
22 ianuarie 2008
“Împăcaţi-vă!”

In memoriam...
Vineri, 18 ianuarie 2008, într-un apartament modest, dar încărcat de mii de cărţi, reviste, documente şcolare, s-a stins stimatul nostru profesor, Gheorghe Gh. Stanciu. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Născut la 24 ianuarie 1915 în comuna Proviţa de Jos, profesorul Gheorghe Gh. Stanciu a absolvit Liceul „D.B. Ştirbey“ - Câmpina şi Facultăţile de Drept, Filosofie şi Matematică, iar între anii 1950-1952 şi 1956-1960 a fost directorul Liceului „Nicolae Grigorescu“.În întreaga carieră didactică, profesorul Gh. Stanciu s-a distins printr-o remarcabilă cultură generală şi de specialitate, a făcut dovada unui management performant cu o proiectare, organizare şi desfăşurare exemplară a procesului de învăţământ.Vasta pregătire ştiinţifică, metodică şi psihopedagogică a profesorului Gh. Stanciu s-a materializat, pe parcursul celor 30 de ani de activitate, prin predarea unui larg evantai de discipline: psihologia, matematica, astronomia, economia, filosofia, punându-se accentul pe dezvoltarea gândirii logico-operaţionale. Mulţi dintre elevii săi, urmând exemplul personal de dăruire profesională, au devenit cadre didactice: prof. univ. dr. Marcela Antonescu, prof. univ. dr. Ion Mirel, prof. univ. dr. Ion Tudor, profesorii Livia Dârjan, Radu Gârbăcică, Adriana Hăbeanu... şi lista poate continua.Pentru activitatea desfăşurată, pe mai multe planuri, prof. Stanciu a fost distins cu titlul de „Profesor fruntaş“ şi i s-a acordat „Medalia muncii“.
Ţeapă cu rovigniete false
Unde ajung banii “produşi” de sala “Grigorescu”?
48 miliarde lei de la buget pentru şcolile câmpinene
„Eu aş desfiinţa Ministerul Educaţiei pentru că administraţia locală trebuie să dea tot, de la burete, la sisteme video de supraveghere. Dacă nu ne ajută cu nimic, mai bine să nu mai auzim deloc de ei. Promit sprijin, apoi tot greul cade pe comunitatea locală. N-avem nevoie de băgători de seamă”, spunea viceprimarul Gheorghe Tudor, pe 2 noiembrie 2007, în plin scandal legat de implicarea financiară a administraţiei locale în repararea şi dotarea unităţilor de învăţământ din municipiul Câmpina. Plecând de la această declaraţie, Primăria a realizat o situaţie privind gradul de implicare financiară a administraţiei locale. Conform datelor respective, în perioada 1999 – 2007, numai pentru cheltuielile de reparaţii la unităţile de învăţământ din Câmpina s-au alocat şi cheltuit de la bugetul local 47.968.500.000 lei vechi, deci aproape 48 de miliarde. „Este o sumă importantă, care a fost alocată de administraţia locală. Aproape că nu mai există unitate de învăţământ fără încălzire centralizată, majoritatea au termopane, iar eu cred că în doi – trei ani, toate unităţile de învăţământ din Câmpina vor ajunge la un stadiu acceptabil. Noi am cheltuit aproape 50 miliarde lei vechi, în vreme ce din partea Ministerului Educaţiei nu ştiu dacă s-au primit câteva fonduri şi alea pe proiecte precis stabilite”, ne-a mai declarat Gheorghe Tudor.
