” Rocar Bucureşti, formaţie pentru care a marcat mai multe goluri.
Portar din Germania
Alături de Daniel Mihai şi Bogdan Plachta la reunirea lotului a apărut şi un al treilea portar – Eduard Schweffer. În vârstă de 31 de ani, Schweffer a evoluat ultima oară la formaţia de amatori a clubului FC Saarbrucken, în vreme ce ultimul club din ţară la care a evoluat a fost FC Baia Mare.
Cursaru, dorit, dar...
Nimeni nu a negat o serie de tratative purtate între conducerea clubului câmpinean şi diriguitorii „bancarilor” de la Progresul Bucureşti. În afara mai multor jucători tineri, Chiţu şi Şerbănică ar putea să-i convingă să vină la gruparea fanion a Câmpinei pe trei jucători cu nume – mijlocaşul Alin Ilin, atacanţii Claudiu Drăgan şi Cătălin Cursaru. Toţi cei trei jucători au fost puşi pe liber de Basarab Panduru, singura problemă fiind că fiecare are un contract de nivelul primei ligi din punct de vedere financiar. Ceea ce pentru gruparea câmpineană este o problemă! Totuşi, chestionat asupra acestui subiect, antrenorul Imilian Şerbănică a declarat: „Cătălin Cursaru este pe lista noastră, ni-l dorim, dar rămâne să ne şi înţelegem cu el din punct de vedere financiar”.
Filiera braşoveană
O serie de alte tratative s-au purtat cu diriguitorii grupării FC Braşov, câmpinenii intenţionând să transfere trei jucători braşoveni, împrumutaţi actualmente la FC Săcele. Este vorba despre fundaşul Benga, mijlocaşul Stegaru şi atacantul Vasiliu.
Şerbănică: „Cred că putem evita retrogradarea!”
În timp ce jucătorii Municipalului făceau cunoştinţă cu zăpada de pe arena „Poiana”, antrenorul Imilian Şerbănică dădea primele declaraţii din acest an. Un an extrem de greu. „Vreau să ne bazăm pe un lot de minim 22 de jucători. Cred că unul dintre cele mai mari câştiguri este aducerea unor jucători tineri de la Progresul Bucureşti şi de la Dunărea Giurgiu. Este vorba despre Stârpici, Marcu, Marciuc, Ene şi Florin Geană, despre care eu cred că va fi jucătorul surpriză al returului. Din lotul cu care vom aborda returul sper să facă parte doi-trei juniori, doi portari şi 16-17 jucători. Deocamdată mai avem nevoie de jucători, cam câte unul pentru fiecare compartiment, dar la intrarea în cantonamentul centralizat, la 23 ianuarie, sper să avem lotul finalizat într-o proporţie cât mai aproape de 100%. Vom avea două antrenamente zilnice, iar în cantonamentul centralizat sper să putem beneficia de o medicamentaţie corespunzătoare, cu susţinătoare de efort. Ne vom pregăti pe plan local pentru că aici sunt condiţii foarte bune şi, oricum, eu nu sunt adeptul turneelor. Eu sper să ne atingem obiectivul de menţinere în eşalonul secund şi cred că putem evita retrogradarea. Pentru mine, personal, ar fi un lucru extraordinar!”

Fiscul a început emiterea de somaţii pentru datornici

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova a început emiterea de somaţii către persoanele fizice şi juridice care înregistrează diverse datorii către bugetul statului. Conform listei publicată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova este vorba şi de 163 de persoane juridice din Câmpina, dar şi din localităţi limitrofe. Din lista firmelor care au probleme cu Fiscul am reţinut şi câteva care derulează afaceri cu administraţia locală, printre acestea figurând Matero Ama şi Hamirt.De asemenea, Fiscul încearcă recuperarea unor datorii către bugetul de stat de la 113 persoane fizice, care au – ca şi în cazul firmelor – domiciliul în Câmpina sau în localităţile limitrofe.

Preluarea personalului de la Companie, cheia “Afacerii Hdro Prahova”

De la 1 februarie, serviciile publice de apă şi canalizare vor fi preluate de operatorul regional Hidro Prahova.În vederea acestei treceri, pe 24 ianuarie va avea loc o şedinţă AGA a CPGC, compusă din membrii Consiliului Local, paralel purtându-se o serie de negocieri. Discuţiile au vizat preluarea personalului, dar şi activităţile care vor fi derulate în continuare de Companie.Mihail Şerbănoiu a vorbit şi el despre aceste lucruri, insistând pe necesitatea preluării unui număr cât mai mare dintre angajaţii CPGC de către Hidro Prahova: “108 angajaţi ai Companiei vor fi angajaţi ai Hidro Prahova, restul de 17-18 urmând a rămâne în cadrul Companiei, căreia noi - ca şi AGA - va trebui să-i mărim obiectul de activitate”.

Aleşii au transformat declararea propriilor averi într-o comicărie

La început fiecărui an sau al fiecărei legislaturi lumea este interesată de averile aleşilor. Fie că este vorba despre preşedintele României, parlamentari, consilieri judeţeni, primari sau consilieri locali, interesul oamenilor faţă de agoniseala celor care nu ar trebui să aibă altă grijă decât binele celor care l-au ales este constant la cote înalte.Ei bine, dintre toate categoriile de demnitari, cei mai grăbiţi să-şi actualizeze declaraţiile de avere şi de interese s-au dovedit a fi parlamentarii. În schimb, aleşii locali – de la consilieri judeţeni, la primar şi consilieri locali – nu se prea înghesuie la completarea formularelor cu pricina dovedindu-se mai leneşi decât mai bogaţii lor confraţi în ale dregătoriilor.Dar, să vedem ce averi au aleşii noştri...
Parlamentari bogaţi
Prahova dă ţării 14 deputaţi. Dintre aceştia doar trei şi-au actualizat declaraţiile de avere. Ceilalţi au întârziat de la câteva luni, la trei ani sau… deloc. Astfel, Graţiela Leocadia Gavrilescu (PNL) nu şi-a depus deloc declaraţia de avere, Romeo Octavian Hanganu (independent) are ultima declaraţie din 17 ianuarie 2007, Ion Luchian (PNL) din 21 mai 2007, Oana Manolescu (ALAR) din 9 ianuarie 2007, Constantin Marin (PSD) din 18 iunie 2007), Nicolae Păun (PRSDR) din 10 mai 2005 (!), Marian Florian Săniuţă (PSD) din 24 aprilie 2007, Adrian Emanuil Semcu (PNL) din 10 ianuarie 2007, Mihail Sireţeanu (PSD) din 7 martie 2006, Horia Victor Toma (PNL) din 29 decembrie 2006, iar Marcu Tudor (PRM) din 20 ianuarie 2006.În schimb, ceilalţi trei deputaţi prahoveni şi-au actualizat declaraţiile de avere şi interese.
Mihai Cristian Apostolache (PSD) – teren 238,39 mp, din 2001, în Ploieşti; casă din anul 2001 în Ploieşti, un apartament din 2007 în Ploieşti, VW Polo Happy din 2008 (!), un moped-scuter Peugeot din 2007; a vândut în 2007 un autoturism Daewoo Matiz în valoare de 15.000 RON; depozite la BCR în valoare de 11.474,80 RON (2005), 3.117,15 euro (2006), două asigurări cu opţiune de pensie la Grawe în valoare de 1.137 RON fiecare din 2006; cont la Raiffaisen – 23.159,49 RON (2006); debite la BRD în valoare de 40.000 RON şi 20.000 RON contractate în 2007; venituri – deputat 42.781 RON, asistent universitar la UPG Ploieşti 7.798 RON; soţia – asistent universitar UPG Ploieşti şi asigurările sociale ale copiilor 11.235 RON; închiriere casă 5.000 euro, botezul copilului 10.500 RON; este membru al Asociaţiei pentru Promovarea Principiilor Sociale şi Democratice ale Tinerilor din România şi al Fundaţiei „Secolul XXI”, ambele din Bucureşti, membru al Asociaţiei Experţilor Europeni Autorizaţi din Paris, Franţa; preşedinte TSD Prahova, vicepreşedinte PSD Prahova (declaraţie depusă la 20 noiembrie 2007).
William Gabriel Brânză (PD) – terenuri – 1.520 mp, din 2001, în Câmpina, 1.720 mp, din 2004, în Snagov; apartament din 2004 în Câmpina; spaţiu comercial din 2007 în Ploieşti; a împrumutat cu suma de 2.511.714 RON o persoană fizică (!); are un debit la o bancă în Spania pentru a achiziţiona un apartament contractat în 2007 în valoare de 200.000 euro; venituri – deputat 42.781 RON, închiriere 1.000 RON, vânzări 30.000 euro, 621.000 RON şi 105.000 euro; este preşedintele Fundaţiei „Willis” (declaraţie depusă la 12 octombrie 2007).