Arghir vs. Consiliul Local

Consilierul Bondoc, cercetat de Poliţie
Consilierul local al PD-L, Viorel Bondoc, este cercetat de Poliţie, după ce pe numele său a fost depusă o reclamaţie de către Claudia Ionescu, cetăţean al municipiului Câmpina, care se plânge de “tulburare de posesie”. Claudia Ionescu este una şi aceeaşi persoană cu cea care a venit la şedinţa din luna noiembrie a Consiliului Local, atunci când l-a atacat virulent pe Viorel Bondoc, fără ca - poate, surprinzător - acesta să reacţioneze, singura apărare venind din partea lui Horia Tiseanu. Problema între cele două familii pare să fie ceva mai veche şi mai greu de elucidat. Este vorba despre utilizarea unei căi de acces între două terenuri care aparţin familiilor Bondoc şi Ionescu, cei din urmă plângându-se că folosirea acestei căi de acces de către noii proprietari ai unui alt teren vândut de Bondoc, pentru care se foloseşte aceeaşi cale de acces, duce la avarierea imobilului familiei Ionescu. Despre “aventura” la Poliţie, Viorel Bondoc ne-a declarat: “Mi s-a făcut o plângere la Poliţie pentru tulburare de posesie în privinţa utilizării unei căi de acces. Am fost la Poliţie şi am lămurit această problemă. Mai mult, am depus şi eu o plângere împotriva lor (familia Ionescu, n.r.) pentru hărţuire... psihică! Pentru că, pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti! Este neplăcut că am ajuns aici, dar asta e... Multitudinea de plângeri care mi le-au formulat - ba că îi deranjează câinele meu, ba că nu pot utiliza o cale de acces, la care se adaugă tot felul de materiale prin ziare şi la televiziuni m-au făcut să reacţionez. Nu se poate aşa ceva! Ei nu au absolut nici o treabă cu acea cale de acces şi nu înţeleg care este, până la urmă, problema?!”
Liberalii vor mai mult...

Împotriva “tăierilor de panglici”
Referendum pentru FCM...
“Mai potrivit poate ar fi un sondaj de opinie, dar preşedintele Băsescu ne-a învăţat că toate problemele se rezolvă prin referendum”, a adăugat Dragomir Enache. Liberalii au mai precizat că ar fi vorba doar de stabilirea cuantumului în care clubul să fie sprijinit de la bugetul local. “Categoric, sprijinim echipa de fotbal, dar poate ar fi de discutat cuantumul”, a punctat şi Doru Trifan.
“Jenica Tabacu a început campania electorală”
Au trecut aproape cinci luni de la demisia lui Eduard Milu din funcţia de viceprimar. Din acel moment, apariţiile sale publice au fost ca şi inexistente. Despre acest subiect, preşedintele Dragomir Enache a spus: “Eduard Milu este în continuare membru PNL. A trecut printr-o situaţie mai delicată şi noi am căutat să-l înţelegem. Problemele pe care el le-a avut şi rezolvarea lor au fost exclusiv nişte decizii personale, care nu au implicat partidul. În preajma sărbătorilor de iarnă, a trecut pe la sediul nostru şi ne-a promis că va reveni mai aproape de noi de la începutul acestui an”.
Liderii PD-L şi-au prezentat proiectele şi... aspiraţiile

Proiecte europene
Corp nou la Piaţa Centrală
Din acest an, Serviciul Public al Pieţei nu va mai vărsa excedentul bugetar către bugetul local, astfel încât, pentru liderii PD-L a fost prilejul de a puncta un nou proiect. “În 2008 vom demara proiectul privind construcţia corpului C2 al pieţei, pe care-l vom finaliza în 2009. Finanţarea acestei investiţii, evaluată anul trecut la peste 7 miliarde lei vechi, se va face integral prin Serviciul Pieţei. Potrivit prevederilor legale, excedentul bugetar nu se poate folosi decât pentru investiţii şi, oricum, noi nu câştigăm prea mult din închirierea actuală a acelui teren”, a spus directorul Pieţei Centrale, Marian Nistor.
Atac la PC!