Corneliu Popescu (PD) – terenuri - 2.000 mp, din 1996, la Urlaţi, 1.171 mp, din 2000, la Blejoi, 379 mp, din 1995, la Ploieşti, 372 mp, din anul 2005, la Ploieşti; un apartament din 1982 în Ploieşti, două case, din 1995 şi 2005, ambele la Ploieşti; conturi – 23.000 euro (2004) la Libra Bank, 24.000 euro (2005) la Finans Bank; venituri – prefect 45.874 RON, pensie 13.800 RON; soţia – director executiv Consiliul Judeţean 18.763 RON (declaraţie depusă la 18 decembrie 2007).
Mult mai disciplinaţi s-au dovedit a fi senatorii, care şi-au actualizat in corpore declaraţiile de avere şi de interese.
Constantin Găucan (PRM) – terenuri – 6.000 mp, din 1995, la Văleni, 2 ha teren agricol, din 1998, la Văleni, 4.000 mp fâneaţă, din 2000, la Drajna de Jos, 2,5 hectare fâneaţă, din 2002, la Drajna de Jos; case – două în Văleni dobândite în anii 1996 şi 1999, un depozit comercial în Bucureşti, din 1999, un apartament transformat în birou senatorial, din 2004, la Văleni; conturi – 20.000 euro la Banca Transilvania, din 2005, 20.000 euro la Allianz Ţiriac, din 2006; venituri – decan Colegiu Tehnică Dentară 16.800 RON; este asociat al Clincii de Implantologie şi Paradentologie „Dr. C. Găucan” din Bucureşti (declaraţie depusă la 26 noiembrie 2007).
Daniel Savu (PSD) – terenuri – 1.594 mp, din 2003, la Urlaţi, 4.088 mp de vie, din 2003, la Urlaţi, 2.581 mp, din 2003, la Brazi, 7.400 mp, din 2003, la Brazi; două case, ambele din 2003, la Ploieşti şi Brazi; Peugeot 307, din 2006; obiecte de artă dobândite în perioada 1985 – 2007 în valoare de 50.000 RON; debite – 8.000 euro, contractat în 2006 la Alpha Bank; venituri – salariu SC Ciocârlia 12.032 RON, indemnizaţie Consiliul Local Ploieşti 6.324 RON, indemnizaţie Dalkia Termo 6.562 RON, indemnizaţie Apa Nova 5.052 RON; soţia – salariu SC Conpet 13.200 RON; este vicepreşedinte PSD Prahova (declaraţie depusă la 30 noiembrie 2007).
Dan Mircea Popescu (PSD) – apartament în Bucureşti din 1991; depozite bancare – 10.000 dolari, din 2004, 7.000 dolari, din 2006, 8.000 dolari, din 2007, toate la BRD; venituri – senator 42.000 RON; soţia – ambasador MAE 25.000 euro; este preşedintele Consiliului Naţional al PSD (declaraţie depusă la 12 decembrie 2007).
Paula Maria Ivănescu (PD) – terenuri – 563 mp, din 2005, la Ploieşti, 160 mp, din 2006, la Ploieşti; casă din 2006 la Ploieşti; a vândut o altă casă în Ploieşti, în 2006, cu 90.000 euro; depozite bancare – 12.000 dolari (2002) certificate depunere nominative, 5.000 euro (2006) Alpha Bank, 37.500 RON (2007) BCR, 14.000 RON la Banc Post, 40.000 euro BCR, 16.066 RON la BCR, 7.000 euro Raiffaisen, 40.000 RON la Raiffaisen, 10.134 euro la BRD, 5.028 RON la BRD, 1.000 dolari la BRD, 59.991 RON la Alpha Bank; a împrumutat cu 15.000 RON o persoană fizică; a obţinut din cazarea oferită de Parlament 28.800 RON în 2006; venituri – senator 47.515 RON, pensie 14.400 RON; soţul – director OMV 61.000 RON, vânzare acţiuni Romexterra 8.200 RON (declaraţie depusă la 7 noiembrie 2007).
Teodor Viorel Meleşcanu (PNL) – garsonieră în Bucureşti din 2003, casă la Izvorani – Ilfov din 2003; auto – IMS, din 1967, Aro, din 1998, Audi, din 2006; colecţie de ceasuri, care cuprinde mai multe modele: Vaderon et Constantin (din anul 1970) 3.000 euro, Omega (1993) 1.500 euro, Mont Blanc (1998) 2.000 euro, Rolex (2007) 8.000 euro; depozite bancare – 12.098 RON, din 2006, la Banc Post, 17.930 RON, din 2003, la Unicredit Ţiriac; venituri – profesor universitar la Universitatea Bucureşti 12.125 RON, profesor universitar la Universitatea „Dimitrie Cantemir” 750 RON, pensie MAE 25.200 RON; este acţionar 3% la SC Romcer Internaţional Bucureşti, 40 de acţiuni la SC Matizol Ploieşti; este preşedintele Fundaţiei Universitatea Mării Negre; membru în Consiliul Institutului de Liberă Iniţiativă; membru (suspendat) al Baroului de Avocaţi Bucureşti; vicepreşedinte PNL (declaraţie depusă la 20 noiembrie 2007).