Horia Tiseanu şi-a continuat războiul cu conservatorii. “Nu am încercat să politizăm spectacolul din 8 ianuarie. Responsabilitatea exclusivă pentru repartizarea invitaţiilor revine doar Casei de Cultură, iar noi nu am încercat decât să impulsionăm distribuirea invitaţiilor şi prin unele societăţi comerciale. Trebuia să spun că nu mă interesează?! Oricum, remarc concurenţa fără precedent realizată de conservatori unui spectacol organizat de Consiliul Local, nu de Primărie. Nu suntem de acord cu încercarea de a cumpăra alegătorii cu un spectacol şi un pahar de vin fiert! În legătură cu spectacolul de Revelion, cetăţenii au fost împărţiţi în două grupuri inegale, pentru că, din informaţiile mele, au fost mai mulţi oameni la spectacolul nostru. Nu pot să nu remarc lipsa de fair-play a conservatorilor, care ne-au suflat, efectiv, formaţiile Iris şi Simplu. Cine a plătit aceste spectacole? Întreb public după ce s-a ajuns la o identificare între Partidul Conservator şi Grupul de firme Fibec şi va trebui verificat dacă s-a respectat legea privind finanţarea partidelor politice. Solicit public o verificare în acest sens, pentru că un grup de firme nu se poate identifica cu un partid când e vorba de bani!”, a spus Horia Tiseanu.
Filiala locală a PD-L a anunţat organizarea unui nou bal pentru pensionari, care va avea loc pe data de 26 ianuarie, adică exact de ziua de naştere a lui... Nicolae Ceauşescu! Simplă coincidenţă sau un argument în plus la nostalgii, balul este deschis - cel puţin în principiu - tuturor pensionarilor din Câmpina, care vor fi invitaţi de această formaţiune politică.
Echipierii Municipalului ambalează motoarele
La o săptămână după reunirea lotului divizionarei secunde FCM Câmpina, echipierii acesteia au susţinut un prim joc de verificare, în compania „vecinilor” de la Tricolorul Breaza, care activează în Liga a III-a, partener tradiţional de pregătire al trupei prezidate de Dan Ştefan Chiţu. Dincolo de rezultatul acestei prime partide, antrenorii Municipalului, Imilian Şerbănică şi Cristian Dumitru, se arătau mulţumiţi de dispoziţia la efort a elevilor lor şi asta pentru că starea gazonului – acoperit cu un strat consistent de zăpadă – nu a permis un joc prea tehnic, în care să fie evaluată valoarea jucătorilor aflaţi în probe sau a celor împrumutaţi de la diverse alte echipe.După 90 de minute de joc aprig, câmpinenii s-au impus cu 2-0, prin golurile realizate de Baia (min. 17) (foto dreapta) şi Jecu (min. 86) (foto stânga), ambii finalizând din apropiere faze elaborate de atac ale Municipalului.FCM Câmpina: Plachta – Defta, Marciu, Aristan, Cristea, Ţiclea, Marcu, Bogdan Andronic (20 ani, jucător împrumutat de la Progresul Bucureşti), Jecu, Ene, Baia. Au mai jucat: D. Mihai, Schweffer – Dragomir, Ad. Vişan, M. Tudor, O. Tudor, Mihai Căldăroiu (junior, CSŞ Nucet). Antrenori: Imilian Şerbănică, Cristian Dumitru.Tricolorul Breaza: Blidaru – N. Ghiţă, Petcu, Costache, Marian Ispir (Concordia Chiajna), Olteanu, Pătraşcu (ambii de la Caraimanul Buşteni), G. Ghiţă, Topală, Negotei, M. Vişan. Au mai jucat: Anghelache (Caraimanul Buşteni) – Picior (Petrolul 95 Ploieşti), Enache, Pescaru, A. Stoica, And. Stoica. Antrenori: Florin Stăncioiu, Costin Plăvache.