La Consiliul Judeţean, linişte...
La nivelul Consiliului Judeţean nici unul dintre aleşi nu şi-a actualizat declaraţia de avere. Astfel, preşedintele Florin Anghel are ultima declaraţie datată 2 octombrie 2006, în vreme ce consilierii nu şi-au mai înnoit aceste declaraţii din 5 mai 2005 – cazul consilierului Veronica Deaconu, sau 18 decembrie 2006 – Gheorghe Râncu sau din ianuarie 2007 – Dragomir Enache.
Arghir, cel mai harnic dintre aleşii locali
Până la închiderea ediţiei noastre numai consilierul Elvis Arghir îşi depusese declaraţia de avere, dar aceasta nu a fost, deocamdată, postată pe site-ul Primăriei Câmpina. În rest, declaraţii de avere nu mai apar depuse decât de Lucian Cercel, Ion Mircea, Mihai Stănescu şi Horia Tiseanu, dar toate acestea datează din ianuarie – februarie 2007.
Raportul de activitate – o noţiune ignorată de aleşii locali
Pe site-ul Primăriei Câmpina apar şi câteva rapoarte de activitate ale consilierilor Ion Mircea, Jenica Tabacu, Lucian Cercel, Elvis Arghir, Mihaela Petrovici, Viorel Bondoc, Marian Nistor şi Aurel Oprea. Toate sunt, însă, din prima parte a anului 2005 (!) şi se referă la activitatea din anul anterior, 2004! Bătaie de joc!
„Interesele” aleşilor - o comicărie totală!
Felul în care este tratată obligaţia de a depune anual declaraţie de avere, de interese şi raportul de activitate de către aleşii locali frizează, uneori, ridicolul. Pentru că – pe acelaşi site al Primăriei Câmpina – apar declaraţiile de interese ale majorităţii consilierilor şi primarului. Lipsesc – de ce oare? – declaraţiile lui Valentin Chiriacopol şi Gheorghe Iatan.Dar ce găsim în celelalte declaraţii de interese postate pe site-ul amintit. Tiseanu şi Arghir sunt asociaţi la aceeaşi firmă, Bondoc este prim-vicepreşedinte la PRM, Jenica Tabacu este membru PNL, Aurel Oprea – membru în Biroul Permanent al PNL, Elvis Arghir este vicepreşedinte PD, iar Horia Tiseanu – vicepreşedinte PNL Câmpina!!! Ha, ha, ha!!!Este drept că majoritatea declaraţiilor sunt datate 2005, dar este exclusiv problema fiecărui ales în parte să-şi reactualizeze declaraţia de interese. Dacă-i pasă!
15 iunie – termen pentru declaraţii
Conform Legii nr. 144 / 2007, declaraţiile de avere şi de interese ale demnitarilor, inclusiv ale aleşilor locali, trebuie depuse în termen de 15 zile de la data alegerii, numirii sau validării funcţiei, anual până cel mai târziu la 15 iunie pentru anul fiscal anterior şi la 15 zile după încetarea sau încheierea mandatului.Singura problemă pe care acest act normativ o invocă apare în momentul în care Agenţia Naţională de Integritate constată că între averea dobândită în cursul unui an şi veniturile din anul respectiv este o diferenţă mai mare de 10.000 euro sau echivalent.
Lege fără sancţiuni
Adevăratul motiv pentru care marea majoritate a aleşilor – indiferent de rang – îşi bat joc de prevederile acestei legi este că actul normativ nu conţine nici un fel de sancţiune. Practic, dacă nu respecţi această lege, asta e… Cât despre moralitate…