La numai două zile după disputarea primei partide amicale din acest an (2-0), Municipalul câmpinean a oferit revanşa brezenilor. Iar elevii lui Florin Stăncioiu şi Costin Plăvache nu au stat prea mult pe gânduri, deschizând scorul în minutul 9, prin Ispir, la o greşeală mare a lui Schweffer, şi reuşind să-şi menţină avantajul până la fluierul final. Mai mult, brezenii au părut că s-au adaptat mai bine la terenul greu, acoperit cu un strat subţire de zăpadă îngheţată, şi au mai avut câteva ocazii mari de gol, prin Vişan.De partea cealaltă, trupa lui Şerbănică a părut mai preocupată de factorul fizic al întâlnirii. Chiar dacă pe final, orgoliul rănit al echipierilor Municipalului a făcut ca ocaziile la poarta lui Blidaru să abunde fără, însă, ca Jecu, Băia, Avram sau Aristan să reuşească un gol egalizator.FCM Câmpina: Schweffer – Marcu, Ţiclea, Marciuc, Defta, Aristan, Jecu, Ene, Cristea, Andronic, Băia. Au mai jucat: Plachta, D. Mihai – Avram, O. Tudor, M. Tudor, Căldăroiu, Ad. Vişan, Dragomir. Antrenori: Imilian Şerbănică, Cristian Dumitru.Tricolorul Breaza: Anghelache – Pescaru, N. Ghiţă, Petcu, Olteanu, Ispir, G. Ghiţă, Topală, Pătraşcu, Braga, M. Vişan. Au mai jucat: Blidaru, Sava – Costache, A. Stoica, And. Stoica, Enache, Filote, Negotei, Picior, Dogaru. Antrenori: Florin Stăncioiu, Costin Plăvache.

Unul dintre jucătorii de bază ai Municipalului, Cosmin Ichim a plecat la începutul săptămânii trecute. După ce a solicitat o învoire de câteva zile pentru a-şi rezolva unele probleme personale, Ichim a plecat în Germania, din câte se pare cu acordul clubului său, Dinamo Bucureşti, acolo unde participă la un „târg” de jucători, încercând să-şi găsească şi ceva de lucru prin Germania. Chiar dacă pare supărat pe polivalentul său jucător, Imilian Şerbănică speră ca Ichim să se alăture cât mai curând lotului Municipalului şi să intre în programul echipei încă din startul stagiului de pregătire centralizată.

Chiar dacă nu a jucat în partida cu Tricolorul Breaza, mijlocaşul Paul Borz a revenit în trupa Municipalului. Proprietar al grupării Ceahlăul Piatra Neamţ, Borz a jucat în prima parte a actualului sezon la CSM Ploieşti, dar a revenit la Câmpina, echipă ale cărei culori le-a mai apărat în trecut. Deşi s-a obţinut acordul pentru un împrumut până în vară, preşedintele FCM Câmpina, Dan Ştefan Chiţu, poartă negocieri cu conducerea „pietrenilor” pentru a obţine împrumutul mijlocaşului Borz pe un an şi jumătate.
Un moldovean la Breaza
În partida de sâmbătă a debutat la formaţia brezeană un jucător din Republica Moldova, adus de preşedintele Constantin Anghelache. Este vorba de Braga, un mijlocaş de care Stăncioiu părea a fi mulţumit într-o primă fază. "Trebuie să-l vedem mai la primăvară, pe iarbă!", a adăugat tehnicianul brezean.În schimb, de la gruparea brezeană au lipsit Vasilescu şi Turiac, ambii aflându-se în probe la echipa pregătita de Marius Şumudică, Inter Gaz Bucureşti.
Chiţu şi Anghelache
Dacă la prima întâlnire între cele doua formaţii, numai preşedintele câmpinenilor, Dan Ştefan Chiţu, şi-a făcut apariţia la arena unde s-a disputat partida, sâmbătă, şi Constantin Anghelache a bifat acţiunea. Chiţu şi Anghelache au stat în prima repriză unul lângă celălalt, dar după pauză preşedintele oaspeţilor a preferat să stea la marginea terenului de joc, alături de tehnicienii formaţiei sale.
În 2007, 77 medalii pentru judo-ul câmpinean