Încă nu se găseşte o soluţie pentru preluarea stadionului „Rafinăriei”

A fost la un moment dat una dintre cele mai bune soluţii pentru realizarea unui club sportiv municipal la nivelul Câmpinei. Cu toate acestea, preluarea stadionului „Rafinăriei” de către administraţia locală pare a fi o chestiune îndepărtată, care tinde să devină – intenţionat sau nu - din ce în ce mai… uitată! S-a scris şi vorbit mult pe marginea acestui subiect, dar de făcut s-a făcut mult mai puţin…Totuşi, am vrut să aflăm de la primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în ce stadiu se mai află această problemă în agenda sa de lucru. „Consiliul Local – a spus Tiseanu – a refuzat vehement un schimb de terenuri între administraţia locală şi Rafinărie, ceea ce ar fi dus la preluarea acestei baze sportive de către municipalitate. Nu am mai discutat această problemă pentru că nu avem ce alt schimb să le oferim reprezentanţilor Rafinăriei, iar problema achiziţionării acestui teren nu este viabilă din punctul nostru de vedere, din cauza preţului foarte mare cerut de proprietar. O posibilă soluţie ar fi realizarea unui schimb de terenuri, după ce vom primi mai multe mii de metri pătraţi în spatele Şcolii de Poliţie, dar şi acest demers trenează. Astfel, pentru moment, prea multe nu se pot spune despre intenţia de preluarea a bazei sportive a Rafinăriei de către administraţia locală decât în măsura în care găsim un teren disponibil, pe care să-l putem oferi la schimb Rafinăriei”. Până la găsirea unei soluţii, pe poarta acestui stadion tronează un lacăt greu...

Campusul de la Energetic prinde contur...

La finele anului trecut a avut loc licitaţia care a desemnat firma câmpineană EdilConst pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectului “Campusuri şcolare”, proiect care se derulează la Grupul Şcolar Energetic. Joi, 10 ianuarie, la sediul Primăriei a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii firmei de construcţii şi ai celei de proiectare, făcându-se o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea soluţiei iniţiale a proiectului. Astfel, s-a propus demolarea corpului de clădire de pe str. Castanilor pentru că nu mai prezintă siguranţă în exploatare din cauza vechimii; construirea unei clădiri noi pe acelaşi amplasament, care va adăposti cantina şi internatul; construirea unei clădiri între corpul C şi sala de sport, în care vor fi prevăzute săli de cursuri şi biblioteca.De asemenea, s-au purtat discuţii despre soluţia construirii unei pasarele, care să lege corpurile de clădire situate de o parte şi de alta a străzii Griviţei. Soluţia implică, însă, costuri foarte mari, deoarece este necesară poziţionarea acesteia la nivelul etajului doi, precum şi instalarea unor lifturi, inclusiv pentru persoanele cu handicap.Toate aceste soluţii vor fi introduse de proiectant în studiul de fezabilitate, care va fi aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cel care suportă şi costurile totală ale acestui proiect în valoare de peste 4 milioane euro.

1,5 miliarde lei vechi în prima săptămână de încasări

Media de încasare a impozitelor şi taxelor locale în prima săptămână de activitate a Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina, este de aproximativ 283 milioane lei vechi, ceea ce înseamnă un total pentru prima săptămână de aproape 1,5 miliarde lei vechi.În anul 2008, termenele de plată ale impozitelor şi taxelor locale sunt 31 martie (pentru semestrul I) şi 30 septembrie (pentru semestrul II). De asemenea, persoanele fizice care vor plăti impozitele pe clădiri, terenuri şi autovehicule până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.

Vicepreşedinte nou la Judecătoria Câmpina

Matilda Lorelia Marinescu a fost vicepreşedinte al Judecătoriei Câmpina până în urmă cu aproximativ doi ani, atunci când magistratul a fost prins în flagrant luând mită. De atunci, Judecătoria Câmpina nu a avut în mod oficial un vicepreşedinte, dar această stare s-a încheiat la finele anului trecut. Consiliul Superior al Magistraturii a numit mai mulţi magistraţi ca preşedinţi şi vicepreşedinţi, din cei care au promovat examenele organizate în acest scop, la mai multe instanţe, printre care şi la Judecătoria Câmpina.Astfel, noul vicepreşedinte al Judecătoriei Câmpina a fost numit judecătorul Eleonora Dulamă.În ultima sa declaraţie de avere (depusă la 28 iunie 2007), judecătorul Eleonora Dulamă, a precizat că deţine mai multe terenuri (68 mp în Câmpina, 3.000 mp teren arabil, 2.500 mp şi 1.200 mp, ambele fâneaţă, ultimele trei în Comarnic), două garsoniere în Câmpina, dobândite în 1990 şi 1999 şi un autoturism Daewoo Matiz (2000). Are un depozit la BCR în valoare de 33.000 RON deschis în 2006, dar şi mai multe debite: 30.000 RON din 2004 la BCR, 6.000 RON din 2005 la Flanco şi 17.000 euro din 2006 la Porsche România, pentru achiziţionarea în leasing a unui autoturism VW Golf, dar care nu apare în declaraţie. Venitul anual declarat a fost de 80.000 RON.